Reklama

Reklama

Modrooký samuraj

(seriál)
  • USA Blue Eye Samurai
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Mladá bojovnice je v Japonsku v období Edo odsouzená na okraj společnosti. Ze všeho nejvíc touží pomstít se těm, kdo za to můžou, a neváhá při tom jít přes mrtvoly. (Netflix)

Recenzie používateľa janesX k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2023) (S01) 

Ak dám tejto prvej sérii Modrookého samuraja lepšie tri hviezdy, myslím že je to akurát. Animácia mi celkom učarovala, niektoré jej detaily boli naozaj krásne. Aj dej vyzeral na začiatku celkom sľubne, ale už niekde v strede série som mal jasno, že to bude asi dosť precenené dielo. Naozaj je to až tak bohovské, že to má 90%? Ja to vidím inak, ale nevadí mi ani, keď sa občas ocitnem v menšine. V prvom rade, po niektorých epizódach (nie však všetkých) som mal čo robiť, aby som sa donútil pokračocať v sledovaní. Takže asi tomu niečo chýbalo. Možno len nejaká pridaná hodnota. Tá tu úplne absentuje a každá postava si tu ide jednoducho svoje. Aj na nejaké dojatie tu môžete rovno zabudnúť, nemá to žiadne emócie, dokonca aj tá jediná dojímavá scéna v ôsmej časti ma nechala chladným. Niekedy tu pokulhávala logika, čo by sa dalo aj odpustiť, ale povedal by som, že čo sa týka hlavnej postavy, tak aj fyzikálne zákony. Ale oukej, aj keď je to určené pre dospelého diváka (sexuálne scény), beriem to ako rozprávku o pomste. Dávam 65%. ()

Nečistý kov (2023) (S01E01) 

Pravdupovediac, z 92% za prvý diel som čakal niečo, čo bude hraničiť s genialitou. Nestalo sa. Ale šancu tomu dám, pod podmienkou, ak mi to už naďalej nebude každú chvíľu pripomínať Kill Bill. Animácia je skvelá, ale keď dôjde k súbojom, vtedy by som si skôr prial, aby to bolo hrané. No, nie som veľký fanúšik animákov, ale ako píšem, šancu tomu ešte dám. 58%. ()

Omezený počet cest (2023) (S01E03) 

Oproti prvým dvom dielom je to zlepšenie, pretože príbeh tu začal pomaly naberať kontúry a tiež tu začína byť prítomný aspoň malý náznak chémie medzi postavami, čo by mala byť v následujúcich dieloch už úplná nutnosť. Zatiaľ mi tu ale nič dych nevyrazilo a dávam teda triezvych 70%. ()

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama