Reklama

Reklama

The Rocky Horror Picture Show

  • Česko Rocky Horror Picture Show (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Práve sa skončila svadba a družička so svedkom – mladí milenci Brad a Janet – sa pod dojmom obradu rozhodnú svoj vzťah zavŕšiť, keď viditeľne nervózny Brad vyzná svojej milej lásku a s piesňou na perách ju požiada o ruku. A vydajú sa na výlet, aby tento veľký okamžik oslávili. Zastaví ich však osud v podobe prázdnej pneumatiky a dvojica sa vydá hľadať pomoc na hrade, ktorý cesto míňali. Uvíta ich podivný muž a požiada ich, aby vstúpili. Večierok práve začína. V hale tancuje skupinka bizarne oblečených ľudí a všetci čakajú na príchod hradného pána – Dr. Franka-N-Furtera, transvestitu z transexuálnej Transylvánie. Ten ich pozýva na exkurziu do hradného laboratória. Práve totiž vyvíja novú umelú bytosť, vysokého svalnatého blondiaka Rockyho, ktorého si pripravil k ukojeniu svojich vášní. Čo sa bude diať počas tejto noci, tým si nikto nemôže byť úplne istý… (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (418)

BoPo odpad!

všetky recenzie používateľa

Vo svete dosiahol kultový status. No u mňa nedosiahol zhola nič. Pieseň, slabá spojovacia vata, pieseň, transvestita, ešte slabšia vata, mladá Susan Sarandon v prádle, pieseň, koniec. To teda bola jazda. Beriem to tak, že ja som nepochopil skvelosť tejto Show a cudzinec zasa nedocení kult menom Dědictví aneb Kurvahošigutntág. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Výstřední, eroticky zbarvená, transvestitní, hororová, muzikální, rocková sci-fi parodie... jaký to má všechno smysl, nebo skrytý význam jsem nepochytil, každopádně nějaký jsem z toho cítil:) Co si vybavuji? Sexy Janet, povedené krátší songy, nečekanou a bezcitnou vraždu zničehonic se objevivšího rockujícího tlouštíka, gumovou hubu dr. Franka.... Tušil jsem divnou záležitost, ale tohle předčilo mé očekávání. ()

Reklama

Iggy 

všetky recenzie používateľa

Co dodat? Snad nejkultovnější film všech dob. S geniální rockenrollovou hudbou a tanečními čísly, provokativní a vzrušující mizanscénou, dokonalým Timem Currym a původním autorem muzikálového představení Richardem O'Brienem, polonahou Susan Sarandon, trefnou cameo Meat Loafa, spoustou promakaných narážek a odkazů na béčkové filmy a výtvarné umění (nejlepší je Americká gotika). ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Pozlátková doba 70. rokov 20. Storočia. Priniesla punk rock, zopár skvelých rockových a jazzových albumov. A samozrejme aj skupiny ako Kiss a Queen. Trblietajúce lesklé kostýmy, flirty, veľa mužského a ženského make-upu a vyprázdnený obsah v megapódiovej show, hodnotou limitne sa blížiacou sa nule. No a samozrejme uctievanie týchto ikon pop kultúry masami aj s príznačným vonkajškovým napodobňovaním. Z rovnakého súdku je aj Sharmanov film – muzikálová paródia na béčkové horrory. Predsa len niektoré pozitíva sa dajú objaviť – asi dve dobré pesničky (Time warp a tá s Meatom Loafom), démonický herecký výkon hlavného osnovateľa deja Franka a podľahnutie jeho libidu dvom zaľúbencom v noci nasledujúcej po ich zasnúbení. To je však na dobrý film prekliate málo. Inak ide o veľmi jednoduchučký, zabudnuteľný príbeh založený na schéme vstupu do strašidelného domu. Komixová ilustratívnosť a bláznivý kolorit príznačne celý doznievajúci kult dotvárajú. ()

Legas 

všetky recenzie používateľa

V roce 1975 to možná mělo větší grády. Kult RHPS mě ovšem i dnes trochu míjí. Respektive hudba se mi líbí velmi a muzikálové výstupy jsou povedené, různé odkazy, jako třeba na RKO a na béčkové sci-fi a horory vůbec, jsou relativně dobře podány, ale... Je to prostě taková muzikálová šílenost bez děje - TAŠKAŘICE. ()

Galéria (162)

Zaujímavosti (79)

  • Marlon Brando po zhlédnutí filmu řekl, že "s tím Currym" už nechce stát na jevišti. (Zdroj: idnes.cz) (ČSFD)
  • Noviny, které Janet (Susan Sarandon) čte během jízdy autem, se jmenují "The Plain Dealer". Tyto noviny vycházejí ve městě Cleveland v Ohiu. (Alfréda)

Súvisiace novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (viac)

Reklama

Reklama