Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (595)

oje 

všetky recenzie používateľa

Ten humor ve filmu byl tak blbý, až byl dobrý. Například nejlepší snímek té budoucí retardované společnosti: prdel – 90 minutový záběr na půlky - nebo situace, kdy Wilsona u soudu zažaluje jeho vlastní obhájce. Jde o opravdu nenáročný humor a já s mírně skloněnou hlavou přiznávám, že jsem se smál, jako bych byl sám jeden z těch retardů. Moje plíce dostali pěkně zabrat, přesto se ale jen průměrnému hodnocení, které si zde Idiocracy vysloužil, příliš nedivím. Jde o specifický humor, který se pod kůži dostane řekl bych jen malé části publika. Jinak výkony herců byly příjemné, Luke své zírání na tupé mozky zvládl s přehledem a i Dax Shepard byl překvapivě zábavný. Odlehčené fóry nejdeme i v komedii Bláznivá olympiáda. Alternativa: Ringer. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Staci si precist nazev filmu a kazdymu musi bejt hned jasny, ze tady nic inteligentniho nenajde. Co taky cekat od tvurce Beavise a Butt-heada. Budoucnost tu sice neni zobrazovana jako v Mad Maxovi a podobnejch filmech, vsichni jsou spokojeny, ale obcas clovek nevi, jesli je nema litovat. Ale je to aspon originalni. A nejlepsi na tom je, ze to tvurci vsechno nadherne vedecky vysvetlili. Luke Wilson sice neni nejakej uzasnej herec, ale roli vojaka prumernyho ve vsech smerech, jehoz prace byla cumet na televizi, zvladnul naprosto perfektne. Navic tu je spouta skvelejch vedlejsich postav, treba jeho "spolucestujici" devka Rita, chlapek z "Au, moje koule", pasak Upgrayedd, popravci Super Hovado nebo prezident-wrestler-pornoherec Komanco. Tvurcum behem tech 80 minut nedochazi napady a furt prichazi s necim zajimavym a vtipnym, takze jsem se po celou dobu dobre bavil a misty ziral, jak muze bejt nekdo tak vymastenej. ()

Reklama

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Vskustku katastrofická vízia budúcnosti, ktorá si originálnym námetom zasiala na kvalitný materiál, ale ktorá v praxi funguje tak na polovičný plyn. Hafo popkultúrnych odkazov neamík horko-ťažko pochytá, neukočirovaná demencia fórkov sa obracia proti autorom a film paradoxne živí to čo mal kritizovať. Mohla to byť recesná pecka, keby sa hlavná myšlienka netočila okolo rastliniek. 50% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Tento nápad by mohol niekto ešte raz zopakovať a vymačkať z toho aspoň trošku slušnejší scenár a pár fórov navyše. Wilson nebol zlý, ale celý film jednoducho utiahnuť nedokázal. Demencia ľudstva niekedy hraničila s ozajstnou filmovou absurditou, inokedy sa zas dementné nápady svojimi pointami blížili ku kultovému 'Dumb & Dumber'. Jednoducho jednohubka na chvíľkové pobavenie. 60%. ()

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Takže, rozhodla dom sa zmeniť svoje pôvodné hodnotenie z dvoch hviezdičiek na štyri. Prečo? Netuším ale, ako som to tak pozerala tak sa mi t zdalo oveľa nápaditejšie a vtipnejšie ako prvýkrát.Luke Wilson je ešte k tomu jedne z mojich obľúbených hercov, takže som tomu niečo pridala..A naozaj, keď som sa nad takouto budúcnosťou dneska zamýšľala, zdala sa mi celkom pravdivá. No, čo už, ľudstvo speje k záhube, nejakým spôsobom sa to stane. Veľmi milý a príjemný príbeh to malo, asi 70% ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (16)

  • Keď sa Joe (Luke Wilson) ocitne po lavíne z odpadkov v byte Frita (Dax Shepard), jeho sarkofág sa automaticky odistí, no v nasledujúcom zábere je zase zaistený. (Lukoh)
  • Prezidentské RV má číslo 28000, což je ve skutečnosti opravdové číslo FAA pro Air Force One. (KucC)
  • Natáčanie sa väčšinou sústreďovalo v Texase, konkrétne v mestách Austin, San Marcos, Round Rock a Pflugerville. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama