Reklama

Reklama

American Dad!

(seriál)
  • Česko Americký táta (viac)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrajú:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(20) / Epizódy(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (160)

adamulefa 

všetky recenzie používateľa

Vskutku pozoruhodné a ako inak aj veľmi zábavné. Postavy sú tiež fajn (jediný kto ma trochu štve je Steve a jeho partia, okrem iného ten Japonec mi pripomína Ling Ling z Drawn Together ). Najredšej mám rozhodne Francine. Humor je tiež podľa môjho gusta, dosť drsný a ironický ale inteligentný, paródie na popkultúru sa vyskutujú narozdiel od FG menej, čo v tomto prípade nie je na škodu. ()

rawen 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě ještě o dost lepší než Family Guy.... (viděny všechny díly do dnešního dne, 9.6.2010) 8.5/10 PS: v obou seriálech se objevuje bizarní zvrácená a tak trochu "evil" postavička - pokud bych si měl vybrat mezi malým Stewiem z Family Guye nebo mimozemšťanem Rogerem z American Dad, druhý jmenovaný vítězí na celé čáře ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem si pomôcť, ale American Dad! patrí na špicu tých najlepších seriálov. Family Guy to občas veľmi preháňa, Simpsonovci sú až veľmi jednoduchí a detskí. American Dad! je presne niekde medzi nimi. A preto je tento seriál trochu lepší, než Family Guy a Simpsonovci, obzvlášť zo začiatku a akonáhle si na postavy zvyknete a viete, čo od nich čakať, stane sa American Dad! vedľa Family Guy ďalšou seriálovou drogou. Hoci je pôvodný koncept trochu podobný Family Guy (rodina plus hovoriace tvory), je to len trademark tvorcov a ďalší priebeh seriálu a správanie postáv sa od Family Guy líšia. Neexistuje snáď lepší animovaný seriál, u ktorého by som sa tak nasmial. Dokonca si trúfam tvrdiť, že žiadny diel nemá chybu, všetko je tak neuveriteľne absurdné, že vás to posadí na prdel. Je to ako droga. Ešte by som vám odporučil seriál Brickleberry. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Tak ako sa vedú spory Simpsonovi vs Futurama, tak rovnaký problém nastáva v prípade Griffinovi vs Americký táta. Americký táta mi príde oproti Griffinom o niečo menej bezohľadný voči morálnym hodnotám a menej vulgárny. Hlavným plusovým bodom oproti Griffinom je fakt, že Americký táta má rozmanitejšie pôsobiace zápletky jednotlivých dielov. Hlavné ciele humoru sú prehnané vlastenectvo, fungovanie tajných služieb, strach z terorizmu a samozrejme predovšetkým rodinné vzťahy. Treba uznať, že kvalita seriálu sa od prvých dvoch-troch sérií posunula na vyšší level a nastavenú laťku s prehľadom udržiava. Hlavnými ťahúňmi sú jednoznačne Stan a hviezda celého seriálu Roger, ktorý je nechutný, zvrhlý, škodoradostný, necitlivý, zákerný, sobecký, ale predovšetkým zábavný! Časom sa k nim, vďaka kvalitatívnemu vzostupu seriálu ako takého, pripojila aj Francine. Kedysi som to videl na remízu, no dnes mi príde súboj G vs AT ako prelievanie pomeru 60:40 v prospech AT. ()

John8 

všetky recenzie používateľa

Nechápu to, Family Guy nesnáším, ale AD je podle mě výtečný. Tímhle se měli Simpsonovy stát, nemyslím přesně ale skvěle to vystihuje fungující formuli Futuramy. Jsou tu klasické rodinné epizody, ale ty působí spíš jako parodie samy sebe a nebo mají alespoň zvrácené morální ponaučení, a když už není kam jít dál, jsou tu postavy jako věčně opilý osobnosti měnící Mimozemšťan Roger, Stan který je agent C.I.A. a tím pádem má stále přístup ke zbráním a šíleným vynálezům a tak můžu pokračovat dál a dál, takže šílenosti a zábava mají vždy cestu volnou. ()

Galéria (2 385)

Zaujímavosti (49)

  • Celé jméno Snota je Schmuely Lonstein. (Martin_W)
  • Steve je karikatúra jedného z tvorcov seriálu Mika Barkera. (Vrtto)

Reklama

Reklama