Reklama

Reklama

Prepadnutie 13. okrsku

  • Slovensko Prepadnutie v 13. okrsku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Je Silvester roku 2004 a na chátrajúcu policajnú stanicu privezú skupinu väzňov. Medzi nimi je aj neslávne známy mafián a predovšetkým nepohodlný svedok Marion Bishop (Laurence Fishburne). Budovu 13. okrsku napadnú jeho bývalí parťáci, aby zabili Bishopa a s ním aj všetkých ostatných. Ak chcú prežiť, musia sa strážcovia zákona spojiť s väzňami a pod vedením seržanta Jakea Roenicka (Ethan Hawke) spoločne bojovať o holý život. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (250)

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

remake od carpenterovi klasiky(kterou sem já hanba už bohužel viděl :-( ) se celkem vydařil,nijak velkolepé to není,co se týče děje ani herců,snad jen hawke je nadstandartně dobrej,bohužel byrne a fishburne,na mě dýchaj neúvěřitelnou laciností,takovym second handem.jinak se na filmu musí ocenit brutální stránka akce.v dnešní době se u akčnáků moc nenosí litry krve a ustřelené končetiny,hlavně fakt ta poprava tý bloncky...to mě celkem vyprdlo voči do obrazovky:-)celkově sledovatelný průměr. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Aj keď to mal byť remake Carpiho originálu, je to oveľa viac bližšie k Die Hard (zapichnutý cencúľ v oku nemožno nazvať ničím menej ako priamou citáciou...). Škoda, že táto komornejšia varácia McClaneových eskapád, ktorá má miestami slušnú atmosféru, nakoniec stráca body na kvalite až príliš hladkým scenárom a typickými klišé akčných filmov. Pretože jeden prekvapivý zvrat, slušný, ale nevyužitý herecký ansámbl rozhodne sľuboval viac... . ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Průměrný akční thriller s lehce nadprůměrným obsazením. Některé scénáristické přešlapy bily do očí, ale vždy to tak nějak dokázala vyrovnat Drea de Matteo, na kterou byl sakra hezkej pohled. JInak z nevýrazných hereckých výkonů vybočoval jen Laurence Fishburne. Nebylo to špatné, ale podruhé už si to asi nepustím. 60% ()

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Úvodní scéna nepodařeného drogového obchodu zakončeného krvavou přestřelkou vybudí očekávání podpořené slušným obsazením áčkových herců. Takový herecký potenciál by bylo hřích nevyužít, a tak se těšíte na adrenalinovou žánrovou jízdu, jenže jak ubývají minuty, vkrádají se do vašich očekávání pochybnosti. Problém představuje především typicky béčkový scénář, který, aby mu původní nápad fungoval, přehlíží kde co, a logika dostává pořádně zabrat. Postavy se chovají nesmyslně a jejich nápady zavání absurditou. Nesourodé osazenstvo obležené budovy bez problémů odráží útoky elitních profesionálů se špičkovým vojenským výcvikem a masakruje je až příliš snadno. Navíc Richetova režie není ani trochu vynalézavá a filmu nepomáhá. Fanoušci žánru si mohou připsat hvězdičku, ale já budu skoupější. Celkový dojem: 45 %. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to veľmi dobrý akčný thriller, ktorý je remakom Carpenterovho originálu. Má výborný príbeh o skupine policajtov v jednej odľahlej policajnej stanici, ktorí sa počas silvestrovskej noci už pomaly pripravujú na jej uzavretie, ale autobus s väzňami, medzi ktorými je aj známy a veľmi nebezpečný zločinec má práve neďaleko menšiu nehodu a tak sa rozhodnú noc stráviť na stanici. Lenže bývalí zločincovi partneri urobia všetko preto, aby svedka odstránili a tak musia policajti spojiť svoje sily s väzňami, aby mohli čeliť niekoľkonásobnej organizovanej presile. Spracovanie je výborné, ešte úplný úvod na mňa teda moc dobrý dojem neurobil, ale našťastie to je len pár minút, takže to nie je problém a následne si ma to už získalo. Po slušnej zoznamovacej fáze, ktorá ideálne zoznámi so všetkými aspoň trochu výraznejšími postavami sa to už výborne rozbehne a je sa stále na čo pozerať, kedže celá táto tématika je výborná. Policajná stanica, ktorá je úplne odrezaná od sveta, malá skupina ľudí tvorená zaujímavými postavami z protiľahlých strán zákona, ktorá je nútená spolupracovať, no rozporov medzi nimi je samozrejme plno, perfektná skupina protivníkov po stránke výzbroje aj organizácie a navyše to má celé perfektnú zimnú atmosféru, takže až na ten krátky úvod mi tu sadlo prakticky úplne všetko. A síce by bolo asi lepšie, keby sa celý film odohrával len na stanici, lebo záverečná časť už celkovú atmosféru trochu naruší, ale keďže aj tá ma bavila, tak nemám problém. Akcie je tu pomerne dosť a páči sa mi. Síce mohla byť trochu nápaditejšia a občas to predsa len pôsobí aj dosť nerealisticky, ale to je to jediné, čo sa tu dá vytknúť. Nájde sa tu viacero slušných prestreliek, nejaká tá doplnková akcia, pár drsných úmrtí a rôznych vydarených momentov, pričom všetko je skvelo natočené a na akciu je tu skutočne radosť pozerať. Najviac sa mi páči tých pár hromadných útokov na stanicu, ale bavilo ma prakticky všetko. Herecké obsadenie je perfektné, najzaujímavejšie je, že tu vystupuje prakticky len pár postáv, ale všetky sú skvelo obsadené, pričom nesklamú ani ich postavy. Ethan Hawke v úlohe veliteľa stanice, Laurence Fishburne ako charizmatický zabijak, sympatická Maria Bello, hlavný záporák Gabriel Byrne, ale aj John Leguizamo, Brian Dennehy, Drea de Matteo a prakticky aj všetci ostatní, tu som mimoriadne spokojný. Réžia a technická stránka sú v rámci žánru vynikajúce, perfektná vizuálna stránka, skvelá zimná atmosféra, tu sa až na pár detailov nedá nič vytknúť. Keby bola akcia trochu nápaditejšia, tak neváham s plným hodnotením, ale aj tak som veľmi spokojný, skvelá zápletka, obsadenie, technické prevedenie, veľmi ma to bavilo. A toto je u mňa zároveň jeden z tých mála prípadov, kedy remake prekonal originál. Carpenterova verzia síce mala kvalitnú atmosféru a príjemne nekorektný štýl, ale inak dej, postavy, akcia a aj to prostredie u mňa víťazí práve tu. 82% ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (10)

  • Roenick (Ethan Hawke) má na zádech vytetováno „Semper Fidelis“, což je mimo jiné heslo amerických námořních sil a znamená „Vždy věrní“. (m.xFuck)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme celkovo 127-krát. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (viac)

Reklama

Reklama