Reklama

Reklama

Salt

Trailer 2
Akčný / Thriller / Mysteriózny / Krimi
USA, 2010, 96 min (Director's Cut: 104 min)

Ako agentka CIA zložila Evelyn Salt (Angelina Jolie) prísahu povinnosti, cti a lásky k vlasti. Jej lojalita sa ale stane dôvodom mnohých otázok po tom, čo ju ruský dezertér obviní z toho, že je ruskou špiónkou. Salt sa dá na útek, počas ktorého využíva všetky svoje schopností a dlhoročné skúsenosti v úlohe tajného agenta na to, aby unikla svojim prenasledovateľom. Jej snaha dokázať svoju nevinu ale len podnecuje dohady o jej skutočných motívoch. Závod s časom o odhalenie pravdy o jej identite pokračuje a vo vzduchu stále visí hlavná otázka: čo je Salt vlastne zač? (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (1 009)

genetique 

všetky recenzie používateľa

O podobnú akčnú nakladačku na tak vysokej politickej úrovni sa naposledy pokúsil Tony Scott s filmom 'Enemy of the State', takže som rád, že konečne sa niekto pochlapil a o niečo podobné sa pokúsil. Aj keď síce Liman nie je taký macher ako Scott a tak veľký kolos ukormidlovať miestami nezvládol, tak si myslím, že v kine to za to stálo, Angelina preberá po Mile Jovovich štafetu akčnej ženskej hrdinky a dvojke sa nebránim. 75%. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Akčný film s ženskou hlavnou predstaviťeľkou iba málokedy zožal úspech, ale P. Noyce zvolil dobrú, modernú cestu v štýle Bourna či nových Bondoviek. Obsadenie je výborné, ale mrzí ma málo využitý L. Schreiber. Ako každý akčný film aj tento potrebuje nadhľad a samotný príbeh tiež nie je nič originálne. Čo ale zdobí tento film sú výborné akčné scény a herecké výkony. Krátka love story so "spidermanom" funguje výborne a aj preto dobre zaberá drsné lúčenie v závere. Privítal by som , keby táto linka príbehu dostala väčší priestor. Nemecký herec A. Diehl zaujal aj na malom priestore. Vďaka blue-ray som mal možnosť vidieť úplne iný záver ako v kine. Nechcem hodnotiť, ktorý je lepší, ale rozhodne bol zaujímavý a bodaj by pri každom filme bola takáto možnosť. Slušná akčná jazda, kde mi vadila iba nezničiteľnosť A. Jolie. Každý má slabé stránky a žena dvojnásobne, takže aj preto slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Reklama

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Jedinou výhrou tohoto filmu je Angelina Jolie. Opět je sexy, drsná i jemná. Opět září. Jenže..film mě nedostal do hloubky a bohužel jsem mu nevěřila. Ze začátku je Ev trošinku bambula, která netuší jak se chovat, kam kopnout a udeřit. A hle! Najednou holýma rukama zdrtí čtyři gorily, zabije ruského prezidenta a celý svět postaví vzhůru nohama. Scénář mi přišel nedomyšlený a okopírovaný. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Přísnost musí být. Většina filmů, v nichž vystupuje americký prezident, jsou pěkné hlouposti. Salt to jen potvrzuje. Rusové jsou tu opět ti špatní, kteří chtějí zničit svět a mají všemožné prostředky, aby své plány realizovali. Tempo snímku celkem ujde, akční scény taky, děj příliš zajímavý není - spíše průměr - takže suma sumárum 2*. Všimli jste si, že když je Salt zatčena v kryptě, je celá zaprášená (vlasy, oblečení)? Když ji vedou k autu a ona do něj nasedá, stále má zaprášené a špinavé oblečení i vlasy. Ovšem když utíká z auta, je rázem čistá, resp. mnohem čistější. Že by ona honička setřásla tolik špíny? ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 6.7/10] | me: Šikovná Angelina v prešpekulovanom filme, kde akcia, nadľudské schopnosti, príliš skryté identity a diabolské plány idú ruka v ruke. Čakal som presne takýto kúsok, ... ide o film, ktorý ma byť tajný a konšpiračný ako Hooverove trenky. Skôr sa však jedná o akčnú rozprávku kde fyzikálne a iné nezmysly majú svoje pevné miesto. Nie je to ničím výnimočný film. Každý dostane čo si zaslúži (jedine divák menej) - chvála Bohu za Angelinu - s ňou aj obyčajný film je zvládnuteľnou "podívanou". ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (26)

  • Phillip Noyce vzal post režiséra najmä z toho dôvodu, že ho priťahuje špionážna tematika, ktorá je obsiahnutá v celej jeho filmografii. (Greenpeacak)
  • Keď sa Angeliny Jolie (Evelyn Salt) spýtali, či by prijala úlohu zahrať si jedno z dievčat po boku Jamesa Bonda, odvetila, že radšej by si zahrala Bonda samotného. Týmto filmom si svoje prianie sčasti splnila. (Greenpeacak)
  • Film byl odeslán do kin pod krycím názvem Cover Up. (c.tucker)

Súvisiace novinky

Salt nám to ještě osolí

Salt nám to ještě osolí

08.06.2011

Akční špionážní thriller Salt vlastně nikdo nemá moc rád, natož aby měl nějaké oddané fanoušky. Vlastně je to jeden z těch snadno zapomenutelných „letních“ filmů. Avšak díky Angelině Jolie solidně… (viac)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (viac)

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (viac)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (viac)

Reklama

Reklama