Reklama

Reklama

Starci

  • Nemecko Old People (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Matka se dvěma dětmi se vrátí domů na sestřinu svatbu. Pak tam ale začnou starci hlava nehlava vraždit a rodinná událost se rychle změní na boj o holý život. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (76)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Je možno trochu nezmysel načrtnúť v horore sociálne témy a potom ich adekvátne nerozpracovať, to tu ale nejak nepovažujem za hlavnú slabinu. Tvorcovia mali evidentne toho dosť napozeraného (najjasnejším inšpiračným zdrojom je tu jasne Ajov remake Hory majú oči) a chceli svoje obľúbené motívy sami zúžitkovať. A pracujú s dobrými nápadmi (vnútorný nepriateľ, viacnásobné ohrozenie, tlmenie zvuku v akčných scénach), s výnimkou jedinej  (svadobná noc) ich však ani raz nezvládnu kvalitne spracovať, nakoľko im aj pri veľkej snahe chýbajú potrebné schopnosti a ich dielo tým trpí do tej miery, že v závere už je bohužiaľ smiešne. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Je to takove uspavaci bez vune a zapachu krome dramatickeho nasviceni starych lidi se sekerami. Postavy delaji hloupe veci a divna rozhodnuti. Zapletka je jednoducha, zrejme alerorie na nemeckou starnouci duchodcovskou spolecnost. Rezie, remesla a herecke vykony jsou solidni. Ve finale se da poplakat. Zaver filmu je Netflix nenavidi stare lidi. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film potvrdzuje, že so starcami sa nesie prapodivný puch smrti, ale čo už, k voľbám ich stále treba. A naozaj by si zaslúžili trocha viac pozornosti, lebo keď človeku vymierajú rovesníci, tak byť samému niekde v kutici a čakať kedy príde zubatá, to nie je až také lákavé. Potom sa nedivme, že vyparatia kadejakú "klukovinu"či skôr starcovinu a niekto sa už staroby dožiť nemusí. Výhodou filmu je to, že sa tu v podstate stále niečo deje, škoda len, že to neprerazilo do hororovejšej podstaty a ostalo len pri tom posolstve. ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

Staroba, hniloba, plíseň a tíseň. Beznaděj, poroba, mučivá píseň.“ Co vidíš? Člověka nebo zvíře? Povedený, až mrazivě vizionářský horor s pomstychtivým sociálním ocasem. Je nová doba. Mládí vpřed! Staří do kompostu v domově důchodců. Zuby ve skeničce,  klouby v prdeli a oči se šedým zákalem už dávno přestaly skrz okno hypnotizovat příjezdovou cestu. Hořkost se do duše vpíjí, srdce lítost rozleptává a zakalenou myslí jako houba prorůstá zloba. ZAPRÁŠENÉ OKÉNKO: [][] Kdo z něj na nás kouká a nenávistí křiví tvář? ◘ Gerhard Bös - všech gerontů boss, dosud vražedně vitální. ◘ Nevěsta, plná romantických exhumovaných vzpomínek. ◘ Klaus Stiglmeier, kanibalský nazi dědek Armin z Fetscherova Urban Explorer. Tak soběstačný (!) v bezďáckém bunkru v tunelech pod Berlínem, než ho sociálka a Omnibus šoupli do starobince. ◘ POMO v r. 2060, už jen se dvěma zuby, ale s 5 hvězdičkami pro Starce. [][] Znáte  Cockneys vs Zombies? To je důchodcovský horor rozverný a hravý. S Fetscherovými frustrovanými „zombíky“ už končí veškerá sranda a přichází velmi reálné gore scény. Potěšila i romantická připomínka, že dřív ke svatební noci nevěsty patřilo i pár kapek krve. Takže, milé děti, vnuci, youtubeři a influencerky, pozor! Ujídá-li vám doma z talíře, resp. z dědova koryta Bös, či podobný geront, bez váhání ho strčte do domova důchodců! A zahoďte klíč... ()

Dakken 

všetky recenzie používateľa

Jedna dedinská svadba prebudila na geriatrii na Kramároch veľký humbuk. Dokonca ten domov dôchodcov aj Kramáre pripomínal. Byť šikovnejšej ruky, výživnejších gore scén a lepšieho deja, mohol to byť solídny film z dielne Netflixu. Takto je to, hlúpa a bezduchá vyvraždovačka, na ktorú zajtra aj tak zabudnem. I keď téma je fajn. Starý ľudia sami o sebe niektorým jedincom naháňajú strach, nie to ešte v takto vyobrazenom móde. Gerontofobici musia byť dosraný až za ušami. Jednu hviezdu dávam za tie dôchodcovské sliny ;) Inak je to ale hrozná kokotina. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (4)

  • Film byl natočen výhradně v Polsku. Ella (Melika Foroutan) jede v autě s dětmi po silnici podél železnice na poloostrově Hel. (ČSFD)
  • Eveline Hall, stvárňujúca bielovlasú starenu, sa k tímu pripojila len deň pred začiatkom natáčania, pretože pôvodná herečka ochorela a plán natáčania sa nedal odložiť. (Arsenal83)
  • Kaštieľ zobrazený vo filme sa nachádza v Paraszyne v Pomoranskom vojvodstve. Natáčalo sa tam v lete 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama