Reklama

Reklama

Úspešný obchodník Jacob Harlon (Nikolaj Coster-Waldau) sa v dôsledku nešťastnej nehody ocitne za mrežami, medzi najhoršími zločincami. Aby niekoľkoročné väzenské peklo prežil, musí si vydobyť rešpekt. Z Jacoba sa stane ľahostajný a bezcitný väzenský gangster, ktorý si hovorí Money. Kým si zvyká na brutalitu svojho nového domova a prispôsobuje sa jeho etickým kódexom a násilníckym rituálom, pomaly stráca vzťah k predchádzajúcemu životu, vrátane svojej ženy a syna. Prijíma identitu vodcu a svoj nový vplyv prenáša aj za múry väznice, kde plánuje obchod so zbraňami pre mexický kartel. Po prepustení na slobodu Moneyho sledujú  úrady, polícia a ohrozujú bývalí ochrancovia z väzenia. Zároveň musí zorganizovať posledný nebezpečný zločin. Nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Money si musí splniť svoje povinnosti a zaplatiť dlh. Vydá sa na krutú cestu sebaobetovania, odplaty a znovuzrodenia. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (407)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Filmom drsného charakteru s väzenskou tematikou sa snažím vyhýbať (geniálne výnimky potvrdzujú pravidlo – Felon, Block 99), no Shot Caller je totálna filmová delikatesa so životným výkonom Coster-Waldaua. Príbeh jeho postavy dostávame v troch časových rovinách, ktoré rejža prepája veľmi umne a v správnych chvíľach. Reálie väzenského života a autenticitu tejto stránky snímky posúdiť neviem, z povrchného pohľadu mi prišlo všetko v poriadku, no neviem sa zbaviť pocitu, že keď sa na scenár pozrieš hlbšie, je pomerne plochý a prázdny, len to zakrýva jeho zaujímavé nelineárne podanie a nálož testosterónu alfa-samcov bratstva bielej rasy (Evan Jones potešil, hoc aj na tých pár málo scén). Koniec koncov je to len pocit, preto by som na ten tretí raz už mohol nahodiť aj štvrtú hviezdu, či? --- (18.01.2018) (20.7.2018) (15.6.2021) ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Pěkný krimi-tvrďácký překvápko, kde je krásně vidět, jak se může i ukázkový život dosrat jednou osudovou chybou a pak skrze následný vězeňský buď a nebo. Waldau v týhle roli šéf a celá jeho proměna a snaha je skálopevná, k tomu spousta castingových radůstek (Bernthal 🙏🏼), lepší přehlídku Cali white pride hovad jsem neviděl od SONS OF ANARCHY. Ale celkově vzato mi ten film vyšel neprůstřelný, uvěřitelný, držel mě a bavil, fungoval po stránce emocí, líbil se. Velký palec za násilí, hezky brutální syrový, závěr naprostá jahůdka. / Po druhé projekci dávám 5, protože mě nenapadá, jaký jiný vězeňský film mi tak skvěle a jasně ukázal taková ta pravidla hry. To, jak skrze hlavní postavu a herectví vyniká neskutečný hrdinství a vnitřní utrpení, nemá prostě chybu. A až teprve dokonale mi seplo to finále. ()

Reklama

sepp 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní snímek. V první třetině si říkáte, že je to strašný béčko, pak se to ale začne dál a dál rozvíjet, začne přibývat drsných scén a je tu čím dál tím víc krve, ale zároveň nás to více vtahuje do samotného příběhu ústředního antihrdiny. Spoiler alert! Jako na rovinu, ten přerod, alespoň tak, jak je podaný ve filmu, není moc realistický a uvěřitelný. Ale opravdu to nakonec diváka i docela vtáhne a na konci jste napjatí, jaké bude tedy rozuzlení. A i když není nijak scénaristicky světoborné, je zde vidět snaha o to se odlišit od podobných příběhů. A to se počítá. Celkově prostě zvláštní film. 3,5* ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Nad Hartonovým rozhodnutím by sa dalo špekulovať, ale bolo to jeho vlastné rozhodnutie ako naloží so svojim pobabraným životom. Možno trochu pomohli aj okolnosti vo väzení. Každopádne príbeh zaujímavý, herecky slušné (Waldau skvelý a Bernthal zase nesklamal), spracovanie kvalitné, ale hlavne sa mi páčila atmosféra snímku a aj hudba. Z mojej strany spokojnosť .. to je tak, keď dostanete viac ako ste čakali. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Shot Caller" ma nakoniec príjemne prekvapilo. Čakal som, že film bude drsný, no nemyslím si, že by reálne ponúkal vysoké množstvo násilných momentiek. A tie, ktoré tu sú... nuž... videl som aj drsnejšie. Povedzme to tak. Nikolaj Coster-Waldau je zaujímavou voľbou do role hlavného hrdinu a musím povedať, že som mu tú premenu celkom uveril. Myslím si, že po prvej noci a tom čoho bol svedkom veľmi rýchlo pochopil, že tu platia pravidlá džungle. Buď si lovec, alebo si lovná zver. Čo si vyberieš? A v podstate mu to tiež povie aj jeden z jeho spoluväzňov v podobnom štýle. On sa rozhodol bojovať. Ale aj s tým rozhodnutím prídu iné a oveľa vážnejšie problémy. A veril som mu, že by urobil maximum, aby ochránil svoju rodinu. A ak sa niekto ide vyhrážať im, tak je načase niečo podniknúť. Takže v tomto smere Jacob "Money" Harton je veľmi presvedčivý. Flashbacky sú dobre spracované a film v podstate dobre ukazuje jednu vec. Väzenie by malo ľudí napraviť. No v skutočnosti sa potom už nemôžu do života nikdy vrátiť takí ako boli predtým. To miesto človeka zmení. A väčšinou nie k lepšiemu. Film má celkom dobré tempo, postavy sú zaujímavé, nemá žiadne veľké mená (možno s výnimkou Jona Bernthala) a viac-menej je to skôr dráma než thriller. Ale je to dráma človeka, ktorú som chcel vidieť od začiatku do konca a nič vo filme ma nijakým spôsobom nedráždilo. Ak máte radi filmy z prostredia väzenia a príbehy trestancov, toto by vás mohlo chytiť. Čeknite si film a uvidíte sami. Hodnotenie: A- ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (8)

  • Money (Nikolaj Coster-Waldau) si svůj trest odpykává v cele číslo 13. Pokoj se stejným číslem má i v motelu v době, kdy je na svobodě. (Yokolobuna)
  • Frank (Jon Bernthal) má na krku tetovanie "PEN1," čo znamená "Public Enemy No. 1" (verejný nepriateľ č. 1). PEN1 je tiež názov pouličného gangu z okresu Orange v Kalifornii. (zajo91)

Reklama

Reklama