Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydajte sa na neuveriteľnú cestu s malým mravcom, ktorý hľadá odvážnych bojovníkov, aby mu pomohli ochrániť jeho domov pred zlými kobylkami. Keď namiesto toho narazí na bzučiaci súbor cirkusových chrobákov, jediná nádej na víťazstvo spočíva v priateľstve a v úžasnej sile fantázie. (Disney+)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (301)

classic 

všetky recenzie používateľa

„Život chrobáka” ? Lepšie povedané: "neblahý život tisícov, a ešte samých mravcov" , ktorí sa stali otrokmi lúčnych kobyliek, ktoré ich rok čo rok maximálne terorizujú, aby sa im už úplne, načisto poddali, kedy si to slizký líder Hopper aj zakaždým veľmi dobre uvedomuje, keď toho i patrične využíva/zneužíva vo svoj prospech. Tak, ako každú sezónu, tak i teraz mravce opäť zbierajú úrodu (jedlo) pre svojich trýzniteľov, ktorí si zase majú prísť s ľahkosťou po ňu. Už je kompletne nachystaná na „veľkom liste” , keď jeden z mravcov, Flik, ju chtiac-nechtiac, spustí dolu do záhuby, a tak sa ponáhľa rýchlo do mraveniska oznámiť, čo sa mu prihodilo, ale už je neskoro, kobylky dorazili... ! Mravce dostávajú ešte jednu a poslednú šancu, aby do konca leta nazbierali ďalšie jedlo, inak bude s nimi zle-nedobre, no i napriek tomuto nebezpečenstvu, sa Flik podujme, vyhľadať pomoc, akýchsi „odvážnych bojovníkov” , ktorí by im pomohli, raz a navždy, ukončiť toto nekonečné trápenie, konečne sa im vzoprieť, t. j. vyhrať vojnu, žiť si spokojným životom, ale namiesto toho, natrafí na bandu cirkusantov (chodiacu paličku, húsenicu, lienku, kudlanku..., jednoducho, samý hmyz), s ktorými sa za zvuku fanfár, vracia domov, ako najväčší hrdina (dobyvateľ). Je už iba otázkou času, kedy dôjde na lámanie chleba, zároveň sa rozlúskne hádanka, ako sa veci vlastne majú, a tak je Flika už regulovaný vyhnanec ! Hopperovci sa vrátili poriadne nabrúsení, zašľapnúť kráľovnú, no, našťastie si mravce s cirkusantmi ešte predtým stihli pripraviť obrovské prekvapenie v podobe vtáka na drôte. Čiže nebyť toho, že Flik urobí riadny KIKS, tak by nikdy nemuselo dôjsť ku kľúčovej bitke, a tak náhoda je asi blbec, alebo osud už je dopredu daný ? Neviem, niečo z toho to skrátka musí byť. Predfinále i finále, vážne stojí za to. _ Od hračiek ku chrobákom ? Prvý režisér celovečerného animáku od p i x a r u, John Lasseter, by už vedel vyprávať. Režíroval vonkoncom najviac pixaroviek (5), a tak je odborník na slovo vzatý. Zhora, totálne nadol. Ako si vlastne nažíva takýto hmyz a iná háveď, sa dozvedám prostredníctvom humornej optiky špičkových animátorov, ktorí boli pred 22. rokmi, takpovediac, v plienkach ! Ešte sa len učili na kolene, keď teraz by mi už asi aj zrak, skrz-naskrz, vytreli ? Tá animácia by v súčastnosti vyzerala na extravagantný spôsob. Samozrejme, že to má svoje nedostatky, ale už som naznačil, kde sa vtedy nachádzali. Nápaditosť a sviežosť animovanému filmu určite nechýba ! ()

Blackhand47 

všetky recenzie používateľa

Pixar rozhodně patří mezi mistry animovaného filmu, ale Život brouka, tedy jejich druhý film, není vůbec ničím výjimečným. Příběh je jedno velké klišé, postavy nezajímavé, záporák nudný a závěrečný souboj se koná samozřejmě v noci. Oproti takovým Příběhům hraček, Ratatouille nebo Vzhůru do oblak je to šílený průměr, ale i tak musím uznat, že animace i na to, jak je stará, tak vypadá pořád dobře. Vtip k zasmání je tu možná jeden a konec záporáka je navýsost krutý. Film jsem viděl znovu asi po 15 letech a vidět jej nepotřebuji zřejmě stejně dlouhou dobu. Ve výsledku tak dávám broukům 60% ()

Reklama

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Kdysi to byl snímek, na kterém jsem byl dokonce jako malý v kině. A dodnes si s ním spojuju velmi příjemný zážitek. Příběh jde ze začátku po takových klasických kolejích - hrdina, který se něčím liší a ostatní ho pro jeho odlišnost nedokážou přijmout. Něco se zvrtne a tento stejný hrdina bude muset dokázat, že není jen tím outsiderem, za kterého ho všichni mají. Co velmi uznávám, je záporák - jeho motiv má hlavu a patu. Zbytek je zábavný, povedeně vtipný a hravý, co se prací s miniaturním světem a jeho fungování týče. Samozřejmě, není to geniální dílo z pozdějších let Pixaru, ale na snímek ze sklonku devadesátek nestárnoucí, animovaná klasika, které by měl každý fanoušek hmyzího světa dát šanci. 85% ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Pixar (jako obvykle) v plné parádě. Dnes už je animace lehce zastaralá, ale na rok 1998? Neskutečná věc. Krásné detaily minimalistického díla, které by ve výsledku mohla zničit jedna neopatrná bota, jsou dechberoucí a i příběh tradičně nezaostává. Není to sice jeden z klenotů Pixaru, ale 5 * si pořád zaslouží. 90% ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Nech brouka žít!......... Ocenění: Oscar 1998 - nominace: hudba (muzikál/komedie) Zlaté glóby - nominace: hudba BAFTA - nominace: vizuální efekty Blockbuster Entertainment Awards - animovaný rodinný film Broadcast Film Critics Association Awards - animovaný film (společně s filmem Princ egyptský) Grammy Awards - intrumentální kompozice pro film, televizi nebo jiné vizuální médium Kansas City Film Critics Circle Awards - animovaný film Satellite Awards - animovaný nebo kombinovaný film........ Scénář : John Lasseter, Andrew Stanton a Joe Ranft. Kamera : Sharon Calahan. CITÁT - Héj, nejsem přece hmyz bez srdce......... ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (35)

  • První počítačově vytvořený film, jenž byl promítán v poměru stran 2,35:1. (D3VIL)

Reklama

Reklama