Reklama

Reklama

Vtáci sťahováci

  • Česko Ptáci stěhováci (viac)
Trailer 8

Pokiaľ nevystrčíte päty z domu, nič sa vám nestane. To je v skratke životná filozofia kačacieho otca Mallarda, ktorý svoju manželku Pam a ich dve deti neustále presviedča o prednostiach ich domáceho rybníka, za ktorým sa nachádza len divočina a nebezpečenstvo. Pam je však unavená z jednotvárneho života a želá si, aby jej dospievajúci syn Dax a dcéra Gwen zažili, to po čom ona sama túži. Pozrieť sa do sveta a zažiť neobyčajné putovanie po nádherných miestach. Po tom, čo na ich rybníku pristane sťahovavá kačacia rodinka s napínavým príbehom o ďalekých miestach, padne rozhodnutie. Napriek otcovým protestom sa celá rodina vydá z idylického amerického vidieka na exotickú Jamajku! Znie to skvelo, pokiaľ by však hneď na začiatku cesty neurobili kačací hrdinovia zásadnú chybu. Vybrali sa opačným smerom. A tak ich krídla zanesú do džungle mesta, ktoré nikdy nespí, New Yorku. Tu ich samozrejme čakajú dobrodružstvá na každom kroku, vrátane tých, ktoré by si najradšej odopreli (napríklad nedobrovoľná návšteva kuchyne reštaurácie, kde je vyhláseným jedlom kačica na pomarančoch). Keď ste zohratá rodina, ktorá za každých okolností ťahá za jeden povraz, máte šancu zvládnuť nástrahy najväčšieho mesta. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 8

Recenzie (64)

GavlaDan 

všetky recenzie používateľa

Studio Ilumination se poslední dobou dostává animačně na samotný vrchol. Posledně tu byl technicky dokonalý Mario a teď jsou tu Ptáci stěhováci. Animák má nádherné někdy až pastelové barvičky. A i když jsem rád za všechny ty nové styly typu Spider-Verse, tak jsem strašně rád, že tu máme stále tu „klasickou“ 3D animaci. Nicméně, animace je asi jediné velké pozitivum, které jsem k tomu filmu schopen říct. Příběh není nějak moc originální a ani nějaké větší poselství to taky nenese. Jasně, jasně… pořád je to animák primárně pro děcka, ale třeba Pixar dokáže témata rozvrstvit mnohem lépe, takže se u filmu baví jak děti, tak i dospělí. Zde je to spíš pro ty děti. 6/10 ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Hlavná premisa je kopírkou toho, čo sme videli vo filme Croodsovi, len tentoraz to je s vtákmi.  Zase príliš ochranársky otec drží rodinku na uzde, kým ho konečne neprehovoria, aby leteli do teplých krajín. A po ceste zažijú kopec dobrodružstiev. Dočkáme sa aj nejakých mravných ponaučení. Humor funguje na jednotku. Ústredná rodinka je extrémne sympatická a hneď si ma získala. Máme tu aj väčšiu líniu so zlým kuchárom. Chudák rodičia. Po tomto filme im deti asi nejaký čas nebudú chcieť jesť kačku. Má to svižné tempo a krátku stopáž. Animácia je tiež pekná. Celkovo po dlhšej dobe vydarený animák. 8/10. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Po dlhšom čase konečne animák, ktorý ma bavil. Bavilo ma to svojím príbehom, svojou animaciou, postavami, či vtipom. Korunku vtákom sťahovákom nasádza John Powell (Ako vycvičiť draka, Doba Ľadová 4, Kung-Fu Panda) a jeho skvelá hudba, animáky mu skratka sedia. Obľúbený soundtrack: Migration End Titles. 80% - 4* ()

Koda 

všetky recenzie používateľa

Tak lepší vánoční dárek jsem si ani nemohl přát, než si zajít se supr kámošem na film, na který jsem se těšil nějaký ten měsíc, prostě Illuminaton a ten banner dost nalákal. Dále sympatické kachny a ten červenej jamajskej pták.... TYVOLE to fakt musíte něco přirovnávat ke dvojsmyslu? Já se tady slušně snažím psát o animáku o kachničkách a místo toho hledáte potěšení na jamajské straně. No to potěšení jsem měl i já v kině. Neeeee tímhle způsobem... jako mám dost, já to myslel tím, že jsem si ten film užil... To nemá cenu asi vysvětlovat. PROSTĚ JSEM SI TEN FILM ZAMILOVAL! Film byl neuvěřitelně vtipný, což je potřeba pro člověka, který si chce odpočinout od všeho toho stresu a tak. Dokáže poučit o tom, jaký je třeba být rodič a naslouchat dětem. Dokáže odvyprávět jednoduchý příběh, který prostě dává smysl. Dává úžasnou zápletku s kuchařem, který se snaží chytit kachny a hlavně se ve filmu furt něco děje. Zjistil jsem, že dobrodružství není o tom, kam doletíš, ale s kým to prožiješ. Každý pták si tam našel svoje místečko k tomu, aby přinesl pomoc ostatním a zároveň zdramatizoval situaci. Velkou vánoční pochoutkou je to, že film nemusí být muzikál aby u mě obstál, stačí mít dobrý nápad příběhu a písničky můžou být ukradené. Proto se taky stává, že velmi očekávané filmy nemusí dopadnout tak, jak si člověk představuje. Tohle je obrovské překvapení, jako kdysi film Zpívej 2, který překopal top filmy roku, a tenhle film je dalším kandidátem. Já věděl, že jsem udělal dobře. Nesmím zapomenout ani na skvělej kraťas, který tomu taky dal šmrnc. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Podľa popisu to síce neznelo nejako oslnivo, ale napokon to bolo veľmi milé prekvapenie. Rodinná animovaná kačacia komédia má síce relatívne priamočiary dej s očakávaným koncom, ale tie dobrodružstvá, ktoré nápaditá kačacia rodinka zažije, to stálo za to. Najviac ma potešil samozrejme kvalitný a milý vizuál, ale aj skvelé hlášky so svojským dôvtipom, na ktorom sa dalo určite aj zasmiať. Okrem toho tu bolo aj viacero pekných etických a morálnych posolstiev, čo určite podprahovo zaváži aj u mladých divákov. Trochu mi prekážala tá postava premotivovaného kuchára, ale beriem, však aké by to bolo bez nejakej dominantnej negatívnej postavy? Inak celkovo vydarené, vhodné pre deti aj dospelých :) 4* ()

Galéria (30)

Reklama

Reklama