Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Dorian Gray (Ben Barnes) bol mladý anglický aristokrat, ktorému v živote nič nechýbalo. Mal krásnu tvár, peniaze a vedel, ako na ženy. Mal však obrovský strach zo starnutia. Až sa jedného dňa rozhodol, že si nechá urobiť portrét a vysloví tajné želanie – chce aby zaňho starol obraz. Jeho želanie sa začne plniť. Dorianovi zostáva tvár nevinného mládenca, zatiaľ čo obraz nesie stopy času a všetkých hriechov, ktorých sa dopustil. Žiadne tajomstvo sa však nedá ukrývať naveky a minulosť ho po rokoch doháňa v podobe Basila Hallwarda a brata dievčaťa, ktorej smrť kedysi spôsobil. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (466)

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Osobní srdeční záležitost podobně jako příběh Jekylla a Hydea ... Podobné tématicky. Vizuálně a herecky výborný. "Kdo by nechtěl jen šoustat, chlastat a fetovat, to nejlíp všechno zároveň a nikdy za to nic nezaplatit a být stále ve formě??" ... :))) Bohužel na to není většina z nás stavěná .. a ta která je, se změní v ďábelský amorální monstrum ... Přesně tak jako "chudák" Dorian v tomto filmu ... ;)) ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Ze zacatku se nic moc nedeje a ani me to nebralo, ale jakmile se Dorian po namalovani obrazu "zkazi" tak to zacne bejt aspon docela zabavny. Pozdejs jeste film prida nejaky ty hororovy prvky, ale nejaka strasidelna atmosfera se i pres tech par zabiti bohuzel nekona. Konec uz je pak zase trochu otravnej a zbytecne natahovanej, ale tady sem tam ta hororva atmosfera probleskne. Co se tyce hercu, Barnes ukazuje, ze neni jen ta pekna drzka Kaspian, ale umi i docela slusne hrat, i kdyz o tridu ho prehrava paradni Firth. Po vsech smerech prumer a prumer je za 3*. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý námet na horor, škoda, že ako horor sa to začne tváriť až v druhej polovici. Film má pomalý rozjazd a nebyť Colina Firtha v jednej zo svojich najlepších rolí, tak neviem, neviem. Jeho sebavedomý muž má pohotovú odpoveď na všetky otázky. Je to on, kto drží film ako tak nad vodou. Hlavný hrdina bol dosť nevýrazný a jeho scény orgií, boli po chvíli dosť otravné. Vždy, keď Firth zmizol z plátna, ochabla i úroveň filmu. Nakoniec slabé tri. 50%. ()

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Sex drogy a málo záběrů na jeden obraz. Nevídaný nesoulad ve vhodnosti dvou obsazených herců, v hlavní roli je totiž dětská tvářička (jasně, záměr, ale odsud posud), která dokáže vypadat tajemně, nebo rozervaně jen dvakrát a ani jednou oboje najednou a to jen díky kameře a hudebnímu podkresu, zato zas Colin Firt exceluje do nebeských výšin a zcela upřímně by mě víc zajímal film o jeho postavě, kde by byl samotný Dorian pouze vedlejší rolí. Ale i takhle se povedlo vytvořit dobrej film, kterej se snadno sleduje, rozhodně nenudí a je dobrý (vzdejme hold fotogenickému Londýnu a dobré výpravě), v závěru z velké části i díky výborně Rebecce Hall. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Oscar Wilde napísal v roku 1890 román "Obraz Doriana Graya". Je to významné dielo svetovej literatúry. Dorian Gray si nechá urobiť vlastný portrét. Obraz, ktorý bude starnúť namiesto neho. Účinky času a staroby sa začnú prejavovať jedine na jeho portréte, zatiaľ čo jeho telo a tvár zostáva navždy mladým. Pretože pán Gray zapredal dušu diablovi. Týmto klasickým príbehom sa nechal v roku 2009 inšpirovať režisér Oliver Parker. Jeho filmová verzia sa Wildeovej literárnej predlohy pridržiava len zbežne, ale napriek tomu je to zaujímavý existencionálny horror. **** ()

Galéria (342)

Zaujímavosti (10)

  • Film financovala Národná lotéria prostredníctvom UK Film Council's Priemere Fund a to sumou 500 000 libier. (Greenpeacak)
  • Jedná sa o druhý film herečky Rachel Hurd-Wood (Sybil Vane), v ktorom má hlavná mužská postava večný život. Prvým bol Peter Pan (2003). (odmocnina)
  • Film sa začal natáčať v lete roku 2008 v Ealing Studios a mestských častiach Londýna, dokončený bol v októbri. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama