Reklama

Reklama

Pred zhruba tridsiatimi rokmi vyhralo basketbalové družstvo pätice 12-ročných kamarátov na život a na smrť ako prvé v histórii ich rodiska majstrovský titul, a to predovšetkým vďaka úctyhodnému nasadeniu trénera, ktorému chlapci kvôli jeho uši trhajúcemu hlasovému prejavu dali priliehavú prezývku Siréna. Bol pre nich vzorom i druhým otcom, a tak keď ich v súčasnosti vytrhne z ich „dospelého“ života správa o jeho smrti, vyberú sa vzdať mu posledný raz úctu na pohreb a následne stráviť víkend ako za starých čias v dome pri jazere, kde ako tínedžeri usporadúvali nezabudnuteľné večierky! No pokračovať tam, kde pred rokmi skončili, nebude také ľahké, ako si predstavovali, ako dospelák má totiž každý z nich nejaký ten nezávideniahodný problém... Tak napríklad Marcus (David Spade) je nekonečne osamelý a priveľa pije; Rob (Rob Schneider) má síce tri dcéry, ale temer ich nevída, a keďže je v citoch značne nestály, má hneď niekoľko exmanželiek; Eric (Kevin James) má neprehliadnuteľnú nadváhu a je už dlhší čas bez práce; Kurt (Chris Rock) je muž v domácnosti, navyše pod papučou nielen ráznej manželky, ale i svokry; nuž a Lenny (Adam Sandler) je úspešný hollywoodsky agent, ženatý s nemenej úspešnou módnou návrhárkou... Ibaže keďže ich deti sa narodili doslova so zlatou lyžicou v ústach, všetok luxus a výsady spojené s postavením rodičov považujú za absolútnu samozrejmosť, na rozdiel od úprimných a nezištných citov. Z toho či onoho dôvodu sú skrátka všetci piati žiarivým príkladom neotrasiteľnej pravdy, že vyrásť neznamená nutne i dospieť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (852)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Troška lepšia komédia a predovšetkým "dospelejšia" oproti niektorým.Herecké obsadenie je dosť dobré a dej tiež nieje špatný rovnako tak ani hudba.Ale nieje to ani žiadna šupa pri ktorej sa smejete celý film.Hlášky poslednú dobu už vychladli alebo nemajú ten správny náboj a bohužiaľ toto je tiež ten prípad.Na nudný večer je to inak celkom fajn. 70% - 3* ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Machři jsou snímkem rozdováděných komiků, kteří, evidentně bez starosti o zaplacení hypoték, ležérně předvedli dějově nesourodé skeče v průměrné kvalitě, z níž vybočilo přibližně stejné množství trapnosti jako geniality. Chtěl bych se bavit tak, jak se bavili oni při natáčení, ale nějak jsem tu pohodovou atmosféru nedokázal správně nasát. ()

Reklama

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k obsazení by člověk čekal, že se bude jednat o naprostý komediální nářez. Vyklubal se z toho jakýsi mravokární paskvil s velmi málo vtipnými hláškami a absolutně nulovým situačním humorem. Jediný aspekt, díky kterému stojí film za zhlédnutí je zřejmě velmi pohodová atmosféra, která celý film vyplňuje a nerad bych opomenul šípovou ruletu, která jistě stojí za zahrátí. Jen bych asi nedokázal vystřelit šíp tak, aby dopadnul na místo, ze kterého byl vystřelen. Děj je nemálo ubohý. Parta různě divných lidí jede společně strávit víkend mimo civilizaci, kde dělají přesně to, co lidé s dětmi běžně dělají. Nečekejte žádné šílenosti. Většinu stopáže se jen sedí a kecá a není vidět větší snaha někam s filmem pohnout. Vážně mě film zarmoutil, protože když v komedii chybí humor, tak je něco špatně. Pěknější hvězdička. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Ťažko usúdiť, čo tým chcel básnik povedať... to jest stretávame sa tu s bandou dospelých detí, ktorí sa chovajú celkom obyčajne - no očividne cielom žánru a samotného filmu je baviť. Môže sa to stať len v prípade, keď film nebudete brať ani trošičku vážne, a necháte sa uniesť gagovými situáciami, ako je napríklad scéna s rozlievajúcim sa bazénom na začiatku filmu s nechutne trafenými následnosťami, alebo s Schneiderovým pseudo-muzikálovým výkonom Ave Maria v kostole :D Na viac shliadnutí sú však hodné len hore spomenuté scény... ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Z celkovýho pohledu jsem se jakž takž zabavil, ale ze začátku to je fakt šíleně křečovitý, Dugan vymýšlí jeden trapnější fór než druhej a s postupem času se to moc nelepší, nicméně to aspoň trochu vygraduje zábavnost, ale i tak je tohle asi jeden z těch nejslabších filmů, kde parta kamarádů vzpomíná na starý časy a blbnou, tady navíc se svýma rodinama, krom toho je tady dakt děsná sposuta rodinných klišé, který maj být zábavně podaný, ale to se vůbec nedaří, navíc celá ta partička včele se Sandlerem k sobě zase tak moc nepasuje a nezachrání to ani celkem srandovní cameo Buscemiho ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (35)

  • V čase 50:22 drží chůva v pravé ruce propisky a v levé ruce knihu s hrnkem a odříkává slova z knihy. V následujícím záběru však drží knihu v pravé ruce a levou rukou pije z hrnku, což by v takové chvilce změnit nestihla. (Iveet)
  • Protože tvůrci chtěli natočit snímek co nejrealističtěji, bylo v plánu použít skutečné exteriéry. Jejich přání nejlépe naplnila stavba s pozemkem o rozloze 25 akrů v Essexu v Massachusetts. Nemovitost, ve které se chystali natáčet, patřila městu, a tak nebyl problém si ji na delší dobu pronajmout. Na tomto již několik let nepoužívaném objektu, který dříve sloužil jako rekreační středisko, bylo ale potřeba odvést mnoho práce. Uvnitř byla vybudována nová koupelna a řada místností, venku pak nový vstupní trakt a několik dalších konstrukcí, které sloužily jen jako kulisy. Po skončení natáčení plní rekonstruovaný dům funkci rekreačního sídla pro děti. (oje)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama