Reklama

Reklama

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (109)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Z pocitu trojhviezdičkovej krivdy som si to po rokoch zopakoval a názor nemením. Celá dejová línia (resp všetky línie) s Hopkinsom, Winsletkou a Ruffalom, ešte dorazené toľkokrát videným záverom, spravili zo Zaillianovho - aj keď pekne natočeného - filmu, čistú tuctovku. A na konci vám nie je ľúto nikoho. ()

rastlinka 

všetky recenzie používateľa

Perfektný výkon Seana Penna, ktorý pri svojich prejavoch pripomína neslávne známeho vodcu bývalej "Tretej ríše". Pre fanúšikov tohto herca vrelo odporúčam, tiež je zaujímavé vidieť ho s pár kilami "navyše":) Oplatí sa vidieť. Ale nielen kvôli nemu, pretože v úzadí postavený (aj keď bol zámer pravdepodobne iný, avšak Penna si budem pamätať asi viac), no mám pocit, že o to viac podmanivý Jude Law predvádza jeden zo svojich najlepších hereckých výkonov. No čo ma od prvého záberu uchvátilo najviac je neuveriteľný obraz! Radosť pozerať. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Teprve třetí celovečerní film Stevena Zailliana je místy zbytečně překombinovaný a místy ještě zbytečněji nudí. Představuje nám praktiky vysoké politiky v první polovině 20. století, kdy muži v nažehlených oblecích a zahalení v kouři rozehrávají nebezpečné hry, aby nám z toho vzešla nosná linie, tedy osudy guvernéra Willieho Starka. Mezi plejádou hereckých ikon nejvíce zaujme Sean Penn, který je v posledních letech po herecké stránce neomylný (I Am Sam, 21 Grams, Mystic River) a jeho několika minutové pasáže proslovů k lidem mají neuvěřitelný náboj (bohužel i místy teatrálně přehnaný), podpořený navíc Hornerovou hudbou. I nápaditá kamera Polanského Pawela Edelmana odvádí velice slušný nadprůměr, stejně jako pečlivá práce s dekoracemi, kulisami, zvukem apod. Jenže dokonalá režie neznamená jenom dokonalost záběrů. Obsahově je drama dosti nevitální a místy utahané, vedlejší postavy se ukazují býti nefunkčními. Opět se potvrzuje to známé, že forma zvítězila nad obsahem. Což je hlavním problémem celého filmu, v jednotlivých složkách je zcela bezchybný, ale jako celek ve svém boji o divákovu přízeň marně prohrává. ()

uzzi 

všetky recenzie používateľa

Celkově dost nudné a překombinované. Skvělé obsazení a vizualní stránka filmu to sice zachraňuje, ale rozhodně se nejedná o něco vyjmečného. Je to škoda, protože film má ze začátku nakročeno daleko za hranice podprůměru. Jenže pak režisér trhne ruční brzdou a vše zůstavá ve stojatých vodách. U závěrečných titulků, zamrzí ta obrovsky promarněná šance na něco víc..... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Je podmienkou povšimnutia si hercov akademikmi úspech filmu? Pretože nech bolo úspech tohoto akýkoľvek, Law a hlavne Penn trhali herectvo tigrími pazúrmi a na scéne pôsobili ako ozajstné šelmy, snažiace sa o záchranu filmu pred divákmi. K veleúspechu to možno nepomohlo, ale človek si aspoň vychutná toto skvostné divadlo podporené len slabším scenárom o politike. Ktorý nie, že by nebol strhujúci, ale tu už bol a ničím neprekvapil. Po celej plejáde hercov však ešte pomohla hudba a ultimátna kamera. Šéfko kameraman sa so svojim nástrojom naozaj vyhral. A ešte stále nemám jasno ako je to so stopážou, keď na HBO dávali 121minútovú verziu, na IMDb je uvádzané 128minút a tu dokonca 141? A pritom nie je uvádzaný žiadny director's cut. 75%. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans a Morgan City v Louisianě (USA). (Tygrys)

Reklama

Reklama