Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Slovensko Vraždy vo Wolf Creek (viac)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (334)

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Imho úplne zbytočná prvá polovica filmu, ktorá by sa dala skrátiť do "pätnásťminútového" úvodu podobne ako to bolo napr. v Blair Witch (v ktorom zoznamovací set-up plnil rovnakú funkciu) podkopáva vo výslednej kvalite nohy mimoriadne atmosférickej druhej časti, ktorá v duchu známej žánrovej línie "mladí ľudia v rukách psychopata" (Texas masaker a jeho variácie) predstavuje jednu z najkrvavejších a najsurovejších jázd posledného obdobia, všetko navyše správne podkreslené oznamom "Inspired by true events" a k tomu prináležitému účinnému minimalizmu v soundtracku ako i vhodnej obrazovej štylizácii. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Upozornenie : komentár obsahuje neslušné slová takže by ho nikto nemal čítať. Mám pocit, že nič originálne sa už v slasheroch nedá vymyslieť, keď sa donekonečna recykluje nápad o osamelých zabijakoch na farmách zabudnutých kdesi mimo civilizácie. Wolf Creek má celkom zaujímavú kameru a pre mňa rozčuľujúci spôsob strihu. Avšak to, ako je napísaný scenár a hlavne ženské postavy ma núti zopakovať to čo som vrieskal počas tej neskutočne tupej „hororovej“ časti filmu : „Vy p**e, keď neviete zabiť chlapa keď leží na zemi tak, že by ste ho dobili aj kameňom, nezaslúžite si žiť a dobre vám tak.“. ...ale možno je Wolf Creek len sexistická alegória na nemožnosť žien racionálne konať a z toho vyplývajúce následky a oslavu jednoduchosti a funkčnosti myslenia mužského. Ale to už v tom asi hľadám priveľa. 3/10 ()

Reklama

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

"Ceněný australský hororový thriller"? Dle mého spíše "velké australské zklamání", a i když může bezduché vraždění spolu s nálepkou "podle skutečných událostí" vyvolat během sledování nepříjemný pocit, v rámci dlouhodobého hlediska filmu spíše škodí. Při zpětné rekapitulaci si totiž divák uvědomí, že *spoiler* přeživší kluk *spoiler* nebyl (alespoň podle filmu) přítomen u cca. 90% krvavých událostí, a jelikož se navíc *spoiler* těla údajných obětí klokaního muže nikdy nenašla *spoiler*, nabízí se otázka "jak moc je to všechno přitažené za vlasy". Nechci být cynická, ale já bych řekla, že dost.;-) ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Austrálsky masaker flintou na klokany ;-). Solídny thriller/horor so snahou o maximálne realistický prístup, takže bez ľakačiek, s presvedčivo hysterickými reakciami, bez kľúčikov v zapaľovaní a chvíľami extrémne brutálny. Pobavia narážky na austrálske filmové klasiky ako Mad Max či Krokodíl Dundee ("Toto nie je nôž. TOTO je nôž!"). ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Niekedy dlho nechápem, ako môžu tvorcovia filmu tak skaziť výborný začiatok a celkový nápad a pointu filmu, pretože toto dielko mohlo mať oveľa vyššie ambície. Stalo sa však ďalšou sériovou vyvražďovačkou. Škoda. Z austrálskej buranskej krajiny sa dalo vyťažiť oveľa viac. Napriek tomu celkom dobre vybudovaná atmosféra, dobrý strih a práca s kamerou. Nudiť sa nebudete. 65%. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (22)

  • Nápis při vstupu do starého dolu, kam si vrah veze své oběti, je jméno vraha batůžkářů Ivana Milata napsáno pozpátku, tedy Navithalim Mining Co. (BlackJoanna)
  • Většina dialogů Micka Taylora byla improvizovaná jeho představitelem Johnem Jarrattem. (ČSFD)
  • Austrálsky MMA bojovník Mark Hunt sa vo svojej autobiografii vyjadril, že pri pozeraní tohto hororu mu vrah Mick Taylor (John Jarratt) pripomínal jeho otca, ktorý ho v detstve týral. (Marceloo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené