Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morticia a Gomez Addamsovci žijú spokojne vo svojom sídle so svojimi dvoma deťmi a verným služobníctvom. Gomez často myslí na svojho strateného brata Festera, ktorý pred rokmi odišiel z domu a každý rok organizuje špiritistickú seansu, aby ho kontaktoval. Addamsov právnik Tully to chce využiť, aby sa zmocnil Addamsovho bohatstva, dohodne sa preto s Abigail Cravenovou, že jej syna Gordona budú vydávať za strateného Festera... (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (436)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Z komiksových stripov Charlesa Adamsa vychádzajúci čiernobiely sitcom je nesmrteľnou klasikou, ktorý môžete poznať aj z našich televízií. Celovečernej hranej adaptácie sa zhostil vtedy režijný debutant Barry Sonnenfeld (trilógia Men in Black, Get Shorty!). Bývalý kameraman bratov Coenovcov hneď svojou prvotinou dokázal naservírovať v prvom rade fantastickú čiernu komédiu, ktorá patrí k vrcholom svojho žánru. V druhom rade je to prekvapivo dokonalý rodinný film. Napriek celkovej morbídnosti a bizarnosti ide totiž ešte o silnejšiu propagandu rodinných hodnôt, než akú hlásajú ľubovoľné vianočné komédie alebo Dominic Toretto. Absurdné situácie, originálny humor, množstvo hlášok a ani atmosféra podobná dielam Tima Burtona by však nefungovala tak bezchybne bez funkčného obsadenia. A to je bez výnimky úžasné. Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd a hlavne Christina Ricci pôsobia, ako keby sa pre svoje roly narodili. A dokazujú to takisto aj vo výbornom pokračovaní. geniála čierna komédia s fantastickou atmosférou.škoda že Sonnenfeld už netočí takéto dobré filmy ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Pro mě už kultovní snímek o poněkud velmi zvláštní rodince. Zvláštní je ale v jejich případě hodně slabé slovo. Asi bych měla použít bizardní, protože to je pro Addamsovi daleko výstižnější. Musím ještě dodat, že maskéři se při vytváření jednotlivých postav opravdu vyřádili. Kdybych rodinku potkala v noci na ulici, tak okamžitě beru nohy na ramena. Taková se totiž hned tak nevidí. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Ako maly som zboznoval jak serial tak aj prve dva filmy, ale dnes ma to uz tak nenadchlo. Stale ma bavi ta divna stylizacia, ale bohuzial som sa prilis uz toho nenasmial, co ma prekvapilo, lebo za mlada som sa u toho nasmial do zblbnutia. Mozno za to môze mizerny CZ dabing. Kto vie. Co sa tyka obsadenia, tak sa film vydaril na jednotku. Raul Julia sa vyrovna serialovemu Johnovi Astinovi. Anjelica Huston je rovnako sexy ako Carolyn Jones a Christopher Lloyd je rozhodne zabavnejsi ako Jackie Coogan. Najväcsim plusom je ale bozska Christina Ricci. Vizual je stale pôsobivy a celkovo to je skvele zrezirovane. Vysledkom je film ktory nenudi, ale uz mi nepripada tak zabavny ako kedysi. Dvojka snad bude lepsia. 6/10. ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Hodně zábavná a ještě víc morbidní komedie podle černobílého seriálu. Všichni představitelé zde předvádějí tak ulítlé výkony, že člověk nemůže posoudit, komu z nich to jde nejlíp. U mě ale vítězí hyperaktivní ruka, kterou všichni přezdívají "Věc". Ačkoli je Addamsova rodina dost dobrou komedií, tak místy je její atmosféra velmi ponurá až děsivá, což považuji za velký úspěch. ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Film se mi líbil už jako malému a když jsem si to teď po letech znovu rozhodl pustit v originále, tak se mi to líbí snad ještě víc. Výborné hlášky, černý humor a Raul Julia s Anjelicou Huston jsou snad nejharmoničtější pár na světě. ,,You are a desperate woman consumed by greed and bitterness. We could have been such a friends" 90% ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (37)

  • Anjelica Huston (Morticia) nás bavila zvláštní chůzí - tu ale vymyslela až díky kostýmu, v němž skoro nemohla chodit. (109)

Súvisiace novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (viac)

Reklama

Reklama