Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majiteľ kasína Donald St. Claire (John Cleese) si vyhliadne šesť hazardných hráčov – stratených existencií a prezradí im úlohu. Akýmkoľvek spôsobom sa majú dostať z Las Vegas do mestečka Silver City v Novom Mexiku, kde v skrinke na železničnej stanici sú ukryté dva milióny dolárov. O to, kto vyhrá sa stavila skupina unudených najbohatších mužov sveta a blázniví „pretekári“ s časom sú pre nich skvelou zábavou. Zmätení hráči odchádzajú k hotelovému výťahu a preberajú bizarnú situáciu. Všetci sa zhodnú v tom, že preteky sú hlúposť. Je rozhodnuté – nikto z nich sa nebude štvať kvôli peniazom! Čím dlhšie však čakajú na výťah, tým väčšmi im vŕta v hlave suma dvoch miliónov. A tým menej veria jeden druhému. Po chvíli sa už jeden cez druhého predierajú dole po schodoch – preteky bez pravidiel sa práve začali! (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (403)

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Moje očekávání vzhledem k angažování Jerryho Zuckera na režijní stoličku bylo poněkud větší, než výsledek. Některé momenty byly sice hodně vtipné, ale našla se taky hluchá místa a taky jedna čistě "ukradená" scéna (z filmu Tajný závod - na trochu podobné téma). Nejlepší part "vyfasoval" Jon Lovitz, jehož scénky počínaje návštěvou "Muzea Barbie" mě přivedly od smíchu takřka do bezvědomí. Dost mě osobně zklamal klišovitý a až kýčovitý konec, ale celkový dojem je přece jen solidní a je to určitě jedna z nejlepších komedií za poslední 3-4 roky. Podle mě. :) ()

Handle 

všetky recenzie používateľa

Na mě až moc bláznivá komedie, při které jsem se sice párkrát zasmál, ale žádná scéna není až zas tak vtipná, abych si ji dlouhodoběji zapamatoval. Takže jako oddychová jednohubka to docela jde, ale vím jistě, že se k filmu vracet nebudu. Dle mého patří Miliónový závod k těm průměrnějším komediím... Čekal jsem víc, někdy mě to i nudilo. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak neuveriteľne zábavných komédií je veľmi málo. Vyskytlo sa tu toľko skvelých gagov a tak dobrých, že miestami som vybuchoval spontánnym smiechom, ktorý sa len ťažko zastavoval. Aj keď je dej priamočiary a jednoduchý, ani chvíľku som sa nenudil. Všetky hlavné postavy svoje vtipné scénky zvládli dokonale. Najviac som sa pobavil pri scénke s Lovitzom, keď nešťastnou náhodou vystúpil ako Hitler pred vojnovými veteránmi. To ťažko opísať, treba len pozrieť. Škoda toho precukríkovaného, presladeného konca. Scenáristi mohli preteky ukončiť inak, a nie tak neuveriteľne trápno-klišoidne. 85/100 ()

StanislachKo odpad!

všetky recenzie používateľa

Ako inak ohodnotiť snímok, v ktorom Ťa aj tvoji obľúbenci vytáčajú k umretiu?! (a že ich je tam požehnane a že sú doradu žalostne nevyužití - Atkinson, Lovitz, Gooding, a neprirodzene zubatý Cleese) O záverečnom moralizujúcom sentimente, smash mouth-u a stage divingu všetkých účastníkov už radšej len mlčím. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Hollywoodskymi hviezdami nabitý film, ktorý mal byť asi komédiou. Ja vám neviem, ale mňa to vôbec nebavilo, pre mňa to bola totálna nuda, ktorá ma nezaujala a miestami mi pôsobila rozpaky. Vôbec mi nevadí, že až doteraz ma tento film minul. Proste film plný kecov, bez poriadneho deja, ktorý bol podľa mňa zbytočnosť. Avšak prekvapil ma záver, ten bol ozaj dobrý, takže filmu aspoň 1 hviezdu u mňa zachránil. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (15)

  • Ve scéně, v níž se bratři Duane (Seth Green) a Blain (Vince Vieluf) snaží shodit navigační věž, hraje skladba „Ve sluji Krále hor“ ze suity "Peer Gynt" norského skladatele Edwarda H. Griega. (Idée_fixe)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 48 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Kapela, která zpívá na závěrečné charitativní akci, je americká Smash Mouth. (Stanley619)

Reklama

Reklama