Reklama

Reklama

Fantastický dobrodružný veľkofilm podľa klasického sci-fi románu Edgara Ricea Burroughsa sa odohráva na tajomnej a exotickej planéte Barsoom, ktorú dnes poznáme ako Mars. A práve tam sa v 19. storočí z nevysvetliteľných dôvodov ocitne pozemšťan John Carter a nechtiac sa zapletie do obrovského rasového konfliktu medzi tamojšími obyvateľmi. Jeho príbeh sa dozvieme z denníka, ktorý zanechal synovcovi Edgarovi po svojej smrti na Zemi, po trinástich rokoch vesmírnych dobrodružstiev.
John Carter je vojnou unavený veterán občianskej vojny a bývalý kapitán konfederačnej armády. Pretĺka sa životom a skúša šťastie na Západe. Pri jednom zo svojich dobrodružstiev v arizonskej púšti upadne v jaskyni do bezvedomia a prebudí sa v neznámom svete na planéte Barsoom, dnes známej pod menom Mars. Planétou otriasa obrovský rasový konflikt medzi rôznymi skupinami jej obyvateľov a Carter sa nechtiac zapletie do tamojšej občianskej vojny. Vďaka odlišnej gravitácii Marsu získa Carter mimoriadne fyzické schopnosti a účinne pomáha obyvateľom mesta Helia v boji proti nebezpečnému Tarkovi Tarkasovi, vodcovi primitívneho a bojovného kmeňa Tharkov, bytostí so šiestimi končatinami. Zoznámi sa aj s podmanivou princeznou Dejah Thoris. Spoločnosť bytostí obývajúca planétu je v dôsledku vojny na prahu kolapsu a superhrdina John Carter zisťuje, že prežitie Barsoomu spočíva len a len v jeho rukách. (TV JOJ)

(viac)

Videá (50)

Trailer 1

Recenzie (1 067)

Flipnic odpad!

všetky recenzie používateľa

Fuuuuckk!!!!! ... A tohle dělám fakt naprosto výjimečně!!! Ale tahle sračka si nic jinýho nezaslouží. Sledovat 2 hodiny jakýsi "PC DEMO" kde skáče panáček po Marsu. Kecá s obyvateli neskutečný sračky (já fakt nechápal, co to vedou za dialogy a komu o co jde!!!), běhá po poušti, která je vizuálně nikoliv nezajímavá, ale po 30 minutách až odpudivá. 3D forma nevyužita (asi po 40 min jsem už ani nevnímal, že sleduju 3D verzi v kině, kromě toho, že jsem měl na xichtě ty podělaný brejle...). Nic zajímavýho se zde neděje, strašlivá nuda mě ubíjela tak, že jsem myslel, že snad usnu (to se mi v kině snad ještě nestalo). No prostě totální sranec nevím pro jakou skupinu či živočišnej druh diváků, na kterým je nejlepší ten cover a nic jinýho ... HNUS!!! Kulturní a umělecký odpad a naprostá ostuda moderní konzumní společnosti!!!!!! ... ()

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Suverénní pokořitel většiny Hvězdných válek, na první pohled možná naivní, při hlubším zkoumání ale vlastně velmi vyzrálý, nedětský a v dávkování informací rafinovaný a nepolopatický. Stylizace a řemeslné kvality dávají vzniknout momentům, které bych rozhodně čekal jinde, než v rodinném fantasy od Disneyho, práce s roztomilými motivy a jejich následné zvážnění, stejně jako užívání brutality, to všechno zde šlape jako po másle. Jediná možná objektivní výtka, totiž nedostatek emocí se stává obláčkem páry v momentě, kdy se John Carter vrhá doprostřed armády emzáků a kosí jednoho za druhým spolu s prostřihy na pohřbívání vlastní ženy a zatloukání jejího kříže... Pixar jede, i jako hranej... ()

Reklama

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Celý film naprosto přesně vystihuje pohlavek hlavnímu hrdinovi v poslední části filmu. Myslím, že mohu použít následující větu: jsem rád, že mám za sebou suverénně největší zklamání roku 2012! Teď ještě pohnojit Avengers, udělat z Batmana komedii, ze Spider-mana akční výplach a z Hobita čtvrtou Narnii, a jdu si to skočit . Ještě, že takové šance jsou o dost mizivější, než ta, že někdy vznikne druhý díl téhle plytké břečky. 250 milionů za tohle? Peníze měli raději poslat do NASA na výzkum rudé planety. Tenhle film patří do televize, v kině nemá co dělat. P.S. Scéna prvních "krůčků" na Marsu se povedla. [ČSFD premiéra] ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Zábavná oddychovka se správňáckým hlavním hrdinou. Taylor Kitsch je fakt dobrej a John Carter je díky němu cool. Příběh je takovej instantní mix všech velkolepých hitů moderní doby. Film nepůsobí vůbec lacině. Je to opravdu vysokorozpočtová podívaná hodná vidět v kině, ale všichni tam nosej debilní kostýmy, jak z porna a princezna si o nějakou pouštní prznitbu úplně řiká. Nejvíc mě bavily ufonský mimina a žábopes. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Typická letná popcornová zábava, ktorá možno ako tak uspokojí v kine na veľkom plátne, ale v domácom prostredí jej slabé stránky neprehliadnete. Krátku westernovú časť som si užíval, rovnako aj Carterove prvé kroky na Marse a stretnutia so zástupcami strany zelených, klonovaných s Avatarom. S pribúdajucim časom sa mi to zdalo pridlhé a povrchné a nebyť pekných očí Lynn Collinsovej tak neviem neviem, či by mi tie moje nezaklapli. Divoké tempo bez zbytočného obkecávania, nikto si s vysvetľovaním neláme hlavu. Výsledkom je popcornová jednohubka, skôr pre tých mladších a nenáročných, na ktorú sa rýchlo zabudne. 60%. ()

Galéria (165)

Zaujímavosti (25)

  • Ve skutečnosti je gravitace na Marsu jen 0,37 G, čemuž zobrazení v příběhu neodpovídá... ale jsme samozřejmě v žánru fantasy. (Illuminare)
  • Natáčení začalo v lednu 2010 v londýnských filmových ateliérech Shepperton, kde tvůrci pracovali celé 4 měsíce. Poté se na další 3 měsíce tvůrci přesunuli do exteriérů v Utahu, kde si museli zvyknout na teploty okolo 50° Celsia. (oje)

Súvisiace novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (viac)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (viac)

Marťan hledá lásku

Marťan hledá lásku

02.08.2015

Už na podzim nás čeká sci-fi Marťan Ridleyho Scotta (Vetřelec), jejímž hlavním hrdinou bude astronaut, který uvízne na Marsu. Po Johnu Carterovi půjde o další velkolepou výpravu na rudou planetu. No… (viac)

Reklama

Reklama