Reklama

Reklama

Rocky Balboa (Sylvester Stallone), kedysi bezvýznamný boxer z philadelphskej periférie, potom svetový šampión, premožiteľ amerického majstra Apolla Creeda i ruského boxera Ivana Draga, sa nakoniec ocitne tam, odkiaľ vzišiel - na dne a bez peňazí. Smrtiace údery však neprišli v ringu, ale v súkromí. Prvú ranu mu zasadí lekár, ktorý triašku jeho rúk diagnostikuje ako dôsledok trvalého poškodenia mozgu. Počas kariéry Rocky inkasoval množstvo tvrdých úderov do hlavy a ťažké otrasy mozgu mu natrvalo poškodili zdravie. Zdá sa, že jeho kariéra sa práve definitívne skončila. Lenže vzápätí prichádza druhá rana od ľudí , ktorým dôveroval. Jeho právnici ho podviedli a pripravili o všetky peniaze aj celý majetok. Jediným východiskom by bol návrat do ringu. Lenže dnes je Rocky na tom horšie, ako keď začínal. Zostarol, stratil rýchlosť, švih a jeho povestný smrtiaci úder tiež už patrí minulosti. Na scéne sa však objaví mladý nádejný boxer Tommy "Machine" Gunn (Tommy Morrison), ktorý nutne potrebuje dobrého manažéra. Zdá sa, že Rocky by bol ideálny kandidát... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (471)

sud 

všetky recenzie používateľa

Pátý díl se už nese zcela na béčkové vlně a to ve všem. Ve scénáři, hercích, provedení. Rocky, muž, který měl slávu a vybojoval ty největší zápasy v ringu, bojuje finální zápas se sráčem (no, né ta docela, ale oproti němu jo) na ulici. Tak někdy končí legendy. Tři hvězdičky díky nostalgii, protože i když tento díl někdy pomlouvám, dívám se na něj a bavím se. ()

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Trio Avildsen-Conti-Stallone nezklamalo, tušila jsem to. Tento díl je snad nejemotivnější, nejlidštější, nejopravdovější ze všech, vidím ho jako jasnou sebereflexi Rockyho i Slyova soukromí. Děj krásně pomalu plynul, citlivá kamera snímala každý detail, scénář obsahoval všeho tak akorát - emocí, vzpomínek, bitek. Nikde jinde jsem necítila tolik rodinné pospolitosti, tolik opory a vzájemné lásky. Čeho tu nejvíc přebývalo a mě to naopak vůbec nevadilo, byly životní moudra, morální poslání, obrovský nadhled a vnitřní disciplína: "Je to jako když ty se každý den něco nového naučíš a já něco zapomenu."☺Krásné, nadčasové, obecně navěky platné. Když mi netypický závěr napumpoval čerstvou krev do žil a novou pozitivní energii, jako bych si i já prožila jednu velkou vzácnou výhru. Přesně tak vypadá v praxi znovupostavení na nohy. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Autori mali radšej celú sériu ukončiť pri čísle 4, pretože ďalej je to už len trápenie a umelé predlžovanie filmovej agónie. Ďalšie časti Rockyho už sú len naťahovanie žuvačky a celkovo úplne zbytočné. Tu sa proste potvrdilo, že v najlepšom treba prestať. Pri sledovaní Rocky V. si iba človek uvedomí, aké je to zlé a nostalgicky si spomenie na predošlé 4 časti. V tomto diele proste nefunguje nič, všetko sterilné a neskutočne trápne. Hviezdu som dal z úcty k omnoho lepším predošlým dielom. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Kdyz jsem tenhle film kdysi videl, tak se mi vubec nelibil, ale ted mi to tak hrozny neprislo. Film opet navazuje tam, kde predchozi skoncil a tentokrat je tu asi nejvic odlisnej pribeh ze vsech dilu. Jsou tu takovy dva problemy. Jednak, i kdyz v hlavni roli je porad Sly, tak trenink a vsechno okolo obstarava nevyraznej Tommy Morrison a Sly je tu jen v roli poradce, takze vetsinou jen dela proslovy. Druhej problem je, ze vrcholnej zapas neni zadny boxersky utkani, ale aspon, ze je ta bitka natocena docela dobre. Jinak krome techhle dvou veci film v podstate jede ve stejnym duchu jako minuly dily a ma i podobnou atmosferu, takze to nakonec ty 4* da. Ale mozna mi to tak jen pride, protoze jsem od filmu nic moc necekal. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Příběh pokračuje. Bída! Pokus oživit Rockyho vůbec nevyšel. Jsou tu sice některé zajímavé situace (trénování svěřence, "oživení" Mickeyho do některých scén, krizový stav na samém začátku,...), ale i přesto bída. Ujde návrat na ulici, ale celkově - již od 2. dílu má R. Balboa problémy s očima, ale furt leze do ringu, kde vůbec neblokuje a nechává si dávat šupy do hlavy - film x skutečnost. Podívat se na to dá, ale... ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (33)

  • Role Uniona Cana (Michael Anthony Williams) byla původně nabídnuta Franku Brunovi. (HellFire)
  • Postavu Tommyho Gunna hrá pravý boxerista Tommy Morrison, ktorý v 52 zápasoch vyhral 48x (43 K.O.), z toho mal 3 prehry (1 proti Lennoxovi Lewisovi) a 1 remízu. V roku 1996 mu zistili, že je HIV pozitívny. Umrel 1. 9. 2013 ako 44 ročný. (kaladze77)

Reklama

Reklama