Reklama

Reklama

Gaslit

(seriál)
Trailer 2
USA, 2022, 7 h 43 min (Minutáž: 54–61 min)

Tvorcovia:

Robbie Pickering

Réžia:

Matt Ross

Kamera:

Larkin Seiple

Hudba:

Mac Quayle

Hrajú:

Julia Roberts, Darby Camp, Dan Stevens, Sean Penn, Patton Oswalt, Brian Geraghty, Erinn Hayes, Shea Whigham, Raphael Sbarge, Nat Faxon, Betty Gilpin (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Minisérie Gaslit sleduje kořeny odhalení skandálu Watergate, který nakonec vedl k rezignaci tehdejšího amerického prezidenta Richarda Nixona. Martha Mitchell (Julia Roberts) je prominentní celebritou z Arkansasu a manželkou Johna N. Mitchella (Sean Penn), který v Nixonově administrativě zastává post generálního prokurátora a je blízkým přítelem prezidenta. Martha miluje pozornost kamer, s radostí dává rozhovory novinářům a je častým hostem talk show, kde rozebírá práci svého manžela, což mezi párem vytváří napětí, protože ji Republikánská strana kvůli mediální publicitě vidí jako hrozbu. Jejich obavy se naplní ve chvíli, kdy Martha jako první veřejně upozorní na účast prezidenta Nixona v aféře Watergate. Toto prozrazení následně spustí lavinu událostí, které Marthě obrátí vzhůru nohama její veřejný i soukromý život, jelikož její manžel je nucen vybrat si mezi ní a prezidentem. (oli009)

(viac)

Videá (30)

Trailer 2

Recenzie (1)

rowdys 

všetky recenzie používateľa

Od Watergate ubehlo 50 rokov a tak je namieste oznacit Gaslit ako historicku miniseriu. Ta je nabita hviezdami a svojimi kvalitami a rozpoctom vyzera skor ako slow burner z dielne HBO, nez Starz. O to vacsie prekvapenie... no z druheho konca zaroven i sklamanie - spolu s Better Call Saul sa totiz jedna podla mna o najneferovejsie Emmy snubs roka. Spat ale k HBO, ktore ma v ohni aj svoje Watergate zeliezko v podobe chystaneho The White House Plumbers od tvorcov Veep a bude mat co robit aby Gaslit tromflo. Whighamovo stvarnenie Liddyho davam do zvlast kategorie, na ktorej si Theroux pri priamom porovnani istotne vylame zuby. Kym All The President's Men sa na Watergate pozeralo ocami investigativcov z Washington Post, Gaslit je do velkej miery zamerany na Mitchellovcov (Julia Roberts a Sean Penn, ktoreho kvoli prostetickemu make upu spoznate sprvu len po hlase) a Johna Deana (Dan Stevens). Exec producentom je Sam Esmail, ktoreho sedu eminenciu zachytite okrem dvojsekundoveho intra asi len podla toho, ze si z Mr. Robota dotiahol skladatela Mac Quaylea. Jeho Gaslit OST ale nie je zdaleka tak ikonicky, hoci zopar vyraznejsich motivov sa tu najde. No a to najdolezitejsie: kto sa v afere Watergate neorientuje, myslim, ze serial mu nenecha nic nezodpovedane. ()

Zaujímavosti (3)

  • Sean Penn, představitel jedné z hlavních rolí, se na konci července 2021 rozhodl, že se k natáčení nevrátí, dokud nebude celý filmový štáb očkován proti covidu-19. V září nakonec Penn a produkce došli ke kompromisu, kdy povinně očkovaní museli být pouze herečtí kolegové a z ostatních členů filmového štábu pouze ti, kteří s herci přichází do těsného kontaktu. Penn se tak nakonec vrátil k natáčení pouhé dva týdny před jeho koncem. (oli009)
  • Natáčení začalo v květnu 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (oli009)
  • Seriál je založen na první sérii podcastu s názvem „Slow Burn“, jehož autorem je Leon Neyfakh. (oli009)

Reklama

Reklama