Reklama

Reklama

New York v dobách, kdy mu vládla prohibice. Cotton Club není jen známý jazzový bar v Harlemu, ale také místo, kde se setkávají vlivní šéfové podsvětí. Mladý hudebník Dixie Dwyer (Richard Gere) zachrání život jednomu z mafiánů, ale brzy se zaplete do problémů, když se zamiluje do jeho milenky. (oficiálny text distribútora)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (158)

Lavran 

všetky recenzie používateľa

Lahůdkářství: úvodní titulky, dobové sekvence s vícenásobnými expozicemi, užití specifických retro akcentů a lavina vtípků pro pozorné (Cagney!). Coppola je prostě nadšenec každým coulem, navíc má styl a opratě drží náležitě pevně. Tenhle zdánlivě prázdný snímek musel do světa vypouštět s extrémně pobaveným úsměvem na tváři. ()

MATADOR 

všetky recenzie používateľa

Vítejte v Cotton clubu! Francis Ford Coppola nám nabídl jeden z dalších mafiánských filmů, ale tento se v něčem liší je to takový "mafiánský muzikál". Sice mi nejde do hlavy, proč se to takhle natočilo, ale budiž. Snímek má řadu kladů - vražda v telefonní budce, vražda v restauraci, ale také příjemná hudba, ale to je tak bohužel z mé strany vše. Nyní přicházejí zápory, kterých je u mě požehanně - absolutně ničím nevýrazný Richard Gere, Nicolas Cage se na mafiána taktéž vůbec nehodí atd. Zkrátka jsem čekal něco propracovanějšího a akčnějšího, takhle jsem se akorát nudil. Ale z tý muziky jsem byl vážně celej rozdělanej :-) ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Richard Gere není žádný tvrďák, s tím jsem měl problém celý film. Jeho postava je pro mě hrozně nevýrazná. Coppola natočil v historii takové stěžejní arcidíla jako Kmotr nebo Apocalypsu, ale jeho Cotton Club mě celou dobu ne a ne přirůst k srdci. Takovou dvouhodinová nuda s tanečními výstupy, kterou já prostě ocenit nedokážu. Snímek má uměleckou přidanou hodnotu, ale znovu bych si jej těžko kdy pouštěl. 40% ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Typický Coppolov rukopis, gangsterka s mladým R.Gerem, okorenená kabaretnými vstupmi, niektoré vsutku zaujímavé, iné mohli skončiť o čosi skôr. Na prvý pohľad možno zvláštna kombinácia, no vďaka réžijnému citu to dávalo do kopy vyvážený celok. Hlavný záporák ma chvíľkami dostával do úvah, či jeho herectvo brať s nadsázkou, ale ku koncu ma presvedčil, že to naozaj celú dobu hral dosť mimo. Postava mladého hudobníka, ktorú stvárnil R. Gere bola slabšie vykreslená a nevýrazne rozpracovaná, trochu na škodu, ale v podstate celý film fungoval a mne sa páčil. Príjemné retro. ()

harfuska 

všetky recenzie používateľa

Pôvabný dobový príbeh o spolunažívaní čiernych a bielych v Harleme. Parta bielych gangstrov vie byť poriadne naštvaná, keď sa jedná o holky a prachy. A skupina čiernych stepárov vie byť poriadne našlapaná, keď majú pod nohami parket. Vo filme sa nešetrí jazzovou hudbou, tancom a strieľaním, avšak bez vačších emócií a zmysluplných dialógov. Uprostred toho všetkého je talentovaný hudobník Dixie, ktorý do príbehu vnesie trochu nevydarenej romantiky. To je ale jediné, čo mu ide, a aj preto nepatrí medzi mojich obľúbencov. Viac ma potešil výpalník Nicolas, ktorého som si ovšem moc neužila, pretože len párkrát zamával kvérom. Do retro prostredia dobre zapadla aj Diane, ktorá je nielen krásna, ale aj dobrá herečka. V celom tomto hudobnom vystúpení však upadá slabý príbeh, ktorý sa odohráva akoby za oponou. A keďže tu vystupuje priveľa postáv a scény sú dosť zostrihané, dostávala som sa do mierneho chaosu a postupom času ma to bavilo menej a menej. No aj napriek nedostatkom má tento film svoje kúzlo. ()

Galéria (98)

Zaujímavosti (20)

  • Mario Puzo scénář nedokončil, psaní se mu nedařilo, a tak byl povolán držitel Pulitzerovi ceny William Kennedy. Ten musel scénář asi dvacetkrát přepsat. [Zdroj: časopis Cinema 4/2015] (Terva)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

Reklama

Reklama