Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už v detstve, strávenom v sirotinci, nebola pred ním žiadna zámka istá. Keď stratil svoju prvú detskú lásku, vydal sa na dlhú krížovú cestu a dal si meno potomka najstaršieho rytierskeho rádu Simon Templar (Val Kilmer), ale známy je aj ako Svätý. Je to dobrodruh noci, majster únikov, mág zločinu. Pri poslednom dobrodružstve však skríži cestu všemocnému šéfovi ruskej mafie a vplyvnému ruskému biznismenovi – Ivanovi Treťjakovi (Rade Šerbedžija). Ten sa totiž chce zbaviť ruského prezidenta Karpova (Jevgenij Lazarev) a získať návod na výrobu superlacnej energie, na ktorej pracuje mladá atómová vedkyňa, Dr. Emma Russellová (Elisabeth Shueová). Chladnokrvného Tempara si Treťjak najme, aby sa spojil s Emmou, pretože bez jej pomoci sa nová technológia nedá realizovať. Templar sa však do príťažlivej, romanticky založenej ženy zamiluje. Prestížny zápas s Treťjakom sa zmení na boj o život... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (158)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Tohle panejo byla srágora. Příběh byl béčkovej jak hrom. Hudba se do toho absolutně nehodila a té béčkovosti přidala tak, že z toho vznikla céčkovost. Samotní herci to taky šoupali hodně kvalitně. Hlavně ženský měli grády, že do déčkovosti by se nezadaly. K radosti by mi stačil jen had ze stromu života a já bych s konečným verdiktem mohl tvrdit, že tenhle film mohl dojít až do samotné éčkovosti. Takže matroš k pohledání. ()

ywo666 

všetky recenzie používateľa

Ďalší film u ktorého nepochopím tak nízke hodnotenie. Asi tisíc podobných a horších filmov, by som našiel v červených číslach. Film má nápad, má spád, herci sú sysmpatický. Val Kilmer dokonca bravúrny. To asi ešte nevedel aké shity bude neskôr točiť a tá atletická postava bude tiež tatam. Každopádne film som videl prvý krát ako decko a úplne som si ho zamiloval (vtedy to bolo na 5*). Neskôr som si ho pozrel znova a musel som pripustiť, že je určite dobrý film, ale to nadšenie ma už opustilo. Každopádne 80-85% si to u mňa zaslúži. ()

Reklama

Turiec 

všetky recenzie používateľa

Už mám plné zuby rusky hovoriacich gangstrov, ako aj amerických superhrdinov prechádzajúcich sa ruskými mestami, tajnými chodbami, či prezidentskými palácmi. Na tajné spiklenecké skupiny narazia bežne v kanáloch a samozrejme hovoria plynulo po rusky a hlavne bez prízvuku! Zlodeji sú zbehlí v atómovej fyzike a tak ich nezaskočí otázka o studenej fúzii. Mafián okrem prázdnych rečí o matičke Rusi musí byť s copíkom Kde som to všetko len videl ;o) ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku vše vypadalo na svižnou akci ála Bond, jen místo agenta jejího veličenstva je hrdinou nezávislý špion-zloděj... Pak se film začal topit v rozpačitých romantických scénách, veškerá zajímavost šla do kytek, zdřímla jsem si a na patře zůstala pachuť průměru. Třeba jednou dokoukám - nenadchlo mě to, neznechutilo mě to: Kilmera sice nemusím, ale snesu, E. Shue mám poněkud zafixovanou v roli retardované, tak jsem jí vědkyni příliš nežrala, zlí rusáci jsou otravné klišé, nicméně koho by zajímali zlí albánci, že? Zkrátka obstojný průměr. 55% ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Hmmm, no, takže: 1.Elizabeth Shue vypadá absolutně skvěle. 2.Val Kilmer mě s těmi svými neustálými převleky pěkně iritoval. 3.Naprosto špičkový na tomhle filmu je soundtrack, ovšem ve filmu z něj zaslechnete jen tak drobné útržky, že to vlastně ani nepostřehnete. 4.Téma je sice zajímavé, ale katastrofálně zpracované a díry ve scénáři by nezakryla ani střecha Bramac. 5.Srovnání s knihou Ikona od Forsytha mě napadlo taky (viz Geminiho komentář), ale zásadní rozdíl je v tom, že zatímco Ikona je naprosto skvělá, Svatý je opravdu jen průměrná podívaná. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (11)

  • V záverečnej scéne, keď Simon šoféruje a počúva správy v rádiu, odraz slnečného svetla v čelnom skle vytvorí svätožiaru okolo jeho hlavy. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (viac)

Hvězda Bridgertonu míří do filmu

Hvězda Bridgertonu míří do filmu

01.10.2021

Herec Rege-Jean Page, jehož budou diváci a zejména divačky znát především díky roli v seriálovém hitu Bridgerton, zatím na filmovém poli takový úspěch nezaznamenal. To by se ale brzy mělo změnit. Už… (viac)

Chris Pratt bude Svatý

Chris Pratt bude Svatý

17.11.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Strážci galaxie) jedná o hlavní roli v restartu filmové série Svatý od studia Paramount Pictures. Příběh sleduje muže jménem Simon Templar, který čistí svět od… (viac)

Reklama

Reklama