Reklama

Reklama

Keď rodina Griswoldovcov nečakane vyhrá v televíznej súťaži zájazd do Európy, rozhodnú sa odcestovať. A to aj napriek nesúhlasu detí, ktoré spoločne s mamou navrhujú, aby cestovali iba rodičia. Do Európy sa však premiestni celá rodina, pričom plánujú navštíviť Londýn, Francúzsko, Nemecko i Taliansko. Lenže Griswoldovci by neboli Griswoldovcami, keby sa niečo odohralo bez komplikácií. V Londýne sa otec Clark (Chevy Chase) nedokáže prispôsobiť jazde na ľavej strane, takže spôsobí niekoľko kolízií. V Nemecku navštívia nesprávnych príbuzných, v Paríži - meste milencov - sa zjavne preberú k životu Rustyho (Jason Lively) hormóny, a jeho sestre Audrey (Dana Hill) nekonečne chýba frajer Jack (William Zabka), ktorému sa snaží v každej nestráženej chvíli telefonovať. V Ríme napokon natrafia na erotický plagát mamy Ellen (Beverly D'Angelo), ktorý vznikol z videonahrávky, ktorú rodine Griswoldovcov ukradli aj s kamerou v Paríži. Ellen sa rozzúri, deti majú historických pamiatok tiež plné zuby, takže rodina sa rozchádza a každý si ide svojou cestou. Až kým zlodeji neunesú Ellen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (165)

Nataniel73 

všetky recenzie používateľa

Celkom podarená komédia o jednej mimoriadne nesympatickej rodine. Film je viac menej po celý čas vtipný a absurdných scénok je neúrekom. Páčili sa mi najmä scénky v Paríži s miestnym čašníkom, zámena izieb v Londýne a hromadná bitka v Nemecku spolu s návštevou cudzích ľudí. Poznám však aj omnoho lepšie a inteligentnejšie natočené rodinné komédie (napr. Sám doma, Simpsonovci, Bohovia sa museli zblázniť). Humor v týchto filmoch mi je proste bližší. Za mňa 55% ()

tnp101 

všetky recenzie používateľa

To už bylo v Simpsonech :) … Samozřejmě zveličuji, ale pro současného diváka je tento argument asi nejvíce říkající. Satirické vyobrazení americké rodiny bylo ve své době určitě svěžejší než dnes. Vtipné to do určité míry je (někdy více, někdy méně), lokace jsou atraktivní a nemůžu říct, že bych se nudil, dnes už film ale nemá moc co nabídnout. Mimochodem, první díl jsem neviděl a tento jsem považoval za první a jediný (nechápu, že mě to hned netrklo, ale stalo se). 50% ()

Reklama

unclejack 

všetky recenzie používateľa

Nechápem jednu vec - Bezmocnú značná časť uživateľov odsúdila do priemeru hoci mala nápaditý scenár, skvelú Silverstoneovú a viedla k vzniku televízneho seriálu. Teraz si pozerám profil dalšieho Heckerlingovej filmu, podpriemernej tuctovej komédie v štýle šialené prázdniny v Európe a táto záležitosť sa driape do červeného pásma s margom troch percent?!? Niekde sa očividne stala chyba... Je síce pravda, že tento film je miestami vtipný a hlavný predstaviteľ Chevy Chase je ten správne naivný typ, aký tento film potrebuje, lenže tam výpočet kvalít končí. Niektoré podarené vtipy sú prekryté množstvom klišé - Stonehenge, únoscovia v Ríme, zámena čísel v Nemecku... Vo výsledku predstavuje film akúsi dôverne známu komédiu v štýle burani z USA idú do Európy, kde si napriek hromade komplikácií napokon uvedomia, že sa vlastne majú radi. To, že Prázdniny v Európe majú asi o desať percent viac ako Bezmocná je len ukážkou toho ako je vynaliezavá komédia pre mladých s dobovými odkazmi prebitá klišoidnou odyseou v ktorej sa párkrát objaví Eric Idle. ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia spravili najhoršie čo mohli, vyňali všetko nefunkčné z predošlých prázdnin a znásobili to. Vznikla tak nevtipná zmes štyroch zástavok v Európe, v ktorej o podarený vtip ani nezakopnete. Zato tých trápnych a plytkých je tu na kilá, mnoho pokusov navyše odhadnete skôr než sa o slovo prihlási pointa. Zvrátené mi prišlo i vykreslenie domácich kultúr, Angličana môžete prejsť aj párnym valcom a on sa vám poďakuje, Francúzi pojedli všetok arogantín sveta, Taliani sú zločinci a Nemci? Tí mali dvojlitrové krígle a klobásky snáď aj v sexshope. Uchopením to už nebola komédia skôr paródia na štýl Fantozziho v najmenej vtipných eskapádach. A to som mal chuť zasmiať sa na účet Európanov aj dovolenkujúcich Griswoldovcov, lenže ono to bolo tak moc primitívne ako Amícka predstava o tom, že všetci žijeme, bývame a prespávame v príbytkoch starých materí bez okien a kúpelní. Ak si do toho pripočítam vôbec najškaredšiu tínedžerku aká sa objavila v hranom filme, plus stupídne bočné zápletky máme vymaľované, typická americká sračka je na svete. ()

marek29 

všetky recenzie používateľa

Když se ztěžka usměješ u pár skečů křečovitě.. Když zjistíš že Eurotrip z roku 2004 vykradl tuhle prvoplánovitou pseudokomedii.. Když duch 80. let na tebe dýchne a smrdí to jako zhnilá cibule, víš, že máš hodnotit 2 z 5 :( Komediálnost nemůže vykopávku z dob dávno minulých katapultovat ani mezi průměr. Griswaldovi dobré, ale ne dost dobré. Maucta ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (19)

  • Podľa údajov v pase sa Clark narodil 8. augusta 1945. (m.a.t.o.)
  • Na začiatku filmu je možné vidieť, že Griswaldovci bývajú na adrese 8805 Skyline Drive, Chicago, Illinois. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama