Reklama

Reklama

Ryba menom Wanda

  • Česko Ryba jménem Wanda (viac)
Trailer

Wanda si privedie do Anglicka svojho nového tajného milenca Otta, aby jej pomohol - spolu s jej priateľmi Georgeom a Kenom ukradnúť diamanty v hodnote 20 miliónov  dolárov. Wanda potom s Ottom vydajú Georgea polícii, aby mohli mať lup iba pre seba. Lenže George ukryl diamanty na tajné miesto a nik iný nevie, kde sú - iba on. Wanda si myslí, že najlepšie bude, ak sa zblížia s Georgeovým advokátom Archiem Leachom...Začne sa bláznivá naháňačka za diamantami... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (273)

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Skvělá komedie v hlavních rolích s ex-montypythonovskými Johnem Cleesem a Michaelem Palinem. Samozřejmě nemohu pominout i skvělé herce Kevina Klinea a Jamie Lee Curtis, ale Cleese a Palin mi utkvěli v paměti více. Hlavně Palin coby koktavý gangster, který je vášnivým milovníkem zvířat, hraje opravdu skvěle. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Co vám tady přišlo tak dokonalý a úžasný? Jsem bud moc mladej a nebo... nevim. Asi je to jedno. Dva "odpalíci" z partičky MP pro mě nejsou zrovna extra zajímavý a Jamie Lee Curtis mezi můj best of taky nepatří. Pár naprosto laciných vtípků a pár tref do černého(ta babička s pejsánkama je opravdu k sežrání :D). ()

Reklama

Morien 

všetky recenzie používateľa

(1001) To je strašné, nikdo nemládne. Ale roztomilí jsou lidé pořád stejně, tak aspoň něco. A tenhle film je zhruba takový. Roztomilý. Prostě šla bych s ním na zmrzlinu, hodně se na něj usmívala, pěkně si to odpoledne užila, ale potom bych šla umírat touhou kvůli citově chladným, krutým, egoistickým vrstevníkům. A budou to oni, koho si budu pamatovat, ne nějakýho zmrzliňáka. ()

lebowski 

všetky recenzie používateľa

Dokonalá komedie, dokonalý scénář, dokonalý celý čtyřlístek hlavních hrdinů a především Kevin Kline, kterému naprosto věříte jeho debilitu. Lépe vidět s titulky, český dabing nestojí za nic. Škoda že Divoká stvoření s těmi samými herci jsou o třídu horší. Jedna z nejlepších, ne-li nejlepší černá komedie co kdy vznikla. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Výborné trio Cleese, Kline a Palin. Ich eskapády, hlavne ku koncu nemajú chybu. Film je funkčný a aj napriek pomerne priamej zápletke v mnohých smeroch nápaditý. Funguje bez výraznejších logických kiksov, len je bohužiaľ spravený na môj vkus trošku ťažkopádne. Hlavne čo sa Crichtonovej réžie týka. Je naivné myslieť si, že to bude čokoľvek podobné Cleesovej kariére alebo dokonca tej Palinovej. Má to viacej podobností s filmami s podobnou tématikou, ktoré točil Chase a Aykroyd v USA. Ale aj napriek tomu, to má určité čaro. Neviem či by som si to pozrel druhý krát, ale zasmial som sa. Slabšie 4* ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (27)

  • Nápěv, který sbor zpívá na psově pohřbu, zní takto: Miserere Dominus, miserere Dominus, Canis mortuus est. (Slituj se, Pane, slituj se, Pane, pes je mrtev.) (Morien)
  • Archieho dceru Portii hraje skutečná dcera Johna Cleese Cynthia Cleese. V titulcích je uvedena jako Cynthia Caylor. (Morien)
  • Ve filmu hrál James Cossins, jeho scény však byly vystřiženy. (Terva)

Reklama

Reklama