Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Televízna šou, z ktorej vzišli známe postavičky ako pani Mária, malý Mirko, skupina Krímeš a najznámejší Slovák František Stromokocúr (Peter Marcin) a príslušník maďarskej menšiny Lászlo Komárom, ktorí sa neskôr stali námetom pre sitcom Susedia. (iWoman)

Recenzie (88)

Mire 

všetky recenzie používateľa

Spoznal som ich cez reprízy na estévečke. Bolo to výborné, veľmi vtipné, skvelé postavičky, skvelé scénky, dobrí hostia, malo to nápad a netrčala z toho slama zo všetkých strán konštrukcie. No a potom prišla zmluva s Markízou a... hádajte ako to dopadlo :( Štyri hviezdičky za množstvo vynikajúcich dielov vyrobených pre STV, všetko čo sa vysielalo v Markíze bola už len obyčajná skurvená sračka pre polointeligentov ktorí sa dokázali zasmiať aj na takých trápnostiach ktoré potom Kraus s Marcinom predvádzali (a to nie len v Uragáne). ()

Kwaichi 

všetky recenzie používateľa

Za čias keď sa vysielalo na STV1 bez pochýb najzábavnejšia show široko ďaleko. Doteraz s kamarátmi spomíname na mnohé vtipy a humorné situácie, ktoré si ešte z Uragánu pamätáme. Škoda, že prešli neskôr na Markízu, kde ich kvalita v mojich očiach pekne klesla. No ale peniaze sú peniaze a bez nich je ťažko v tomto svete existovať. ()

Reklama

tuberatanka 

všetky recenzie používateľa

jeden veľký problém: tento seriál začínal pôvodne na rádiu Twist pod názvom "Twister", a občas sa im tam zadarili celkom vtipné momenty. Ako Uragán sa to na obrazovky dostalo až v časoch, keď už sa Twister začal čoraz viac opakovať. Odvtedy to ustrnulo zhruba na tom istom mieste, s tými istými postavičkami a vtipmi (áno, v najstarších dieloch neboli dookola tá istá Mária, ten istý malý Mirko a ten istý Stromokocúr, ale každý diel bol úplne iný a človek netušil, čo ho čaká). Rovnako, obrazová zložka je v tomto prípade skôr navyše, pri tomto kabaretnom type programu zvuk úplne postačil. Časom Twister na rádiu Twist skončil s odôvodnením, že už je čas skončiť, kým si to ešte drží nejakú úroveň, a nie skončiť keď už to úroveň úplne stratí. Boli to pekné slová, avšak koniec Uragánu na televíznych obrazovkách to neznamenalo, a úroveň veselo klesala od dielu k dielu. Dve hviezdičky preto, pretože televízna verzia obvykle iba recyklovala staršie nápady z verzie rozhlasovej, často doslovne, zabúdajúc že opakovaný vtip stráca svoj účinok. Pre rozhlasovú verziu tri a pol hviezdy. ()

klokyn 

všetky recenzie používateľa

Nepoviem nič nové, keď prehlásim, že pokiaľ bol tento program vysielaný na jednotke, bolo to neskutočne zábavné, rovnako ako keď ešte Kraus, Marcin a spol robili reláciu Twister v jednom rádiu. Potom však nastal prestup do Markízi, odišla Zuzana Šikulová, názov sa zmenil na Hurikán a celý program bol v zadnej časti tela, niekde tam, kde končí chrbtica. Hurikán zanikol, po dlhom čase vznikol seriál Susedia, ktorý bol založený na postavách zo spomínanej relácie Twister, alebo neskorší Uragán vysielaný v telke. A nakoniec sa dvojica Kraus a Marcin rozpadli (20. 01. 2008). Našťastie, pretože ich humor čoraz viac upadal a už nikdy sa nevyrovná pre mnoho ľudí kultovému Uragánu.... ()

MisoSasky 

všetky recenzie používateľa

Ak prinesie Slovenská televízia zábavu, tak vždy skvelú - čo som prekvapený. Bol to Uragán - dnes už legenda slovenskej zábavy. Boli to S.O.S. a myslím si, že aj talk-show Petra Marcina a programy Andreja Bičana sú na vysokej úrovni vzhľadom na to, čo slovenské televízie dodnes pripravili. No späť k Uragánu. Bez neho by Slovensko nebolo tým, čím dnes je. Viete si predstaviť, že nepoznáte skupinu Krímeš, pani Máriu alebo malého Mirka? O Františkovi Stromokocúrovi a Lászlovi hovoriť ani netreba. Na STV megaobľúbený program, na Markíze sa od nich zbytočne očakávalo niečo viac, preto pre úctu k tejto šou správne premenovali názov na Hurikán. Ja som sa rovnako zabával na STV ako aj na Markíze. Preto sa na slovenské - alebo ba aj na československé pomery nebojím dať - 10/10 ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (9)

  • Herci sa museli počas natáčania aj niekoľkokrát prezliekať, keďže hrali viacero úloh. (PATWIST)
  • Každý diel bol zároveň hraný pred divákmi v publiku. (PATWIST)
  • Historicky prvá epizóda Uragánu bola odvysielaná 8.4.2001 na kanáli STV1. Hosťom v relácii bol Peter Lipa. (VasylDeBylak)

Reklama

Reklama