Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemohli vzít do svých rukou jen pořádek... museli vzít všechno. Charlie Lucky Luciano, Meyer Lansky, Benjamin Bugsy Siegel to všechno jsou jména známá z první poloviny 20-tého století, zlatého věku organizovaného zločinu. Děj filmu Gangsteři začíná v roce 1917 v italské čtvrti New Yorku a zobrazuje vývoj čtveřice mladých chlapců - Luciana, Lanského, Siegela a Frankieho Costella - od pouličních zlodějů až po obávané šéfy organizovaného zločinu. Aby se ale dostali na samý vrchol, musí se zbavit dvou nebezpečných protivníků, proti sobe stojících a věčně válku vyvolávajících donů Faranzana a Masseria. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (40)

jondoe 

všetky recenzie používateľa

Mafianske filmy su mojim najoblubenejsim zanrom co sa filmu tyka a hlavne tie z prostredia talianskej mafie, ked bola v amerike prohibicia. Film gangstri sa kostrou pribehu opiera o zacinajucu karieru Chrlieho '' Luckyho " Luciana a jeho dlhodobych priatelov. Aj ked sa tento film neda porovnat z Mafianmi alebo z Krstnym Otcom, bude pre vacsinu fanusikov tohto zanru urcite prijemnym potesenim a som si isty, ze sa bude takmer kazdemu pacit. Skvele zachytena atmosfera a hudba ma celkom lahko vtiahli do atmosfery tridciatych rokov a vykon Christiana Slatera povazujem za najlepsi v celej jeho kariere. Anthony Quinn takisto potesil, ale aj ostatny herci boli dobre vybraty a celkom dobre aj hrali. Som trosku prekvapeny z nizkeho hodnotenia na csfd. Myslim si ze tento film by si zasluzil byt v cervenej farbe. ()

Skip 

všetky recenzie používateľa

Filmový průmysl udělal z gangsterů hvězdy. Docela paradox, vezmeme-li v potaz, čím se tito lidé živili. Nebudu si ale hrát na moralistu. Tyto filmy mají bezesporu své kouzlo a ani tento není výjimkou. Nedosahuje sice takových kvalit jako třeba Tenkrát v Americe, nicméně je to film, na který se moc dobře kouká. Některé scény jsou poněkud směšné, ale není jich moc a ty dobré rozhodně převažuji. ()

Reklama

zdenotvor 

všetky recenzie používateľa

Aj keď je absencia majstrov gansteriek ako je De Niro,Pesci,Pacino a pod. citelná,napriek tomu si gangstri udržiavajú svoju kvalitu,atmosféru,tempo a stoja za to aby sa na nich človek pozrel. Ja osobne si tento film rád pripomínam a s nadšním si ho vždy púšťam znovu. Christian Slater sa svojej role zmocnil najlepšie ako sa dalo a jeho kumpáni boli tiž všetci uveritelní. Na 5* to nieje, to by som ukrivdil kvalitnejšie snímky,ale rozhodne film stojí za to. ()

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Nevím proč mi film vyzněl tak nějak uměle, zpočátku jsem měla pocit, že jsem v divadle a ještě na loutkovém představení. Nic zásadního se nedělo celý děj, zápletka mizerná, výkres charakteristik postav téměř nulový, rekvizity ubohé a opisování od jiných mafiánských perel tomu taky nepřidalo. Přehlídka fešných chlapů a jejich na míru šitých obleků byla šik, ale jen slabou útěchou pro moje očekávání v tomto žánru. Rozjelo se to až téměř k závěru, a to mi vážně k radosti nestačilo, i přes rafinovaný konec. Škoda rány, která padne vedle, plastem ryzí kov nenahradíš... ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Nie je to síce žiadna gangsterská pecka, ale narozdiel od Lefty86 som ja našťastie od toho neočakával verný dokument o slávnej gangsterskej skvadre. Pre mňa je najväčším sklamaním, že som hercom úplne neveril tých slávnych mafiánov. Skôr to pôsobilo, že sa nejakí mladíci na mafiánov len hrajú. Ani jeden z hercov mi nepripadal ako správny mafiánsky typ. Ale samotná zápletka bola celkom zaujímavá. Pár prestreliek malo grády. Tempo to malo svižné, takže výsledkom je solídna gangsterka na jedno pozretie. 6/10. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (4)

  • Anthony Quinn a Christian Slater byli oceněni Zlatou malinou pro nejhorší herce ve vedlejší roli. (Terva)
  • Film se natáčel v Pasadeně a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Snímka sa nakrúcala pod pracovným názvom Gangsters. (Sufferer)

Reklama

Reklama