Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prozkoumejte každý aspekt Yankovicova (Daniel Radcliffe) života, od jeho raketového vzestupu ke slávě s ranými hity jako „Eat It“ a „Like a Surgeon“ až po jeho vášnivé milostné aféry mezi celebritami a proslule zhýralý životní styl. (KGBelik)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (64)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Film, který je podivný stejně jako Al Yankovic, rozhodně není čistokrevným životopisným filmem. Divoké, biizarní, občas zábavné. Ale ona bizarnost jde častokrát dost za hranu a netvoří takovou zábavu, jakou by chtěla a Radcliffe, přestože je snaživý, nesedl mi, stejně jako všechny jeho role po Harry Potterovi. P.S. Al Yankovic stále žije a nebyl zastřelen. ()

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa

Film stejně divnej, naivní, trapnej, šílenej, debilní a parodickej jak songy Ala Yankovica, akordeonového fetišisty a předchůdce Těžkýho pokondru – a v tom přeci jen tkví to podivný kouzlo, protože přesně takhle si Podivný Al Yankovic odjakživa představoval film o sobě. V rámci hudebních biopiců by šlo o průměr, jenže tenhle bizárek je nefalšovanou parodií na tenhle subžánr, takže většina příběhu je čistě fiktivní pohádka. Ne každýmu tenhle koncept však sedne.... Daniel Radcliffe jako vždy skvělej; ten týpek je herecká extratřída, müluju ho. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Daniel Radcliffe ako Weird Al' Yankovic bolo pre mňa  niečo, čo som musel vidieť na vlastné oči. A môžem povedať, že sklamaný som neostal. "Weird: The Al Yankovic Story" je totiž presne tak správne uletené ako by som si predstavil. A tak máme možnosť sledovať jeho detstvo, kde otec skoro pripravil o život podomového obchodníka, nakoľko nechcel, aby sa z neho stal hudobník. Teda... nie. Film totiž nie je reálnym životopisným filmom, ale tak ako bola Alova muzika paródie známych skladieb, tak aj jeho biografia je poňatá ako paródia životopisných filmov. A čuduj sa svete, ono to funguje. Dodáva to filmu humor a správnu šťavu a ja som sa bavil ako už dávno nie. Mrzí ma len, že tie vážnejšie momentky, to úplne vychytať nevie. Miestami sa to snaží pôsobiť serióznejšie, no práve tam film najviac zlyháva. A tiež možno sa miestami snaží byť až moc parodickým. Nechcem prezrádzať, no občas som mal pocit, že sú tu momentky, kde by už každý len pokrútil hlavou, že toto asi nie. Ale vo výsledku je to zábavné, úsmevné a funkčné. Takže to proste zjem a spravím si toast s mojou "bologna". Hodnotenie: B ()

moviefreak 

všetky recenzie používateľa

Rozpočtom TV film, ktorý sa nedostal ani do kín, a poputoval na Rokku, čo je mini stream. Napriek tomu som sa na film tešil, lebo Weird Al je postavička sama o sebe, a jeho život je jedna veľká paródia. Lenže film je síce vtipná ale sci-fi/fantasy paródia, v ktorej herci prehrávali o život (pravdepodobne to aj malo tak byť) a ja som chcel skôr niečo reálne z jeho života. Musím si asi nájsť nejaký dokument... Toto bolo až príliš WEIRD :D ()

filmfanouch 

všetky recenzie používateľa

Weird: The Al Yankovic Story je skutečně nevyzpytatelný jako Al Yankovic a tím je neskutečně přitažlivý.  Tahle fiktivní a za vlasy přitažená pouť Yankovice sází nejen na bravurní podání Daniela Radcliffea, ale především střelenou podívanou, která si z hudebních biopiců spíše utahuje. Bylo by zajímavé vidět na Yankovice odtažitější pohled či alespoň snahu o nějaký psychologický rozbor, Yankovic si ovšem nejspíš očividně napsal film dle svých představ a výsledkem je podivnost v tom nejlepším smyslu..... ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (69)

  • Sám 'Weird Al' Yankovic ve filmu hraje Tonyho Scottiho, jednoho z bratrské dvojice z vydavatelské společnosti Scotti Brothers Records. (fisus)
  • V záverečných titulkoch pesnička "Now You Know" bliká žltou farbou, zatiaľ čo Weird Al Yankovic spieva o dĺžke záverečných titulkov a tom, že film si zaslúži Oscara. (Pat.Ko)
  • Záverečná pieseň s názvom "Now You Know" obsahuje text, v ktorom sa uvádza, že pieseň je oprávnená na získanie Oscara. Nakoniec sa však ukázalo, že to nie je pravda, pretože podľa pravidiel Akadémie musí byť film v losangeleskom kine minimálne jeden týždeň, aby to bolo oprávnené. Napriek tomu sa to odmietlo. Pieseň a film sú však stále oprávnené na Emmy. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (viac)

Reklama

Reklama