Reklama

Reklama

Zachráňte Willyho

  • Česko Zachraňte Willyho! (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Willy je nádherná kosatka uväznená v príliš tesnej nádrži Tichomorského severozápadného vodného parku. Po nociach volá na svoju rodinu, ktorá vyvádza v neďalekom zálive. Nikto nerozumie jeho nárekom a náladám - okrem dvanásťročného chlapca, ktorý až priveľmi dobre vie, čo to znamená žiť bez rodiny. Zachráňte Willyho je milý a dojemný príbeh priateľstva chlapca a veľryby. Keď sa chlapec dozvie, aký nešťastný osud jeho priateľa čaká, vymyslí vlastný plán a rozpúta boj s časom, aby Willyho vrátil do jeho prirodzeného domova. Kritika označila tento film za veľmi presvedčivý druh zábavy a filmové obecenstvo sa všade tam, kde sa premietal, zamilovalo do jeho hlavného hrdinu, neobyčajnej trojtonovej kosatky. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (267)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Je to poriadne číslo.“ – „No a? Kto nie je?“ Jediný normálny film, na ktorom sme boli v kine zo základnej školy (hajzli z 8.B. išli na JURSKÝ PARK) a teda razantne nostalgická záležitosť (asi preto dávam až 80%, ruku na plutvu) s dojemnou pesničkou Michaela Jacksona a skromným (ale šikovne zamaskovaným) rozpočtom. Vo filme nezaujmú ani tak ženy či drzí chlapci, ale skôr kosatka a dvaja chlapácki Michaelovia – prekvapivo kladný "správňak" Madsen a neprekvapivo zlý Ironside (TOTAL RECALL). Kvôli úspechu filmu bol niekoľkoročný boj za slobodu pre kosatku Keiko dokopaný do úspešného konca. Zviera bolo vypustené konečne do otvoreného mora. Kvôli životu v izolácii si však odvyklo natoľko, že krátko po vypustení uhynulo. Rozpočet 2O miliónov, celosvetová tržba 153.. krásna krasojazda. Kino Považan 1994 ()

Timak 

všetky recenzie používateľa

Pokud bych to měl hodnotit očima 9 - ti letého chlapce, dávám plný počet. Ale samozřejmě s odstupem 16 let se ten film zdá přece jen lehce naivní a ne zrovna "moderní". Četl jsem zde názor, že to je film pouze pro děti a pro nikoho jinýho. Já si naopak myslím, že to je film pro celou rodinu. Osloví to všechny generace a já musím být tím chlapcem, který plakal v kině jak želva a chtěl zachraňovat velryby po celém světě. 80% ()

Reklama

kubin. 

všetky recenzie používateľa

V nostalgické náladě by se nemělo hodnotit, ale předem upozorňuji, že u některých filmů se prostě nehodnotí kvalita, ale oblíbenost filmu. Ano, je to i můj oblíbený film z dětství a proto ho mám hodně rád. Hodnocení berte s rezervou, ale já to tak prostě cejtim. Jako sem si díky Juráči oblíbil dinosaury, tak díky tomuhle filmu sem si oblíbil moře a kosatky. A soundtrack dokáže po letech vyvolat neuvěřitelnou spoustu emocí. ()

Luqi 

všetky recenzie používateľa

Aj my sme na to boli v kine zo základnej školy. Vtedy by som bez váhania dal 5 hviezdičiek. Teraz, po takmer 15 rokoch, ako dospelý hodnotím aj tak za 4. Lebo toto je určite jeden z tých najlepších rodinných filmov, čo nám tu zanechali 90. roky. I keď je to niekedy až prehnane dojemné, ale režisérsky solídne spracované s dobrou hudbou i nereckými výkonmi (Richter, Schellenberg, Atkinson a Madsen). ()

TEKAS 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film jsem milovala jako malá. Co já se u něm nabrečela... Byla jsem platonicky zamilovaná do hlavního (lidského) hrdiny (u Keika to není ani třeba říkat, kdo by ho nemiloval...). 13 už mi není, hlavního hrdinu už teda nežeru, ale na film mi zůstanou rozhodně pozitivní vzpomínky. Sentiment zůstává. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (22)

  • Po scéně, kdy Jesse (Jason James Richter) večeří s Greenwoodovími, následuje scéna zobrazující mrak, který vypadá jako kosatka s ploutvemi. Šlo o náhodu při natáčení, nejedná se o tvůrci upravenou scénu. (freelex)

Reklama

Reklama