Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér štýlových akčných filmov John Singleton prichádza s ďalším drsným a provokatívnym trilerom. Štyria bratia žijú na predmestí Detroitu v zložitom spletenci čiernej a bielej komunity, ktorej členovia sa  stále učia vzájomnému pochopeniu. V dospelosti sa ich cesty rozdelia – traja bratia odídu do mesta a jeden zostane doma a „usadí sa". Ich matka sa stane obeťou lúpežného prepadnutia a jej život neukončí výstrel z pištole. Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson) a Jack (Garrett Hedlund) sa preto vráti do Detroitu, aby spolu so štvrtým bratom, Jeremiahom (André Benjamin) svoju adoptívnu matku pochovali. Pri tejto príležitosti sa začnú nenápadne zaujímať o to, či išlo skutočne o náhodnú streľbu v supermarkete, ako tvrdí polícia, alebo či matkina smrť súvisí s nie úplne čistým podnikateľskými praktikami. Keď zistí, že policajná verzia má až príliš mnoho dier, začnú po vrahovi pátrať na vlastnú päsť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (323)

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Žánrové usadenie v blaxploitation v kombinácii s večným motívom pomsty (tematicky sú Four brothers dosť blízko tomuto westernu s Johnom Wayneom). Aj napriek skratkovitému načrtnutiu modelovo jednoduchých charakterov sú plusom presvedčivé herecké výkony na čele s charizmatickým Wahlbergom ako aj presýtenosť pravou "nigga" a "in da hood" atmosférou. Avšak ani to v kombinácii so schématickosťou príbehu (vyjmúc výrazne "zbielenie" hlavných hrdinov) nepomohlo zbaviť sa u mňa pocitu silného chladu filmu, vychádzajúceho nie z ročného obdobia v ktorom sa príbeh odohráva, ale z réžijného prístupu, ktorý hrá viac ná povrchný efekt a odkaz k známym feelingom, než priblíženiu postáv k divákovi (pričom ani zďaleka nemusí ísť o kladné postavy). ()

Magneto 

všetky recenzie používateľa

Podobné gangsterské krimi drámy sa v poslednom čase veľmi netočia...Preto ma tento film celkom potešil a zabavil.Vcelku dobré sú hlášky hlavných hrdinov a aj celková atmosféra outskirtov v Detroite,kde sa môže strieľať na ulici a nikdo ani brvou nepohne. Záverečné finále je trochu pritahnuté za vlasy a podobnú vec s nachytaním skorumpovaného policajta som videl vo filme Recruit, ale dá sa to odpustiť.... ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $45miliónovTržby USA $74,494,381Tržby Celosvetovo $92,374,674John Singleton je klasický rutinér a vážnejšie podanie takéhoto námetu u ňho nehrozí a na tom aj trpí tento film o pomste bratov. Výhodou ostáva že nás dokáže udržať v akom takom napätí a príbeh neskĺza do nejakej povrchnosti, kde by sa nám dlhosiahlo snažil rozpitvať čo sa prečo deje a ide hneď na vec. Vo filme sú badať zaužívané trendy o pomste a rôznych špekuláciách ako s kým vybabrať. Počínanie polície voči zločincom nám predostiera len pocit ľahkovážnosti a tiež nechýba korupčný škandál zafixovaní v deji. Mark Wahlberg a Tyrese Gibson sa herecky v celku snažia ale scenar nie je tak hutný aby z ich postáv spravil konzistenčnejšie postavy. Film sa dá označiť ako lepší nadpriemer, aj keď neponúka čo sa týka príbehu nič nové. Presnejšie hodnotenie 70% ()

imf 

všetky recenzie používateľa

Partička big motherfuckerů ve filmu, který je prostší než bulharská striptérka. André 3000 a Garrett Hedlund jen stezi drzi krok s nasteroidovanym Wahlbergem a John Singleton nešetří náboji, aby zakryl logické díry téhle drsňácké historky o pomstě. Čtyři bratři jsou "negerskou detektivkou", nad kterou by Sherlock Holmes kroutil hlavou... vyslýchá se tu jen s kanystrem po ruce, hlavní záporák je klasický truhlík z 80. let a celé to tak nějak nedává smysl, jenže... chybí i jakákoliv učesanost, tak typická pro filmy z posledních sezón... možná je tohle jen slintání nad "starými, dobrými akcičkami", ale někdy je lepší se ohlížet zpátky variací na volné téma (i když tohle je remake), než budovat nové obzory za asistence zmetkařů ala Tim Story. (7/10) ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Jo tak tohle me mile prekvapilo. Sice nazev filmu by moh bejt Tri bratri, protoze ten ctvrtej se do akci moc nezapojuje, nicmene nakonec se taky vyuzije. Ta herecka sestava se mi moc nezdala, ale nakonec to bylo fakt v pohode, pricemz nejvetsi drsnak tu je Mark Wahlberg . Jinak drsnejch scen, prestrelek a podobne tu je dostatecne a pribehove to taky neurazi. Misty mi to prislo jak detektivka, akorat, ze misto opatrnejch poldu tu byli drsnaci, co nemaj problem kohokoliv serezat nebo komukoliv vyhrozovat. Sice film do zanru neprinasi nic noveho, ale ja se slusne bavil a film si dobre uzil. ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (14)

  • Dům bratrů byl natáčen v Hamiltonu ve státě Ontario, ležící v blízkosti Toronta. Tento dům krátce po skončení natáčení vyhořel. (mi-ib)
  • Venkovní teplota během natáčení nikdy nepřekročila 24 stupňů Fahrenheita (cca 4,5°C). (mi-ib)
  • ¨Slovo "fuck" je ve filmu použito 62krát. (mi-ib)

Súvisiace novinky

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (viac)

Reklama

Reklama