Reklama

Reklama

Bud Johnson je veľký milovník piva, smoliar a lenivec, ktorý zásadne nechodí voliť, pretože politika ho nezaujíma. Jediným svetlým bodom jeho skrachovanej existencie je dvanásťročná dcéra Molly, ktorá je vo svojom veku oveľa vyspelejšia než otec, a tak sa sama stará o celú rodinu. Jedného dňa sa však stane niečo neuveriteľné. Prezidentské voľby sú v plnom prúde, obaja kandidáti majú presne rovnaký počet hlasov a hádajte, kto ešte nehlasoval? Áno, je to Bud, ktorý má zrazu v rukách osud celej Amerky. Bezvýznamný outsider sa tak nachvíľu stane najsledovanejším, ba dokonca najdôležitejším mužom Spojených štátov. Je jasné, že o jeho rozhodujúci hlas sa rozpúta obrovský súboj. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (100)

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Film ako chlap na párty, ktorý sa pokúša o nekorektný humor, a aj by mal úspech, keby ho zakaždým partnerka pod stolom nekopla do členku a nezašepkala so sileným úsmevom, aby jej prestal robiť hanbu. Keby tá toľko spomínaná satira vydržala, mohlo sa jednať o dobrú komédiu. Každý politik a novinár si tu ale vstúpi do svedomia, a opilecký vidlák s nadpriemerne inteligentnou dcérou tiež, aby to nakoniec zahrali do najalibistickejšieho autu, aký kedy scenárista vyprstil do svojej klávesnice. Vyznenie, že hlavné je mať konečne zásady, no už je jedno, aké, vedieť sa rozhodnúť, ale už nezáleží na tom, ako, obstojí v reálnom živote jedine tak pre rozprávku na dobrú noc o dôležitom poslaní zavlažovača dažďových pralesov. ()

Philoun1 

všetky recenzie používateľa

V první půli se Swing Vote tváří jako oddychová pohodovka s pěknou muzikou a příjemnou postavou Buda Johnsona a kdyby si film tuhle tvář udržel dal bych i lepší hodnocení, ale američané to nemohli nechat být a museli tam nacpat ten svůj patriotismus. Občas by se měli přestat brát tak vážně kazej tím filmy. ()

Reklama

Cracker 

všetky recenzie používateľa

Toto je film ako stvorený pre nedeľné dopoludnie! Podľa mňa sa Costnerovi nehodila rola obyčajného prosťáčka aj keď je to milé ho konečne vidieť v niečom takom a nie len vo westernoch a politických drámach... Vôbec by nesedel ten český dabing, tak si to radšej pozrite v originále :) Myslím si že presne takto nejako by to dopadlo keby sa niečo také naozaj stane ;) ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Nebýt závěrečného Budova dojemného deklamování tuctu frází, mohla to být velmi dobrá satira. Takhle byla sžíravost rozmělněna americkou potřebou poplácat si po rameni ve stylu "jak my to sakra dobře děláme, že jsme nejlepší na celém širém světě". Ale politické korouhvičky byly zobrazeny krásně a reklama proti přistěhovalcům byla fantastická. ()

woody 

všetky recenzie používateľa

Opět jeden z těch filmů, který mohl být sžíravou satirou (což se projevuje ve videoklipech kandidátů), politickým dramatem (samotná premisa s jediným rozhodujícím hlasem) nebo rodinným dramatem (předčasně vyzrálá dcerka a ocko hozeni do víru událostí) ... Není to ani jedno, ale chce to být vším a mě z toho jen rozbolela hlava a břicho... ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (3)

  • Ve snímku je řečeno, že volby dopadly nerozhodně. Přesto je však v jedné ze scén přibližně 30 minut po začátku snímku možné zahlédnout nástěnku, na které je napsáno, že vyhráli demokraté s 299 hlasy. (Terva)
  • Ve chvíli, kdy se Bud (Kevin Costner) objevuje na pódiu, zpívá se svou skutečnou kapelou Kevin Costner & Modern West skladbu Backyard. (vaciter)

Reklama

Reklama