Reklama

Reklama

Temný bojovník

Trailer 1

Obsahy(1)

Keď dediča čínskeho cisárskeho trónu podlo zavraždí jeho zatratený a opovrhovaný starší brat, mladý princ so sestrou musia utiecť z kráľovstva a hľadať ochranu. Ich jedinou nádejou na prežitie v novom útočisku je križiak Jacob. Ten však už nemá veľa síl, aby pomáhal druhým, pretože nekonečné vojny ho celkom vyčerpali a navyše zápasí so svojimi vlastnými vnútornými démonmi. Pomôže mu však legendárny bojovník Gallain, bývalý križiak a vyhnanec, ktorý sa stal banditom, temným bojovníkom. Spoločne musia bojovať bok po boku, aby v nesmierne krutej bitke s mocichtivým a krutým nepriateľom vrátili mladému princovi jeho právoplatné miesto na čínskom cisárskom tróne. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (115)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Ten pocit, keď zistíte, že účesy, ktoré sú moderné teraz, boli moderné v 12.storočí. Inak oveľa lepšie ako som čakal. Cage dostal konečne úlohu, ktorá bola ako stvorená pre neho. Neukazovať sa počas celého filmu a ak áno tak len tam, kde to bolo nutné. Vystupovať len ako šedá eminencia v pozadí. Ale bojové sekvencie mal parádne. Malo to slušné tempo, súboje očistené od krvi, ktorá by sa tam ale hodila, dialógy a dejové linky predpotopné. Výprava mohla byť viac výpravnejšia, veď sme predsa v Číne! Nečakajte od toho historický veľkofilm, skôr moderný akčňák zasadený do hlbokej minulosti, kde namiesto samopalov používali meče a ópium. Ale príjemne ma to prekvapilo. Čakal som väčšiu tupotu. 3 z 5 ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Výprava priemerná, príbeh podpriemerný, herci priemerní, ale na druhú stranu je tu veľa osobných súbojov. Snímok je preto vhodný hlavne pre nenáročného, popcornového diváka, pre takých, ktorí práve dostali chuť na lacnú zábavu a oddych nezaťažený ničím komplikovaným. Film sa dá pozerať v polokómatickom stave len s prižmúrenými očami, na druhú stranu mám však pre vrcholný stredovek v súčasnej filmovej mizérii slabosť. 55/100 ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Netypický mix križiackych rytierov a čínskej histórie produkujúci na dobrodružný žáner všetky možné klišé. Budiš. Ak sa to vopchá do akčného formátu, príjemnej stopáže a nerieši historické reálie, v pohode. Aj napriek jednoduchej zápletke. Hlavný hrdina s dokonale nastajlovaným účesom, veľmi typickým pre ranný stredovek, nie je ktovieakým ťahúňom filmu. Paradoxne ním nie je Cage. Chýbalo mi tam zvýraznenie kultúrnych rozdielov, predsalen, intekontinentálne husi spolu nepásli. Viacmenej to stojí na svižnom tempe, solídnej výprave a filmársky zručnej akcii a aj keď je tá podoprená rýchlym strihom, je po vizuálnej stránke na čo sa dívať. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Nicholasovi Cageovi už nestačí, že przní len americkú produkciu, jeho herecké schopnosti poznala už aj Čína. Toto síce nie je vyslovene jeho film, keďže sa tu vyskytuje chvíľu na začiatku a potom až za druhou polovicou a z posledných kúskov v ktorý sa Cage vyskytol je tento najmenej škodný, avšak stále nie je dôvod sa o Outcast zaujímať. V podstate je to skrz naskrz jemne podpriemerný historický film, ktorý nemá takmer žiadnu story a Hayden Christensen (aj keď toho vidím znova vo filme celkom rád) tu len chodí z jednej lokality do druhej, prehodí pár viet s čínskym komparzom a v závere príde na rad aj jedna obyčajná akčná scéna. Niektoré obrazy sú síce fajn, nakoľko je Outcast dostatočne výpravný a neustále mení prostredie v ktorom sa odohráva, no nenájde sa tu nič čo by len trochu prekvapilo. Nemá to takmer žiadne tempo, jednoducho nič. Čínska produkcia ponúka oveľa lepšie historické filmy a bez trapošiaceho sa Cagea, na ktorého takmer až parodické ksichtenie sa v Outcast budem spomínať ešte dlho. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film nás zavedie do stredu vojnového besnenia. Boje, bitky, drancovanie a plienenie dedín, zabíjanie obyčajných civilistov, žien i detí sú na dennom poriadku. Je prekvapujúce, že pri všetkom tom vojnovom besnení ľudstvo prežilo až do dnešných dní. Hlavné postavy, učiteľ a žiak, dve rozdielne povahy a predsa končia rovnako. Stretnutie s mladou princeznou a následníkom trónu im dávajú šancu aspoň trochu odčiniť svoje minulé skutky a dosiahnuť odpustenie. Anakin Skywalker vymenil laserový meč za železný a dokazuje, že sa s ním vie oháňať rovnako efektne. Prvé dve tretiny filmu sľubujú ešte aký taký vývoj postáv a celého príbehu, avšak do poslednej tretiny vracajúci sa Cage svojím prehrávaním všetko utlčie do zeme a samotný koniec s prepichnutou princeznou, ktorá sa obetuje pre krajinu dodá absurdite navrch. ()

Galéria (44)

Reklama

Reklama