Reklama

Reklama

Snímka Shrek 2 posiela Shreka, Oslíka a princeznú Fionu za novými dobrodružstvami, v sprievode zábavných rozprávkových bytostí. Shrek, po boji s dračicou, ktorej z tlamy šľahali plamene, a zlým lordom Farquaadom, nad ktorým v súboji vyhral ruku princeznej Fiony, teraz čelí najhoršiemu nepriateľovi zo všetkých – Fioniným príbuzným. Shrek a princezná Fiona sa vracajú zo svadobnej cesty domov a tam nachádzajú pozvanie na návštevu Fioniných rodičov – kráľa Harolda a kráľovnej Lillian, ktorí panujú v Kráľovstve za siedmimi horami. Mladomanželia sa rozhodnú ich navštíviť a odchádzajú spolu s verným Oslíkom. Všetci obyvatelia kráľovstva v napätí a s radosťou v srdci očakávajú návrat princeznej a jej rodičia sú zvedaví na svoju dcéru a jej princa, ktorého privedie. Lenže nikto ich neupozornil na to, aký vzhľad má ich nový zať, ani na to, ako sa, povedzme, zmenila ich dcéra... Priam k nepoznaniu! Shrek a Fiona netušia, že svojou svadbou zmarili veľkolepé rodičovské plány, ktoré sa týkali dcérinej budúcnosti. Teraz musí kráľ získať podporu mocnej rozprávkovej Víly Kmotričky, princa zvaného Krasoň a slávneho zabijaka zlobrov Kocúra v čižmách, aby sa mohla naplniť očakávaná fráza „a žili spolu šťastne až do smrti“. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (713)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Mike Myers - (Shrek) +++ Eddie Murphy - (oslík Donkey) +++ Cameron Diaz - (Fiona) +++ Julie Andrews - (Královna) +++ Antonio Banderas - (kocour v botách) +++ John Cleese - (Král) +++ Rupert Everett - (princ Charming) +++ Hudba: Harry Gregson-Williams +++ Producenti: Jeffrey Katzenberg, David Lipman, Aron Warner, John H. Williams +++ ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Důstojné pokračování předchůdce. Zůstanu u stejného hodnocení. Sice tady není moc co vytknout. Vtípky, animace, postavy, dokonce i slušný děj. Vše je OK. Ale mému zážitku na kvalitě možná ubírá český dabing, který mi i přesto stále přijde velmi zdařilý. Přes * * * se však nedostanu. Pár nudných segmentů tu stále je. Zkrátka povedený animák, ale znám i lepší. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Oslík, ty máš samozrejme právo mlčať, lenže to nedokážeš.“ SHREK 2 vznikol kvôli mimoriadnemu komerčnému/kritickému ohlasu SHREKA (2001) a ako to už vo voľných pokračovaniach často býva, moment prekvapenia je fuč a zostáva „len“ nadpriemerná kópia toho, čo fanúšikovia originálu očakávajú. Tvorcovia opäť ponúkajú kuriózny zmysel pre humor (kôň a kocúr sedia za výčapným pultom), dávajú výraznejší priestor vedľajším rozprávkovým postavičkám (nezabudnuteľná scéna MISSION: IMPOSSIBLE – „Pinocchio, povedz nejaké klamstvo!“) a z lesov a hájov vyrážajú do trblietavého stredovekého veľkomesta, nelíšiaceho sa od Los Angeles. Nanešťastie, scenáristi siahli po oveľa väčšom množstve pop-kultúrnych odkazov (VOTRELEC, „Ono to žije!“, KROTITELIA DUCHOV 2) a „modernizácii“ a tak sa stávame svedkami príchodu nudných nových postáv (princ Krasoň atď.) a príliš „moderných“ scén ´Na červenom koberci´ a ´Policajné prenasledovanie´. V podstate jedinou zábavnou novou postavou je skvelý Kocúr v čižmách (dabovaný Antoniom Banderasom), v ktorom sa snúbi odvaha, česť, očarenie ženským pohlavím a hrdosť: „Utekaj, tvoja pani ťa potrebuje. Utekaj! Ja zostanem a zdržím ich. Dnes splatím svoj dlh“. P.S. Oslík otcom! ()

berg.12 

všetky recenzie používateľa

Oproti jedničce, která si bere na mušku známé pohádky staré desítky i stovky let a některé anachronismy a narážky na nové filmy vám ani nepřijdou, tenhle díl má mnohem blíž k filmové a aktuálně dobové parodii. Ubírá mu to na univerzálnosti a je to místy přesně ten druh humoru, kterým dávají tvůrci najevo, že to s filmem nemyslí až tak vážně. Důkazem budiž i postava kocoura, která na mě působila hodně rozporuplně. Netvrdím, že ve filmu nejsou scény, které by mě nenadchly nebo humor, kterému bych se nezasmál, ale není to tak nenucené, přirozené a spontánní jako v prvním díle. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 2001 vyprodukovala americká filmová spoločnosť DreamWorks animovaný snímok "Shrek". Dobrodružstvo neatraktívneho, ale charizmatického a vtipného zloobra, ktorý našiel svoju lásku Fionu sa stretol s vrelým prijatím a bohatým komerčným úspechom. Preto o tri roky neskôr bolo natočené pokračovanie. "Shrek 2" sa nesie v duchu pôvodného filmu a ďalej rozvýja príbeh. Shrek s Fionou sa stali manželmi. Nastal čas, aby Fiona svojho ženícha predstavila svojim kráľovským rodičom. *** ()

Galéria (93)

Zaujímavosti (47)

  • Španělská věta, kterou Kocour v botách řekne poté, co je omylem shozen z Oslíka („¡Hey tú, pedazo de carne con patas, ¿Cómo te atreves a hacerme esto!?“) v překladu znamená: „Hej, jak si dovoluješ mi tohle udělat, ty flákoto masa s nohama?!“ (SpicyNugget)
  • Keď Oslík príde na večeru, nemá pred sebou tanier ani príbor, no v ďalšom zábere už má aj tanier s polievkou, aj príbor. (patrik1177)
  • Cesta z bažiny do království Za sedmero horami je dlouhá přibližně 700 mil (jako trasa Praha–Pljevlja pozemní komunikací). Kdyby jeli 16 hodin denně, tak by trvala 2 týdny. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (viac)

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

30.12.2010

Jak jde čas, některé filmy přirůstají k našim srdcím a získávají na hodnotě, jiné naopak můžou zapadat prachem, i když nás v době svého uvedení nadchly sebevíce... Zde vám přinášíme přehled… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené