Reklama

Reklama

Príšery 2: Nečakaný šok

  • Česko Chvění 2: Vrátili se zpět! (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Červy sú späť a dokonca majú v talóne zopár nových a nečakaných trikov, aby priviedli dvoch superhrdinov Burta a Earla na pokraj zúfalstva. Tí opäť začali neúprosný boj proti kreatúram a s kopou srandy pošlú tieto hrozné príšery tam, kam patria. Do horúcich pekiel... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

Trellíno 

všetky recenzie používateľa

Minimálně stejně povedené jako jednička, s tim rozdílem, že se od sebe liší asi jako první dva Vetřelci. To znamená: mnohem víc potvor + mnohem víc akce + nová potvora. Hlášky zůstaly pořád tak vtipný a ten magor z jedničky co byl tak zapálenej do veškerý vojenský techniky je neuvěřitelnej. To se prostě musí vidět. Skoro 5* ()

Likan7 

všetky recenzie používateľa

Jenže je to méně vtipné než celkem povedená jednička, ale ono to není vtipné vůbec. Hodně tomu chybí chemie, kterou měli mezi sebou Fred Ward a Kevin Bacon. Takhle to postrádá humor, nadhled a nakonec i monstra jak je známe a místo toho jsme dostali takový...pamatujete si prasata z Doom 2? Tak přesně tohle. ()

Reklama

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Muselo uplynout dlouhých šest let, aby došlo k návratu k hororové zábavě s ohromnými červy. Tvůrci se chytli stejné struktury námětu a pustili se do dalšího dějového odvětví. Opět tu máme partu čtyř lidí poskládané z tří mužů a jedné ženy snažící se s červy udělat jednou provždy krátký proces. Z poloviny tedy nastala obměna, ze které snad nejvíc zamrzí absence Kevina Bacona. Alespoň Fred Ward a Michael Gross zůstali. Jako u každého volného pokračování má i tento počin smůlu v tom, že už divák ví co očekávat a tak zcela přirozeně přichází dojem, že už zábava přeci jen není tak honosná. Tvůrci jakoby to věděli, čímž rozhodli, že se ve vývoji červů zajde zase o něco dál. Někdo to pojme dobře jako originalitu, někdo to pojme špatně jako marnou tvůrčí snahu. Zábava je taková jaká je a rozhodně nijak v ničem neulpívá. Opět spousta hlášek a daných skutků, které ničím nevybočují od dané šablony. Snímek stále pobaví a stále umí diváka přivést na jiné myšlenky. A hlavně, stejně jako minule, o žádný děsuplný horor rozhodně nejde. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Som fascinovaný z toho, ako sa dá prostoduchá zápletka napasovať na príbeh. Nemáte rozpočet. Improvizujete. Máte fikčný svet, ktorý relatívne funguje a chcete pokračovanie. Poviete na začiatku pár viet. Vykašlete sa na logiku a v poslednej tretine prídete s dobrým a funkčným nápadom, ktorý tú kostrbatosť trochu ozvláštni. Nie je to tak dobré ako prvá časť. Úpadok je viditeľný, ale stále je to zábavná blbina. Fred Ward je staroch bežiaci z jedného miesta na druhé a napätie mu skrátka nestíha. Dokonca pár krát zakopne aj o nudu. Ale príšerky sú stále cool a aj ich transformácia baví. Ďalšie diely si ale už nepozriem. ()

Drom 

všetky recenzie používateľa

Pro mě to má (pa)chuť klasických béčkových filmů z osmdesátých a devadesátých let. Je to poměrně dobře stravitelná blbost která profrčí kolem. Člověk moc nelituje času, pobaví se, někdy se zasměje, ale zas kdyby to nebylo, tak by se nic nestalo. Hlubokomyslný promyšlený příběh tam není, vedlejší postavy jsou jen takovej doplněk v ceně (a potrava) a někdy to trochu kulhá v logice. Čtu tady v komentářích, že rozpočet byl 4 milióny. Jestli to je pravda, tak to teda moc nevypadá a zajímalo by mě, jestli všechno padlo na ten závěrečnej výbuch. Ale zas na druhou stranu jsem to viděl už nejméně třikrát a alergická reakce se nedostavila, takže ten slabší průměr si to uhájí. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (7)

  • Pôvodne sa mal film natáčať v Austrálii s rozpočtom 17 miliónov dolárov a opäť v hlavnej úlohe s Kevinom Baconom, pričom sa počítalo s masívnym uvedením do kín. Nakoniec sa na rozpočet našli len 4 milióny a tak sa pristúpilo ku kompletnému prepísaniu scenára, aby sa film zmestil do rozpočtu. (beso74)
  • Keď si Burt na ceste späť potom, čo zlyhalo rádio, robí svoje osobné zápisky, poznamená si čas 19:00 a deň 14. máj. Avšak v tomto čase je v tejto časti sveta ešte stále deň, nie noc. (beso74)
  • Počet mŕtvych vo filme: 3. (beso74)

Reklama

Reklama