Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(9)

Obsahy(1)

Jistý muž je unesen a uvržen do alternativní verze svého života. Podniká děsivou cestu spletí životů, jež mohl prožít, a hledá svou pravou rodinu, aby ji zachránil před nejhrozivějším nepřítelem, jakého si lze představit: před sebou samým. (Apple TV+)

Recenzie používateľa Ahsoka k tomuto seriálu (6)

Jsi se svým životem spokojený? (2024) (E01) 

Ako pilotná epizóda je táto veľmi podarená. Slušný nástrel o deji a zápletke, na základe ktorých rastie moja zvedavosť. Vyzerá, že za seriálom stojí zaujímavý nápad z knižnej predlohy Blaka Croucha, ktorý sa zapojil v rámci seriálu aj do písania scenára. Téma palaralelnej reality sama o sebe obnáša veľký potenciál (rovnako aj náročnosť na spracovanie), tak snáď bude vyťažený naplno. ()

Ten nejlepší výlet (2024) (E02) 

Narozdiel od iných som presne naopak prekvapená, že sa dozvedáme podstatu už tak skoro, napriek tomu, že sme k tomu smerovali od prvých scén na univerzite v prvej epizóde. Prečo by mal Jason očakávať, že sa stal obeťou kvatového previazania, niečoho, čo funguje pre najmenšie častice, ktoré poznáme a nie pre makrosvet a ľudí? Zrejme sa tvorcovia rozhodli zamerať viac na riešenie danej situácie ako na hľadanie príčiny, preto ju odhaľujeme hneď. Snáď si ale pre nás ešte niečo nechali, čo dokáže dej správne vygradovať. Za mňa zatiaľ spokojnosť. ()

Schránka (2024) (E03) 

Aj v tretej epizóde si seriál drží úroveň. Síce sme si tak jemne časovo poskákali, ale nič, čo by extra vadilo, pokiaľ na to v budúcnosti nedoplatíme. Príbeh je strhujúci a zatiaľ každá epizóda niečim prekvapuje. Takmer všetky charaktery pekne metamorfujú. Celkovo mi však chýba hlavne kvalitnejšia hudba, ktorá by vo vypätých situáciách mohla umocniť emóciu. ()

Chodba (2024) (E04) 

Základy z minulých epizód pekne vyústili do zatiaľ najlepšej epizódy seriálu, kde ešte dejovo pridávame a príbeh viac zamotávame. Potenciál je čiastočne zúžitkovaný, ale ešte vždy obrovský. Stále sa to vie zvrtnúť mnohými smermi a (pre nečitateľa) je koniec, a čo i len priebeh nasledujúcej epizódy, ťažko odhadnuteľný. Divák je nútený premýšľať. Za mňa výborné a veľká škoda len technickej stránky. ()

Nemáš svůj svět (2024) (E05) 

Pútavé dobrodružstvo, ktoré eskaluje a každou epizódou ma vťahuje viac a neviem sa dočkať tej ďalšej. Jednoznačne sa v tejto časti viacej venujeme skúmaniu multivesmíru ako rozprávaniu príbehu v pôvodnom svete. Ale i to málo, čo bolo, stačí k naškrtnutu stupajúceho vzťahového napätia. Trošku si nie som istá odbočky k Blair z hľadiska významu voči celku, ale uvidíme. ()

Superpozice (2024) (E06) 

Komornejšia, atmosferická epizóda navodzujúca dojem frustrácie z dvoch rôznych uhla pohľadov. Zúfalstva, beznádeje na jednej strane a sklamania z nedokonalosti na strane druhej. Edgerton je nesmierne uveriteľný a aj bez slov, v obyčajných pohľadoch v roli Jasona 2 pôsobí ako skrytý arogantný sebec a v roli Jasona 1 presný opak. Opäť je epizóda v závere ustrihnutá v správnom vygradovanom momente. Aj cez drobnosti spomínané pri minulých epizódach dávam plnú paľbu. ()

Reklama

Reklama