Reklama

Reklama

12 podmienok dedičstva

  • Česko 12 podmínek k dědictví (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý naivný Jason si myslel, že zdedí hromadu peňazí, ale zažil veľké sklamanie. Podľa testamentu bude musieť prekonať ešte poriadne dlhú cestu, aby spoznal, aký je vzťah medzi bohatstvom a šťastím.Jason Stevens mal veľmi jednoduchý vzťah k svojmu bohatému otcovi, Howardovi "Redovi" Stevensovi - nenávidel ho. Takže Jason tak akosi predpokladal, že čítanie otcovho testamentu bude len ďalšou peňažnou transakciou, čo mu umožní nerušene žiť aj naďalej hýrivým životom, na ktorý bol zvyknutý. Red mu však namiesto toho zanechal niečo celkom iného. Pripravil pre neho plán, skutočnú skúšku životom. A síce dvanásť úloh, ktoré Red nazval "darčeky". Každý z nich arogantného, rozmaznaného a lenivého Jasona svojráznym spôsobom skúša a všetky dohromady ho zmenia navždy. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (207)

YoZo8 

všetky recenzie používateľa

Film „12 podmienok dedičstva“ je film s výbornou myšlienkou, no s veľmi slabým spracovaním. Z niektorých scén mi bolo do smiechu a pritom som mal skôr plakať. Bolo to na môj vkus nejako uponáhľané a rozhádzané. Záver človeka chytí za srdce. Celkovo film nenadchne, no musím uznať, že na nízkorozpočtový film je to slušné dielo. 3,5* ()

beso74 

všetky recenzie používateľa

Áno, súhlasím s tým, že film je dosť predvidateľný, ale ak je nejaký film natočený o vnútornej premene človeka, je predsa nefer vyčítať mu, že sa ten človek na konci zmenil... Nemám v láske presladené príbehy, ale tento , s riadne horkastou príchuťou, je pozerateľný. A malá slečna menom Abigail Breslin je rozkošne úžasná a úžasne rozkošná, jej prístup k životu mi pripravil ten pravý filmový zážitok... ()

Reklama

maxxxim 

všetky recenzie používateľa

Keby nebolo malej veštkyne Pýtie z Delf, dal by som o hviezdu viac. Jej predikcie a hĺbkové analýzy ľudskej duše na úrovni Sigmunda Freuda sú prinajmenšom nehodiace sa k veku malej protagonistky, ak nie nezlúčiteľné s realitou. Niekoľko trápnych scén plus niekoľko ľahko predvídateľných scén posúva túto drámu do vôd nie príliš zvládnutých komédií. Prerod hlavného hrdinu z mamonára na samaritána za pár dní je pre mňa dosť nepresvedčivý. Ale predsa len mi niečo pozitívne dal aj tento film, pri sústredenejšom pohľade si všimnete ako chlapiík v džungli v snahe uniknúť z provizórneho väzenia, používa techniku postihnutej baletky na bedrové kĺby, presne tu som sa pobavil najviac a opakovane. Ale toto asi nebude stačiť na argumentáciu, prečo vo voľnej chvíli siahnúť práve po tomto "psom" kuse. ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Budgetový Chris Evans plní v skutočnosti asi päť úloh aby dostal dedičstvo po bohatom dedkovi. Začína samozrejme ako rozmaznaný fracek, no postupný prerod sa nekoná. Rovnakým ignorantským idiotom ostáva až do poslednej tretiny filmu, kedy náhle prepne spínač a mení sa na Mirka Dušína. Z filmu strašne cítiť, že je to podľa nejakej knižnej limonády preplnenej životnými múdrosťami (pravdepodobne) od nejakého bigotného katolíka. Všetky úlohy sú natočené strašne skratkovito (o výlete do Južnej Ameriky to platí dvojnásobne) a celé to kvôli tomu vyzerá strašne nepravdepodobne a vykonštruovane. Postava dievčatka s rakovinou je už čisté citové vydieranie (a jeho zapojenie do deja spolu s jej matkou je riadne nasilu). Pri tom všetkom sa na to ale zas nepozeralo zle, lebo tento koncept filmu je jednoducho zaujímavý na sledovanie a človek má rád šťastné konce. Hoci tu sa ho tak celkom nedočká… 6-/10 PS: S údivom sledujem, že vznikli ešte ďalšie dve pokračovania, ktoré sú v zásade o tom istom. Tak to už je hnus velebnosti, čistá ryžovačka peňazí. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých skvelých filmov, ktoré sa dajú pozerať aj viacej krát a stále dokážu zaujať. Film plný posolstiev, symbolov a hlavnej myšlienky, ktorá vystihuje to staré známe remarquovské "Všetko, čo sa dá kúpiť za peniaze, je lacné". Vynikajúci scenár (podľa literárnej predlohy Jima Stovalla) s obdivuhodným spracovaním - žiadne citové vydieranie, nič prehnané a všetko plné symboliky. Hlavná postava Jason čelí obrovskej výzve - musí splniť 12 podmienok preto, aby sa dočkal dedičstva po svojom starom otcovi. Spočiatku mu ide len a len o peniaze, ale časom zistí, že šťastie sa nemeria peniazmi, ale práve darmi ktoré počas dlhej cesty za dedičstvom získava. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (7)

  • Autora rovnomennej románovej predlohy Jima Stovalla, ktorý je v skutočnosti slepý, obsadili ako vodiča limuzíny. (Karush)
  • Starostu si zahrál Patrick McCrory, který je skutečným starostou města Charlotte. (Terva)

Reklama

Reklama