Reklama

Reklama

Profesionáli

(seriál)
  • Česko Profesionálové (viac)
Slovensko, (2008–2014), 81 h 24 min (Minutáž: 30–55 min)

Série(8) / Epizódy(123)

Obsahy(1)

Policajná stanica v malom meste je miestom, kde sa môže stať naozaj čokoľvek. Všetky hlavné postavy sú policajti - súčasní aj bývalí. Pod velením kapitána Maroša Nagya (Peter Batthyány) pracujú jeho podriadení - aktívny frajer Fero Boborovský (Ľuboš Kostelný), ktorého sem degradovali z hlavného mesta, protekčný lenivec Karol Hůrka (Lukáš Latinák) a v myslení pomalší, ale o to ochotnejší jedináčik z rodiny univerzitných profesorov Alexander Vyšný-Riefenstahl (Csongor Kassai). Riešia prípady, v ktorých sa zaoberajú všetkým - od klobás až po mafiánsku svadbu, protiteroristický záťah, či zaistenie falošných policajtov, z ktorých sa vykľujú filmári. Pravdaže, do deja vždy „aktívne“ prispeje aj referentka Scarlet Balážiková (Helena Krajčiová), ktorá v súčasnosti zaskakuje na poste hovorkyne krajského oddelenia. Nechýba však ani bývalý kriminalista Miňo Demovič (Ján Kroner), ktorý tak trochu vymenil stranu, je teraz miestnym polomafiánom a majiteľom krčmy. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (215)

Dauphin23 

všetky recenzie používateľa

4 na vylepšenie smutného hodnotenia čo tu je, inak tak na 3. Latinák a Kostelný - špica, zbytok tiež OK, možno Batthyany zaostáva za mojím očakávaním - oproti mafiánom, kde je ústrednou postavou. Čítam tu aj hodnotenia typu odpad a dno - a čo je potom panelák a ordinácia? A aj tie sú ešte daleko od argentínsko-mexického dna. Preto 4! ()

lobo87 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa vďačíme JOJke za najlepší pôvodný televízny seriál za posledné roky. Profesionáli predstavujú vtipný pohľad na policajnú prácu a ich každodenné "problémy". Samo za seba hovorí, že postavy ako Bobor, Šaňo či Húrka doslova zľudoveli (ktorý slovenský seriál sa tým môže pochváliť?). Profíci predstavujú dávku kvalitného tvrdšieho humoru. Naj postava pre mňa jednoznačne Boborovský. Je dobré, že mladá generácia slovenských hercov (Kostelný, Latinák) dostala priestor. U mňa 70%. ()

Reklama

oceanic6 

všetky recenzie používateľa

Zatiaľ najvydarenejší zo všetkých slovenských seriálov posledných rokov je úspešný a obľúbený hlavne vďaka skvele napísaným a jedným slovom ÚŽASNE zahraným postavičkám. Lukáš Latinák, Ľuboš Kostelný, Csongor Kassai na plnej čiare excelujú, zvyšok osadenstva podáva výborné výkony. Od tvorcov Mafstory tak prišiel ďalší vydarený komediálny seriál, ktorý môže na obrazovkách vydržať naozaj dlho... ()

The_Peach 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál patrí medzi moje obľúbené, nedosahuje podľa mňa kvalitu Mafstory a ani si nemožem zvyknúť na postavu majora Petra Nagya ktorú hrá Peter Batthyany, nakoľko ho neustále mam zafixovaného ako "Banána", ale musím vyzdvihnúť postavy Boborovského a Húrku, neviem si už predstaviť tento seriál bez nich. Na každú novú časť sa teším a preto je moje hodnotenie také aké je...bodaj by sa natáčalo viacej takýchto komediálnych seriálov ako ponúka TV JOJ a nie markizácke Ordinácie a iné nezáživné krávoviny. ()

peetrejr 

všetky recenzie používateľa

Na tento slovenský sitcom nie sú dobré ohlasy. Že vraj je amatérsky, sprostý, hlúpy... Istotne to aj tak je. Ale mne sa osobne seriál páči. Z výberu, ktorý na Slovensku máme ako napríklad Oteckovia, Hranica a ďalšie. Tak sú potom Profesionáli zlí? No jedná sa o jeden z tých podarených projektov. Áno máme tu ešte aj Za sklom, ktoré je taktiež podarené. Dobre, je to trochu trápne ale mne sa to celkom páči. Áno je to hlúpučké, mne sa to ale páči. Hej hej, nie je to nejaký zázrak, mne to ale vyčarilo úsmev na tvári a to je mňa dostatočné. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (35)

  • Keďže tvorcovia Profesionálov stoja taktiež za seriálom Mafstory (od r. 2006), tak sa medzi nimi rozhodli na Silvestra 2008 spraviť takzvaný "crossover". (ČSFD)
  • Kapitán Maroš Nagy (Peter Batthyany) je bratrem Banána a synem tety Márgit ze seriálu Mafstory (od r. 2006). (Vazzy)
  • Natáčanie seriálu muselo byť prerušené pre nepriaznivý zdravotný stav Jána Kronera (Miňo Demovič). (tommy187)

Reklama

Reklama