Reklama

Reklama

Obsahy(1)

František (Josef Polášek) má vlastnú psychiatrickú ordináciu a veľa klientov. S manželkou Eliškou (Ela Lehotská) sa práve nasťahoval do nového domu. A navyše – navyše je sukničkár. Jedného dne však šliapne vedľa a spustí tým ťažko kontrolovateľnú lavínu udalostí. Stratí prácu, žena ho vymení za jeho bývalého pacienta, a tak mu nezostáva nič iné, len ležať v izbičke u mamičky (Zdena Hadrbolcová). Tá synáčika obdivuje, čo sa nepáči jeho staršiemu bratovi Milošovi  (Leoš Noha). František nevie nájsť uplatnenie, a tak sa nakoniec nad ním Miloš zľutuje a ponúkne mu miesto učiteľa v autoškole, ktorej je majiteľom. Nie je to jednoduché obdobie, ale František sa nevzdava. Krv do žíl mu vleje Eliškino skrývané tehotenstvo a možnosť byť otcom... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (379)

Smok 

všetky recenzie používateľa

No neviem, čakal som viac. Ale párkrát som pri tomto filme smiechom vyprskol. Prvý raz, keď som kdesi vygúglil, že anglický preklad je "Frantisek is a Womanizer" a druhý raz, keď som videl, kto toho vomanizéra hrá. Poláškovi ho jednoducho s jeho výzorom a šušlavým prejavom neuverím presne tak isto, ako Macháčkovi Nestydu. Sorry. ()

Mulosz 

všetky recenzie používateľa

Musim rict, ze me ten film vylozene neurazil, nebyt jedne skutecnosti, byly by to hvezdicky dve, ale aby lekar prisel o licenci, protoze se v soukromem zivote kurvi? Panove, 1) Pracuji jako pravnik na lekarske komore a uz vidim, jak takovemu lekari odebirame licenci, marne hledam paragraf, na jehoz zaklade by to slo, 2) Dle rozhodnuti Ustavniho soudu CR nelze lekari odebrat licenci jinak, nez ze zakonnych duvodu (smrt, ztrata zpusobilosti apod.). Prave jste prepsali cesky pravni rad, gratulace:-) Chtelo by to zjistit si fakta, kdyz uz na tomto chcete postavit pribeh, at se aspon trochu znaly clovek nemuze drzet za hlavu. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

František je skôr nevýrazný okuliarnik, ktorý rád rôzne mäsíčko, ale nakoniec by ostal najradšej len pri jednom. Tak ako každý taký František. Ako komédia vyšlo pár momentov, nebolo to úplne márne. Ako vzťahová dráma by to bolo lepšie bez tej tragikomiky. Rozhodne však lepšie ako trápny Nestyda. ()

maverick10 

všetky recenzie používateľa

Josef Polasek zde naplno uplatnuje svuj talent, coby naprosto perfektni ztvarneni debila. Jeho herecky projev zcela inkliminuje do prazdna a naplno tak vynikne maximalne na festivalu Mezi ploty. Samotny film je prazdny a nema co nabidnout. Humor ani dramaticke sceny proste nic. Tento film je presnym dukazem nedostatku fantazie, kreativniho mysleni a jakehokoliv napadu ceskych tvurcu. Presny obraz ceskeho filmu poslednich 20 let, ktery smeruje do mist, do kterych se odvazi podivat jenom celnik. ()

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době jsem si vyrazil do kina na český film s nadějí, že odejdu alespoň dobře pobaven. František je děvkař to téměř splnil, ale rozhodně to nebyla žádná bomba (párkrát jsem se zasmál, ale být to delší tak nevím, nevím). Velkou devízou je příjemný výkon Josefa Poláška a vedlejší role Petra Čtvrtníčka či filmového bratra Poláška. Ovšem říkám na rovinu, že scénář mi přišel slabý a kameraman se také zrovna nevyřádil. Na české poměry dávám slabší tři hvězdičky, ale jedno vím jistě, že už to podruhé vidět nechci....... ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (5)

  • Film byl, mimo jiné lokace, natáčen i na střeše a uvnitř obchodního centra "Šestka", v pražské Ruzyni. (EKLEKTIK)
  • Debutující scenárista a režisér Jan Prušinovský předtím natočil s Poláškem úspěšný krátký studentský film Nejlepší je pěnivá (2005), také o poněkud dětinském muži, žijícím s matkou. (Cheeker)

Reklama

Reklama