Reklama

Reklama

Muž menom Otto

  • Česko Muž jménem Otto (viac)
Trailer 5

Tom Hanks v hlavne úlohe hrá nevrlého dôchodcu so skalopevnými zvykmi, ktorý po smrti milovanej manželky zanevrel na život. Z osamelosti ho však vytrhne mladá rodinka nových susedov, ktorí hneď pri príchode vrazia do jeho poštovej schránky. Z nezvyčajnej situácie vznikne prekvapujúce priateľstvo s pohotovou a temperamentnou Marisol v pokročilom štádiu tehotenstva a Ottov život sa obráti naruby. (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 5

Recenzie (301)

Flynn 

všetky recenzie používateľa

Zbytečná americká predelavka. Knihu jsem cetl vicekrat a je to ma srdcova zalezitost. Proto hodnotim lepe severskou verzi z roku 2015 kam se jim podarilo dostat vice ze zivota Oveho(sorry Otta) a clovek mel větší pochopeni, proc je to takovy brucoun a co vse dobre a poctive v zivote vykonal. Americka verze to osekala a vynechala velkou cast ze vzpominane minulosti (detstvi, mladi atd). Zato se jim tam podarilo naspikovat transgender figurku. To jsme s zenou u projekce oba nahlas rekli:coze? Naprosto plytka postavička , ktera jen rekla ze je transgender a pribeh vubec neresil to jak Ove(sorry Otto) resi jeji zivotni trable (v knize velmi dobra postava a prekvapive neni transgender). Proc se musi takto upravovat existujici dobre pribehy a proc si nenapisou svoje? Sorry, ale to mi prislo tak zbytecne a tak americke, ze se mi chtelo smat. Jinak 1 hvezdicka za Toma Hankse. Toho mam fakt rad. Jinak ten film natacet nemuseli. Ale takova je doba obzvlaste v USA, ze se recykluji dobre namety a dobre filmy ze zahranici. Jen je obcas tim hlazenim pro soucasnou USA spolecnost a trendy proste poserou. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

A Man Called Otto zahreje pri srdiečku. Nenútené emócie kolíšu zdravo medzi komediálnymi prvkami a drámou avšak netreba zabúdať, že zachytáva veľmi náročnú tému: Tému samovraždy. Existencializmus a jeho kríza nemá hádam rýdzejšiu podobu ako samovražda, a keďže som na túto tému už videl zopár filmov: Napríklad Taste of cherry alebo  Last Days či 2:37 tak ma prekvapuje, že práve tie najsilnejšie momenty odhodlania sa k záverečnému činu sú tu v podstate tie najmenej zaujímavé. To na čo som čakal neprišlo ale na druhej strane ma prekvapilo to, ako si to žilo vlastným tempom a dokázalo to, čo sa často nestáva. Miernym nátlakom ma donútilo obľúbiť si postavy ktoré mi na začiatku prekážali. Nátlak som s radosťou prijal. Musím vyzdvihnúť ako film parádne zachytili myšlienku-podstatu a predložil ju nesmierne pútavo. Ukázala nám v čom všetkom si môže človek nájsť zmysel života___________ Ako napríklad pomáhanie tým, ktorí to potrebujú. Nebola to úplne moja šálka kávy ale dokážem uznať, že to bolo nakrútené perfektne. Tom Hanks ako zvyčajne, nesklamal. 4/5* ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Originál som nevidel, ale táto jednohubka v americkom prevedení sa mi páčila. Hlavne vďaka skvelému Hanksovi. Forster je talentovaný žánrový režisér a hoci nemá výrazný rukopis vie pracovať s námetom a s detailmi. Ten film vďaka tomu plynie, je príjemný a na nič sa nehrá. Viete presne kam to celé bude smerovať, ale popritom si dokážete užiť ten jemnocit s akou sú jednotlivé scény podávané. Či už tie retrospektívne, ale aj tie odohrávajúce sa v súčasnosti. Film je to vyvážený a po mnohých stránkach príjemný. Možno mi trošku vadilo, že v niektorých scénach veľmi výrazne tlačil na emócie, ale v rámci celku ako takého mi to nevadilo. Je pravda, že s podobnou témou sa mi Eastwoodov zárez páčil omnoho viac, ale zase som si vedomí, že takéto príjemné filmy občas treba. Idylické, miestami naivné, ale spravené takým spôsobom, že sa mi chce vlastne veriť, že to čo vidíme na obrazovke môže byť niekde u niekoho skutočné. ()

Alementina 

všetky recenzie používateľa

Asi mám tu smůlu, že jsem četla předlohu, ze které se do filmu stěží dostalo tak 30 procent, kdy v knížce je Vám hlavní hrdina asi tak třetinu knížky krajně nesympaticky, ale ve filmu si říkáte, že Hanks je jen bručoun... Hold ve filmu nebyl čas rozvést všechny linky a dát proniknout do myšlení Otta. Ale Marisol se povedla. Pustím si svedsky originál a uvidím, jestli hodnocení nesnizim. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Sterilní, neškodné, dlouhé a často bez toho pověstného srdíčka. Vím že se v poslední době už trošku opakuji nadáváním na současnou filmografii, ale když nijak zvlášť povedený remake dostane tady 81%, tak už opravdu přestávám věci chápat. Hanks přitom vůbec nezklamal. Přitom se v podstatě jedná o slabší verzi Gran Torina, které teda mělo sílu člověka emočně zdemolovat. Tady mě přidavá chování většiny vedlejších postav dosti hloupé. Třeba nepochopím potřebu už hodně těhotné Marisol učit se řídit. U mě max 60% ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (7)

  • Film vychází z knižní předlohy, švédského knižní bestselleru „Muž jménem Ove“ („En man som heter Ove“), kterou v roce 2012 jako svou prvotinu napsal spisovatel Fredrik Backman. (Posheidon)
  • Když se chce Otto (Tom Hanks) oběsit, tak si odkopne nízký stolek, který se převalí na bok a zůstane na rozložených novinách. V dalším zaběru na celou místnost tento stolek vůbec není, aby se v následujícím blízkém záběru na Otta zase vrátil na místo. (Muffino)

Reklama

Reklama