Reklama

Reklama

Kovboj Emmett je v spánku prepadnutý tromi mužmi. Ubráni sa a všetkých útočníkov zastrelí, netuší však, kto a prečo ho chcel zabiť. Vydáva sa do mesta Silverado a cestou v púšti nájde vysileného Padena, ktorého olúpili a nechali zomrieť. V ďalšej ceste pokračujú spolu. Keď sa zastavia v malom mestečku, Paden spozná jedného z mužov, ktorí ho olúpili a zastrelí ho. V cele sa zoznámi s Emmettovym bratom, ktorý tam čaká na trest smrti... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Začiatok super. Predstavenie postáv. Krásne scenérie. Celkom dobre napísané dialógy. Costner je akousi predzvesťou odľahčujúcej postavy a záporáci ovládajúci mestečko rovnako v pohode. Po prvej hodine tomu ale výrazne začína dochádzať dych. Má to akčné scény. Aj dejové zvraty, ale postavy spĺňajú režisérom dané archetypy. Nevyvíjajú sa. Stávajú sa nezaujímavými. A celé sa to dostane na takú úroveň, ktorá vo mne evokuje taký ten pocit, tak poďme to ukončiť, aby sa to nejako ukončilo. O nikoho sa tam nebojíme. Hudba, ktorá na začiatku pôsobila epicky a dobrodružne sa stáva unavujúcou, ťažkopádnou a v mnohých ohľadoch lezúcou na nervy, keď zaznieva takmer neustále. Absolútne nevyužitý potenciál čo sa vývinu postáv týka. A ich vzťahov. Kasdan by mal byť milovník westernov. Tu je cítiť ale taká opatrnosť, že som úprimne prekvapený, ak sa tam mihol niekto, kto bol špinavý od prachu. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ je toto naj 80tkový western, tak boli westerny v 80tkách na tom dosť biedne. Štýlom je to niekde na úrovni seriálu Doktorka Quinnová. Síce tam umierajú nevinní ľudia, ale napriek tomu to ani na chvíľu nepôsobí nejak drsne alebo kruto. Vlastne je to dosť pohodový film a od začiatku viete, že tí dobrí stopro vyhrajú. Seriálovo pôsobí aj štruktúra. Sú tu štyri hlavné postavy, ktorých línie sa strašne dlho odvíjajú samostatne a divák celý čas čaká, kedy sa konečne všetci tí dobrí ľudia uráčia spojiť a postavia sa zlu. A dajú si teda poriadne načas. Dovtedy si záporák nezáporák (Brian Dennehy) ide za svojím a snaží sa popri tom vyhnúť konfrontácii s hlavným hrdinom pre ktorého má nepochopiteľnú slabosť. Kevin Kline ma neskutočne sral. Celý čas sa tvári jak kakabus, drží sa mimo a vôbec som nechápal o čo mu ide, prečo sa drží bokom a prečo zrazu sa na konci zapojí do boja. Tento typ postavy, ktorá má jeden výraz by uhral možno Eastwood, ale komediant Kline tam pôsobí, že je omylom. Z kladnej štvorky ma najviac bavil Danny Glover. Dvojka Scott Glenn a Kevin Costner boli ok, ale čakal som od nich viac. Najvtipnejšia je postava krásky Rosanna Arquette o ktorú najprv majú všetci záujem, ale akonáhle zistia, že ona hľadá chlapa, ktorý by s ňou tvrdo makal na farme, tak všetci zdupkajú. Aspoňže technická stránka stojí za to a prestrelky sú vydarené. Sú to klasicky pojaté akčné scény v ktorých takticky pobehujú medzi budovami. Chcelo by to buď povyhadzovať z toho kopu zbytočných línií alebo z toho spraviť seriál. Takto je to niečo medzi. Príliš pomalé a dlhé na film a príliš skratkovité na seriál. Takže celkovo to je mierny nadpriemer. 6/10. ()

Reklama

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý western s dobrou hudbou, krásnou a nápaditou kamerou, peknými scenériami a hviezdnym hereckým obsadením. Škoda, že to škrípe po príbehovej stránke, lebo časté skoky v deji robia divákovi v hlave mierny zmätok. Film bol nominovaný na dvoch Oscarov v tých istých kategóriách ako nedávny 3:10 To Yuma. Silverado je však oveľa podstivejší western, od ktorého dostanete tvrdých chlapov, zaprášené tváre a podarené súboje (jeden moment sa mi páči veľmi - keď už Emeth nemá žiadnu zbraň a záporáka zabije skokom so svojím koňom). Ja som spokojný, film a postavy majú štýl (mladý Costner je frajer) a tento western si pozriem vždy veľmi rád. 80% ()

starbrejkr 

všetky recenzie používateľa

Ó, to je klasa. Osmdesátá léta byla pro western bídná, znovu to oživili až Tanec s vlky a Nesmiřitelní, ale Silverado si rozhodně se slavnými 60´s až 70´s díly nezadá. Úchvatná atmosféra a sice westernové všudypřítomné klišé, ale co bysme chtěli od filmu, který se pokusil vzkřísit westernový žánr? Díky očekávanému ději a oněm klišé nejde o nikterak výjimečný film, onu klasu z něj dělá úžasné herecké obsazení. Málokterý film je nabitý takovými hereckými jmény (nejde o nějakou extraligu, ale prostě takové ty super herce z druhé vlny) a především SYMPAŤÁKY! Celá hlavní čtveřice v čele se Kevinem Klinem a Scottem Glennem vás hne má a vy si víceméně přejete, aby to dopadlo podle očekáváná a nikoho z nich nepicli, protože by to byla škoda. Pro lidi, které jen trochu bere westernový žánr a taky maji slabost pro zde se vyskytujácí herce povinnost. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (6)

  • Režisér Lawrence Kasdan obsadil do menších rolí i svou ženu a dvě děti. (D3VIL)
  • Richard Jenkins v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené