Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový morský záchranár Ben Randall (Kevin Costner) stratil počas záchrannej akcie v zúrivej búrke celý svoj tím. Jeho nadriadení sa obávajú, že po tomto tragickom incidente už nebude schopný náročnú prácu vykonávať, a tak ho napriek jeho vôli preradia na miesto inštruktora vo výcvikovej škole pre mladých adeptov. Ben sa vrhne do učenia jediným spôsobom, ktorý mu je vlastný, a svojimi nekonvenčnými metódami obráti celý výcvikový program naruby. Vie však veľmi presne, čo je v stávke – trúfalí nováčikovia, ktorí sú zatiaľ plní humoru, budú musieť jedného dňa prijímať mučivé rozhodnutia, koho zachrániť a koho nechať zomrieť v rozbúrených vodách. Keď narazí na egoistického plaveckého šampióna Jakea Fischera (Ashton Kutcher), rozpozná v ňom človeka, ktorý má potenciál stať sa najlepším z najlepších. To však len v prípade, že dokáže svoj talent skombinovať s odhodlaním, ktoré táto práca vyžaduje, a vyhnúť sa chybám, ktoré urobil sám Ben. Jake vyráža na svoju prvú misiu do divokých vôd Beringovho mora a po prvý raz spoznáva, aké je to riskovať život svoj i životy ostatných. Popri tom musí zužitkovať všetko, čo sa od Bena počas výcviku naučil, aby sa jeho prvá záchranná akcia nestala zároveň aj poslednou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (321)

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Příjemná oldschoolovka o učiteli a žákovi, která vytahuje Keva Costnera z vod šedé průměrnosti. K předvídatelném příběhu se toho moc říct nedá, ale čas od času je třeba si u filmu prostě odpočinout a nechat se vést dobře známou cestou. Ashton Kutcher taky nehraje špatně a akční scény na moři mají celkem šmrnc. Pěkně to uteklo. P.S: Konec byl doják. ;-) ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Priemerna drama o obetovani zivota z dielne rezisera Andrew Davisa. Scenar je klise, k tomu sice Costner hra obstojne, ale sekunduje mu tragicky Kutcher, ktory vazne nema herecky talent. Tymto filmom som sa o tom zas a znovu presvedcil. Sceny filmu su dost roztahane /vycvik vo vode ...../ a dialogy taktiez. Nuda, nuda a nic viac nez nudny priemerny film. 66 % ()

Reklama

spaceboyCZ 

všetky recenzie používateľa

Pozor spoiler: Dlouhodlouze (minimalne takovych 100minut) mel tento film u me jiste 4*. Ma to smrnc, ubiha to rychle, herci to hraji na vybornou a celkove se na to vyborne kouka...nicmene, pak to sleti ke klasickemu holywoodskemu sladaku, kdy se Costner obetuje, aby mohl Kutcher prezit a nest tak jeho odkaz dal. Samozrejme se to neobejde bez tech klasickych kecu, na ktere jsme zvykli atd. Timhle to trochu shodili...nicmene, i celkove z toho filmu nakonecvychazi trochu horsi 4*, takze si je stale zaslouzi...a kdyz to pobezi zase v TV, rad na to mrknu. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $55,011,732Tržby Celosvetovo $94,973,540Tržby za predaj DVD v USA $53,808,639 //počet predaných kusov 3,187,245║ Dosť rozpačitý dej, kde je miestami zbytočne naťahovaná vata, technická stránka zvládnutá, výcvik zaujme, Costner ošumelí ale dobre dá sa, Kutcher tiež nebol ta najlepšia výhra do postavy záchranára on nevie proste vážne hrať, určite som čakal viac od tohto filmu. /55%/ ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Fajn, je to zaujímavé i dojímavé... ale tých klišé! Hlavným zámerom bolo asi nakrútiť film skladajúci poctu záchranárom, posilňujúci americký kult hrdinov a všetko ostatné sa zbúchalo podľa osvedčených, ale aj ošúchaných pravidiel Hollywoodu. Síce pekný film, no sledujúci presne danú a do bodky predvídateľnú líniu. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (6)

  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)
  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)

Reklama

Reklama