Reklama

Reklama

Moje úloha je pomsta

  • Japonsko Fukušú suru wa ware ni ari (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Imamurův film, na základě knižní předlohy Rjūzō Sakiho, rekapituluje příběh jednoho zločinného běsnění jedince, jež zasáhlo Japonsko na přelomu let 1963 a 1964. Příběh rekapituluje jako zuřivou vzpouru proti společenským strukturám. (tomtomtoma)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (13)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Prvý Imamurov film z tých menej dobrých, ktorý je pre mňa viac ako priemer. Vengeance is Mine je veľmi zavádzajúci názov.Človek by čakal, že budeme sledovať besnenie vraha, pritom ale sledujeme jeho snahu nebyť chytený. Kradne, sexuje, je a skrýva sa. Omnoho viacej ma bavila rovina s jeho manželkou a otcom medzi ktorými vzniká romantický románik. Ako to už u Imamuru býva, film má množstvo presahov a má aj niekoľko miest o ktorých sa dá s chuťou polemizovať. Či už sa jedná o lásku zranenej ženy k vrahovi. O vzťahu chorľavej manželky k mužovi, ktorého očividne priťahuje mladšia partnerka, ale aj množstvo ľudí a ich mlčanie, hoci o vrahovi vedia. Ken Ogata je nepríjemný a slizký. Jediné čo mi tam vadilo bol náznak hľadania nejakej motivácie, ktorý ale vyšumel do prázdna. Film rozhodne nepatrí medzi Imamurove klenoty, ale má určitý autorský prístup vďaka ktorému sa mu nedá uprieť kvalita. Hlavne je to prvý film v ktorom sa nebojí ukazovať explicitne násilie a erotiku. Oproti predchádzajúcemu filmu je tu ale kamera o triedu horšia. ()

Rudovous 

všetky recenzie používateľa

Pro mnohe snad neatraktivni tema zdanlive zbavene jakeho koli dovtipovani se, presto vybrouseny klenot japonske kinematografie. Jednim slovem uzasna rezije. Imamuruv rukopis je radost, i pres hnus ve filmu obsazeny, sledovat. Exelentni vykon nedavno zesnuleho Kena Ogaty a v roli jeho otce Rentara Mikuniho jez si roli ne nepodobnou te Ogatove zahral ve filmu A Fugitive from the Past. Poslednich deset minut filmu je hodno zapisu do filmovych citanek-hodne rozhnevana filmova metafyzika, ale opravdu se neni cemu divit. ()

Reklama

Subjektiv 

všetky recenzie používateľa

Imamura nevyumělkovaným stylem předvádí "kariéru" jednoho malého podvodníčka a vraha, který v sobě nemá ani špetku svědomí. Špíny, která se zrodila ze špíny. Špíny, která nezná strach ze smrti, boha ani policie. V Imamurově podání se rozhodně nedočkáme idealizace zločinu a romantických představ o zločincích. Velká část filmu spíš připomíná odtažitou kriminální rekonstrukci. Jen scény s osobami, s kterými se vrah Iwao zná déle a jsou mu bližší, dávají možnost do něj a jeho okolí nahlédnout o něco hlouběji. Silné *** ()

tigre 

všetky recenzie používateľa

skvely film od imamury rekonstrujici zivot a ciny, japonskeho podvodnika a serioveho vraha, akiry nishiguchiho. skvela kamera a zajimava skladba pribehu - predevsim ale syrovy, naturalisticky thriller snazici se o sondu do duse cloveka, ktery ztraci jakekoliv zabrany. v hlavni roli skvely ken ogata. mimo jine tenhle film znamenal pro Imamuru prvni prulom v zahranici. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Pozoruhodný film o japonskom masovom vrahovi, ktorého život sledujeme skrz retrospektívy. Technika síce zďaleka nie je dokonalá, spracovanie nie je vyšperkované, ale postupom času má takto prerozprávaný príbeh odpovedať na kladené otázky - hlavne prečo sa to dialo. Či vlastne odpovie, si musí každý divák odpovedať sám, nie je to totiž jasné. A nielen v tom je film rozpačitý. Divne poňatý záver tiež prikladá nejaké polienka. Na druhej strane dobré herecké výkony, typicky japonská kultúra a mentalita a nečakane aj veľa sexu, drsnosti a otvorených dialógov. Nevadí ani dlhšia stopáž. ()

Reklama

Reklama