Reklama

Reklama

Val Resnick (Gregg Henry) a Porter (Mel Gibson) sú dvaja malí gangstri, ktorí okrádajú pouličných žobrákov. Raz však Porter spoločne so svojou ženou, narkomankou Lynn (Deborah Kara Unger), a sadistickým partnerom Valom prepadnú a okradnú čínskych mafiánov, prevážajúcich 140-tisíc dolárov. Pri rozdeľovaní koristi však Val svojho partnera podrazí, pretože potrebuje aj jeho podiel na to, aby sa mohol stať členom zločineckého syndikátu. Nahovorí jeho žiarlivej manželke, že Porter jej je neverný a zatiaľ čo žena manžela dvakrát strelí od chrbta, Val zoberie peniaze. Porter však prežije - a keď sa zotaví, začne pátrať po Valovi, pretože chce svoje peniaze stoj čo stoj. Vyberie sa do bytu svojej manželky, ktorej síce zoberie drogy - ale na druhý deň ju nájde mŕtvu. Spojí sa teda s bývalou priateľkou Rosie (Maria Bello), ktorá pracuje pre syndikát. Pomocou nej nájde Vala, ktorý sa s ním dohodne na vrátení jeho podielu, ale ten ho opäť podrazí. Porter je síce zbedačený, ale drsnejší a neústupčivejší ako kedykoľvek predtým. Je rozhodnutý pomstiť sa každému, kto sa mu postaví do cesty. Skrátka chce svoje peniaze získať späť - a je mu jedno, akým spôsobom... Je odhodlaný zabiť každého, až kým nedosiahne svoje! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (693)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Porter je tvrdohlavý, drsný týpek. Zločinec, profesionálny zlodej. Ale v hĺbke duše je to férový chlap. Chce len to, čo mu patrí. Podiel zo zisku a tiež „Odplatu“ za podraz, ktorý bol na ňom spáchaný. Preto sa rozhodne tvrdo ísť za svojim cieľom. Chce svojich 70 tisíc dolárov. Nezastaví ho žiaden Syndikát, ani Podnik, ani armáda krkatých zabijakov, ani najvyšší pohlavári mafie. Neprestane pokiaľ nedostane, čo je jeho. Výborný akčný krimi thriller, v ktorom si zahral hlavnú úlohu Mel Gibson. Odhliadnúc od afér, ktoré ho v poslednom čase prenasledujú v súkromnom živote, musím konštatovat, že je to charizmatický muž a výborný herec. Mel Columcille Gerard Gibson je borec. **** ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Noirově laděným kriminálkám drsnost sluší. Na cestě za pomstou tak Gibson jako tvrďák s ocelovým pohledem miluje krásnou prostitutku, hledá zrádce a potkává - eh - sadistickou dominu v čele asijského gangu. Nepamatuju se, kdy jsem naposledy použil to slovo, ale Odplata je cool film, má perfektní chladný look a několik scén je ve své nekompromisnosti úžasných, ale bohužel je všechno pořád jenom drsné a za celou dobu jsem se nedočkal většího zvratu, který by mě nějak zasáhl. Helgeland jede na stylovou formu, ale podstata mu celou dobu o fous uniká. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

"Kto je sakra ten tvrdohlavý bastard!?", vŕta hlavou polovici chicagskej mafie. To je predsa Mel Gibson v jednom z najlepších gangsterských filmov. Film je poňatý veľmi tvrdo, niekedy som mal pocit, že sa blíži osvedčenému Tarantinovskému Desperadovi. Inými slovami kam Porter príde, tam veľa ľudí neprežije. V žiadnom prípade však nemôžem povedať, že sa jedná o nejaký bežný akčný film, to rozhodne nie, tento film je proste nefalšovaný noir. Ak budete mať chuť pozrieť sa na film, v ktorom je plno násilia, jeden tvrdý chlap, ktorý však zabíja tak nejako pre niečo iné a tak nejako inak, tak si tento film pozrite. Myslím, že nebudete ľutovať. Nakoniec snáď ešte zostáva povedať, že Mel zase nesklamal a po tomto filme sa proste pre mňa stal najlepším akčným hercom. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Čo mu tak dlho trvá?" - "Asi ju kefuje." - "Tak dlho?!" - "Asi kefuje aj jej psa." U tak parádneho dialógového akčného filmu, akým Odplata nepochybne je, by bolo hriechom nespomenúť perly typu "Urobili sme dohodu: keď prestane robiť štetku, ja prestanem zabíjať ľudí, no neviem, či jeden od druhého nechceme priveľa." Ale nielen vtipne siláckymi dialógmi je Odplata živá! Prirátajte si k tomu výborný kasting (Duke, Kristofferson, Bello), napínavý dej a originálne, nečakané zvraty. Nech už to s predčasným odchodom Briana Helgelanda zo stoličky režiséra bolo akokoľvek (natočený materiál mu vraj odobralo štúdio a najalo Gibsona, aby to zostrihala po svojom, prípadne čo-to pretočila), na výslednom dojme to prekvapivo nezanechalo žiadne negatívne trhliny. Naopak, paradoxne Helgelandov režisérsky strih (ktorý svetlo sveta oficiálne uzrel až v r. 2006) ma bavil oveľa, oveľa menej. Kino Považan NMnV 1999 ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Odplata je dost dobrý film. Mel Gibson je dostatečně a hlavně přesvědčivě tvrdý, dějově je to dobře zpracováno, jen mě celou dobu udivovalo, že i když jsem tenhle film nikdy předtím neviděl, měl jsem celou dobu dojem, jako bych to všechno už někde sledoval. Skoro v každém momentu jsem věděl předem, co se stane. Neví někdo, čím by to mohlo být? ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (18)

  • Všimněte si, že v jedné scéně je detailní záběr na klíče v zapalování auta, na kterých je logo Fordu. Porter (Mel Gibson) ale odjede v Cadillacu. (don corleone)
  • Film je jednou z přiznaných a velmi výrazných inspirací pro hru "Max Payne" (2001). (Jaroslaf)

Súvisiace novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (viac)

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (viac)

Posily pro Hulka a Mumii

Posily pro Hulka a Mumii

17.05.2007

Letní natáčení největších trháků příštího roku se hopem blíží a castingoví agenti se činí, až se jim kouří od mobilů. Známe už hlavní představitele třetí Mumie (vrátí se Brendan Fraser, jeho syna si… (viac)

Reklama

Reklama