Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej sa odohráva v stredoveku na kórejskom ostrove, ktorý je známy produkciou papiera. Správca papierne, komisár Kang, bol neprávom obvinený z praktikovania západného učenia - katolicizmu - za čo bol v tom čas trest smrti. Počas piatich dní zabijú denne jedného člena jeho rodiny - syna prepichnú kopijou, dcéru zaživa uvaria, manželku zaškrtia, matke rozbijú hlavu a na piaty deň popravia Kanga rozštvrtením. Ten pred smrťou prisahá pomstu. O päť rokov neskôr začnú na ostrove, rovnakou smrťou ako Kangova rodina, zomierať udavači. Dedinčania sú presvedčení o tom, že Kangov duch prišiel vykonať svoju pomstu. Celý prípad má vyriešiť kráľovský vyslanec Lee Won-kyu, ktorý je presvedčený, že vrahom nie je duch, ale niekto, kto chce pomstiť Kangovi smrť... (badygorila)

(viac)

Recenzie (41)

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Zdejší obsah filmu celkem navnadil a na film jsem se celkem těšil. Po dokoukání ale převládá spíš zklamání. Dle zdejšího poměrně vysokýho hodnocení jsem čekal daleko víc než mi nakonec bylo nabídnuto. Tím ale v žádným případě nechci říct, že by šlo o špatnej film. Jen jsem měl asi zbytečně velký oči. ()

Mi Nü-Chai 

všetky recenzie používateľa

Korejská verse soudce Ti je celkem slušná, leč nedrží konzistenci; film se rozpadá na dvě poloviny, první napínavou a druhou zvrhlou v rozvleklý a zmatený slepenec, u kterého jsem chvílemi jen s potížemi udržovala pozornost. A některé postavy a činy by se hodilo víc rozpracovat, i přes tu rozvleklost zůstalo něco zbytečně a ku škodě věci nedořečeno. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Typická ukážka môjho problému s kórejskými filmami - hneď od začiatku veľké množstvo informácií podaných hŕŕŕ štýlom a veľa mne nič nehovoriacich a do jedného splývajúcich mien a tvárí. Nosná kostra príbehu však bola celkom zaujímavá, aj keď miestami sa mi to zdalo mierne prekombinované. Potešila ma aj na oko pekná výprava. Na záver ma ale dostihol môj problém z úvodu, kedy bol odhalený vrah a mne chvíľu trvalo, kým som si jeho postavu dokázal zaradiť. Finále príbehu sa mi už zdalo trocha zbytočne melodramatické a naťahované. Slabší priemer. 55/100 ()

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Nakoniec z toho bola nielen zaujímavá pomsta ale aj detektívka. Priznám sa ale bez mučenia, mala som z tých bradatých tvárí chaos, každý mi prišiel rovnaký a veru trvalo mi kým som sa zorientovala, hlavne, keď začali skákať v čase...nakoniec som sa z toho, ale nejako vysomárila. Videné v rámci Challenge Tour Special - Filmový lov. ()

tombac 

všetky recenzie používateľa

Mimořádně napínavá a poutavá detektivka, která mi také místy temnou a depresivní atmosférou, vizuálním zpracováním a brutálními scénami vražd a poprav (roztržení těla na kusy pomocí lan a dvou párů volů) místy připomínala historickou obdobu Se7en. I tady patrá po nepolapitelném a rafinovaném vrahovi, jehož obklopuje opar tajemna a mysteriózna, dvojice vyšetřovatelů, starší emissar a jeho mladý pomocník. Odlehlý ostrov skrývá vedle množství pověrčivých dělníků nejedno kruté tajemství a úkladný maskovaný vrah nehodlá vyšetřování svých nechutných činnů nečinně přihlížet. Hra na kočku a myš začíná... 9/10 ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama