Reklama

Reklama

Oheň ohňom

(festivalový názov)
  • Česko Pryč od pece (viac)
Trailer 2

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(viac)

Videá (10)

Trailer 2

Recenzie (391)

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Naozaj výborný film, ktorý ma chytil hneď od začiatku. Pomalé tempo, výborní herci, ponurá atmosféra, uveriteľný príbeh a ja som sa celý čas obávala, že mi môj zážitok koncom pokazia. Ale nestalo sa. Christian bol neskutočný, zahral a vyzeral výborne, jeho scéna na moste so Zoe Saldana bola parádna. Muzika podtrhla celkovú atmosféru a mňa osobne Pearl Jam veľmi potešili http://www.youtube.com/watch?v=iPUwtyZglQI. Odporúčam! ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Drsná škola a drsné štúdium charakterov. Herecký ansábel v najlepšej zostave. Precízna Cooperová réžia a ďalší zárez do rodinnej drámy/thrilleru, ktorá vo mne vytvára nechuť k americkému spôsobu života. Tak ako žijú oni by som žiť rozhodne nechcel. Sociálne presahy, parádny Pearl Jam a Dafoe ako dobrácky kšeftár pendlujúci na hrane zákona. K dokonalosti k tomu chýbal viacej uspokojivý koniec. Žiadalo sa mi väčšej rezanice. Harrelson ako záporák ale skvelý. Jeden z tých amerických filmov, ktoré len tak objavíte a aj ste tomu radi. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

COME ON MAN, THIS AIN'T FUCKING IRAQ! ------ Pri nedávnom hľadaní ďalších kúskov žánru neo-western som okrem iných lahôdok narazil aj na toto špinavé dielko z ešte špinavšej Pensylvánie a okolitých hôr, kde sa to atmosférou zničených životov a biednych existencií len tak hemží. Okrem nej nie je ďalšou hlavnou devízou filmu len fantastický Bale a Harrelson, ale najmä kamera(man), ktorá(ý) si to celé náramne užíva. Z obyčajných záberov neprestajne vytvára zábery perfektne vyzerajúce. Scenérie na krajinu ukazujú jej majestátnosť a zároveň malosť a ničotu človeka v jej rámci. Záver vlažný a neprekvapujúci, ten však išiel už vyšliapanou cestou – smerom k autenticite – takže som s tým viac menej nemal žiadny problém. A spomenul som vlastne, že atmosféra bola úplne geniálna? Veru áno! ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Producenti Leo a Ridley vedeli prečo angažovali všetky známe herecké ksichty. Pretože bez nich a ich (povedzme že) charizmy a "hviezdnosti" by sa jednalo o totálne banálnu (v rámci zápletky) drámu/krimi. Aj tak je tu všetko značne šablónovité až povrchné, čo sa týka príbehu aj postáv. Všetko je naznačené, no nedotiahnuté a väčšinou sa pláva po povrchu..Nie je to zlé, len OOF je jednoznačne film na jedno pozretie. Kvôli Baleovi je to za ***. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film bez zvláštnych efektov, postavený na scenári a atmosfére utiahne len veľmi dobrý herec a v Out of the Furnace je ich celý rad. Vlastne je pozoruhodné, v čo všetko sa vie premeniť Christian Bale. Má tiež obrovskú výhodu v tom, že čím je starší, tým je zaujímavejší. Parádne obsadený a natočený thriller. Nejedná sa o žiadnu zbesilú akčnú jazdu, práve naopak - rozjazd je pomalý. To ale nie je úplne na škodu - veľmi pozvoľným tempom sú detailne vykreslené hlavné postavy, ich premeny a motivácie. Postupne je čím ďalej tým jasnejšie, kam všetko smeruje, ale aj napriek tomu ma tvorcovia v "ten moment" dokázali prekvapiť. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (16)

  • Alternatívnymi názvami snímky boli aj Dust to Dust a The Low Dweller. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Pennsylvania. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (viac)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené