Reklama

Reklama

Kde raky spievajú

  • Česko Kde zpívají raci (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Tajomná dráma natočená podľa celosvetovo úspešného knižného bestselleru „Kde raky spievajú“ z pera spisovateľky Delie Owens, rozpráva príbeh o mladej žene Kyi, ktorú v detstve opustila celá jej rodina a až do dospelosti vyrastala sama v nebezpečných močiaroch Severnej Karoliny. Celé roky sa šírili v pokojnom mestečku Barkley Cove strašidelné historky o „Dievčati z močiara“, ktoré izolovali Kyu od miestnej komunity. Keď sa v Kyinom živote objavia dvaja mladí muži z mesta, začne sa postupne otvárať novému, neznámemu svetu. Lenže vo chvíli, keď v mestečku dôjde k vražde jedného z nich, miestna komunita ju bezdôvodne označí za hlavnú podozrivú... (Itafilm)

(viac)

Videá (3)

Trailer 4

Recenzie (219)

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Pěkně koukatelnej a nenáročnej příběh ze zajímavého prostředí kdesi v bažinách, s krásnými záběry přírody (ano, i v tom strašném močálu se mi to líbílo), ale něco mi v tom nesedělo. Hlavně jedna věc - že ta holka byla pořád nějaká čistá, upravená a pěkná, na to že žije v močále. Daisy Edgar-Jones úplně v pohodě, když teda pominu, že ve skutečnosti by ta holka z bažin určitě vypadala spíš jak ženskej Jožin z bažin. Ale dějově to šlo - máme tu lásku a milostné výpady, vraždu i soudní proces. A tak jsem se vlastně vůbec nenudil. Akorát jsem pořád čekal, kdy uvidím nějakého toho raka s mikrákem na pódiu, ale nebyl tam ani rak. ()

Warhorr 

všetky recenzie používateľa

Regulérní romantické drama, opřené o záhadnou smrt. Docela jsem v tom cítil film točený dle děl Nicolase Sparkse, i když jsem knihu samozřejmě nečetl. Na knižní romaňtárny si hold nepotrpím, nemůžu tedy ani srovnat s předlohou. Ženský asi budou prskat, že tam není to a to, jak je zvykem. Mě se to vlastně líbilo a mohu říct, že i hodně. Krásný vizuál močálů a bažin, fauna a flora zde hrají podstatnou roli. Zajímavá zápletka smrti. Klasický zamilovaný trojúhelník ( i když tady bude asi ze začátku jasné, kdo z těch dvou je větší hajzlík ) a fajnovej retro nádech 60.let. Jestli mě však něco zklamalo, tak byly málo rozvinuté charaktery vedlejších postav, které by si zasloužily více prostoru - otec, matka, celkově rodina, první přítel, druhý přítel. Vše se až drtivě zaměřuje na hlavní hrdinku. Druhou věcí je, někdy až příliš rychlospádový děj, zejména na konci, kde spíš bude muset člověk trošičku domýšlet, protože to hlavní co se tu řeší, se vlastně ve finálním obraze neukáže. Nevím, jestli to tak bylo i v knize, ale i kdyby ne, klidně to tu mohla Newman zakomponovat. Na škodu by to rozhodně nebylo. Škoda, mohl být i plný počet. Citlivějším duším, které si někdy rády pobulejí, mohu však určitě doporučit. ()

Reklama

stitch7 

všetky recenzie používateľa

/// Klasické outsider lovestory, které je ozvláštněné vraždou. K filmu bych jednoduše řekl, že ušel. I když představitelka zahrála Kyu fakt parádně, celé snažení o nějakou od ostatních jinou holku z bažin naprosto selhává na tom, že ji tvůrci oblékli do stejně krásných hadrů, jako ostatní dívky z města. Kya měla nakonec úplně všechno, co ostatní a ani se nechovala nijak zásadně odlišně od ostatních, tak proč by měla být tak velký vyvrhel? Soudní proces s tím, že Kya nepromluví ani slovo a místo toho si maluje, aby pak dramaticky pronesla, že "oni soudí tak akorát sami sebe" taky moc nevyšel. Přesto se na přírodu koukalo krásně a uteklo to. A Taylor Swift písnička v titulcích taky potěšila. 62% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku ma to až tak nechytilo, keďže som sa v tom trochu obtiažne orientoval, ale potom sa to krásne rozbehlo - predovšetkým v tej retrospektívnej rovine. Príbeh ma bavil, rovnako aj zápletka, takže sa na to celkom fajn pozeralo. S postavou osamelej a utiahnutej Kye musel človek proste sympatizovať. V živote to nemala ani trochu jednoduché, ešte aj na mužov mala smolu. Daisy to zahrala naozaj výborne! Film vzbudzoval veľmi príjemný vizuálny dojem, a aj po dialógovej stránke to bolo obstojné. 4* ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Ísť do kina na Where the Crawdads Sing bol tak trošičku risk, netušila som, do čoho idem, či ma film zaujme, mená hercov mi nič nehovorili. Tu na čsfd ho zatiaľ hodnotilo len okolo dvadsať divákov a hodnotenia boli všetky od odpadu až po päť hviezdičiek, ale uistili ma recenzie na imdb. V kine sme boli samé ženy a úplne to chápem, no určite sa nájdu aj muži, ktorým sa film bude páčiť. Ak máte radi silné príbehy, radi sa kocháte v krásach prírody a máte radi drámy, ktoré vás aj dojmú, aj prekvapia (záverečný twist), tak potom smelo do toho. Dôverovala som aj Reese Witherspoon, že asi by sa nepodieľala len tak na hocijakom filme, tušila som, že za tým bude niečo zaujímavé. Takým bonusom a pre mňa milým prekvapením je originálna pieseň "Carolina" od Taylor Swift. Páčili sa mi aj herecké výkony. Najlepšia bola malá Kaya. Mohli ale ukázať, ako sa stalo, čo sa stalo, najmä preto nedávam piatu hviezdičku. Niekto si vyberá filmy aj podľa toho, či ho niečím zaujme filmový plagát. Myslím si, že konkrétne tu bol výber trošku nešťastný, je to veľmi nezaujímavý a nelákavý plagát, nenechajte sa však odradiť. Močariská v North Carolina asi nikdy neuvidím, som rada, že aspoň takto prostredníctvom tohto príbehu som sa tam mohla na dve hodinky preniesť. Videné v OV, Cineplex Mannheim. 75%. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (16)

  • Keď sa Chase (Harris Dickinson) a Tate (Taylor John Smith) bijú v prístave, v širokom zábere je vidieť, že Harris Dickinson takmer stratil ľavú topánku. Scéna sa prekríži s iným pohľadom a topánka je znova na nohe. (Pat.Ko)
  • Americká vlajka v Jumpin'ovom (Sterling Macer Jr.) obchode má 50 hviezd. V čase tejto scény (1953) ešte Aljaška a Havaj nevstúpili do zväzu. Správna vlajka by mala mať iba 48 hviezd. (Pat.Ko)
  • Všetky adresy vydavateľov, ktoré Tate (Taylor John Smith) dáva Kye (Daisy Edgar-Jones), majú PSČ. V roku 1962 jej dal zoznam; prvé poštové smerovacie čísla boli zavedené až 1. júla 1963 a bežne sa používali až koncom 60./začiatkom 70. rokov 20. storočia. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (viac)

Reklama

Reklama