Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 20 (2020) (séria)


Nebezpečný náklon (S20E02)

(epizóda)
  • Česko Neskutečný úhel (viac)

Obsahy(1)

8. január 2016. Nákladné lietadlo CRJ-200 na ceste z nórskeho Osla do mesta Tromso za polárnym kruhom sa ocitlo v ťažkostiach a vo švédskom vzdušnom priestore vyslalo núdzový signál. Najprv sa len vychýlilo z kurzu, potom padalo obrátené na chrbát, zrazu sa začalo kolmo rútiť priamo k zemi, až napokon dopadlo na zem takmer rýchlosťou zvuku. Nosom narazilo do večného ľadu švédskej Arktídy a explodovalo na jednom z najopustenejších miest na zemeguli. Vyšetrovatelia vylúčili mechanickú poruchu, požiar či explóziu na palube, keďže lietadlo dopadlo na zem vcelku a neporušené. Vyšetrovatelia napokon odhalili šokujúcu skutočnosť. V dôsledku poruchy gyroskopu mali piloti na displejoch chybné dáta. Umelý horizont ukazoval kapitánovi presne opačný stav, než v akom sa lietadlo nachádzalo. Kapitán reagoval na situáciu, ktorá v skutočnosti neexistovala, a vykonal opačnú akciu, než bolo potrebné. Nastal desivý stav chaosu, zmätku a deštrukcie. Stroj sa stal neovládateľným a katastrofa neodvratná. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (2)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Len nedávno padlo v Číne lietadlo za podobných podmienok. V podstate v 90 stupňovom uhle. Určite sa vyšetrovatelia budú inšpirovať aj týmto príbehom, lebo takéto nenormálne pády nie sú obvyklé. ()

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Chudáci takto střemhlav padat vlastní chybou a ještě na zádech téměř kolmo dolů se skoro 1000 kilometrovou rychlostí... :((( 80 sekund se řítit k zemi to musela být neskutečně dlouhá doba... Chjo... Jako hlavní chyba nekomunikace mezi piloty, chyba displejů a negativní přetížení... Stejně ještě navíc nebylo možné zjistit závadu IRU... ()

Reklama

Galéria (10)

Reklama

Reklama