Reklama

Reklama

Transformers - Temná strana Mesiaca

  • Slovensko Transformers 3 (viac)
Trailer 1
USA, 2011, 148 min

Réžia:

Michael Bay

Scenár:

Ehren Kruger

Kamera:

Amir Mokri

Hrajú:

Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley, Frances McDormand, Hugo Weaving, John Turturro, Tyrese Gibson, John Malkovich, Patrick Dempsey, Ken Jeong (viac)
(ďalšie profesie)

Pred mnohými rokmi posádka prvej americkej mesačnej expedície Apollo 11 objavila na Mesiaci mimozemské vesmírne plavidlo a múdro si to nechala len a len pre seba, respektíve pre tajné služby. Podľa Autobotov, ktorí už dvakrát dokázali ochrániť pozemšťanov pred ničivou inváziou ich zlých konkurentov Deceptikonov, to ale bola zásadná chyba. Chyba, ktorá by mohla zničiť celú našu civilizáciu, ak nám Autoboti znovu nepomôžu. Okrem starých známych plecháčov vedených Optimom Primeom a Bumblebeem sa na scénu vracia ich najväčší ľudský spojenec Sam Witwicky (Shia LaBeouf), životom a bojom s robotmi ostrieľaný mladý muž, ktorý chce zo všetkého najviac konečne začať žiť normálny život – podľa možností so svojou novou, mimoriadne atraktívnou priateľkou Carly (Rosie Huntington-Whiteley). Tá sa, nanešťastie, stane príčinou Samova ďalšieho angažmánu v nekonečnom súboji medzi Autobotmi a Deceptikonmi. Tí sa totiž rozhodli zlikvidovať celé Chicago, v ktorom sa Carly práve nachádza, a tak sa Sam chtiac-nechtiac musí do tohto mesta vydať, aby sa ju pokúsil zachrániť. A popritom, ako malý bonus, i celú ľudskú rasu! (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (1 585)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Vo všetkých ohľadoch nefunkčný film. Dementný dokonca aj v rámci Bayovho dementversa. Nevyužité dobré postavy, otravné tie využité, nefungujúce vzťahy, nevtipné vtipy, zbytočne komplikovaná a teda otravná zápletka, mimoriadne zlá hudba. Triky parádne, ale načo je to dobré, keď akčné scény a všetká tá deštrukcia nemajú žiadny náboj, žiadne napätie? Po štvrtých Pirátoch druhý megafail leta 2011. Jediné výrazné plus: konečne dobré 3D. ()

Hakha 

všetky recenzie používateľa

Fantastického prvního dílu se asi už nedočkám... po projekci jen smutně vzpomínám na to, jak mimo akční sekvence měli šťávu a já si jak malé dítě vychutnával každičký moment na plátně... bohužel stejně tak jak u druhého dílu tyto sekvence u tohoto pokračování postrádám. Scénář podkopává Michaelu Bayovi nohy, protože akce je monumentální a kvůli 3D i přehledná, jen mě chyběl výraznější hudební doprovod, který by střet autobotů a deceptionů ještě více vygradoval. Shia LaBeouf je frajer, jen mezi ním a novou partnerkou to moc nejiskří (zlatá Megan), ale i když jsem z kina neodcházel spokojen, tak přece jen Optimovo sólo nebo fight na dálnici mě bude hřát na srdci nějakou tu dobu… mé hodnocení 3 hvězdičky (viděno ve 2D - originální znění) ()

Reklama

Shadwell 

všetky recenzie používateľa

Megan prohlásila Baye za asociála a Hitlera a Spielberg ji za to vyhodil, ale co když tím nevědomky vystihla klíčovou povahovou vlastnost Baye, kterou je nulová empatie nejen vůči lidem, ale i vůči postavám, které v jeho filmech zvládají komediální a akční polohu, ale jako postavy sami o sobě nikdy neobstojí? Vždycky jsem tvrdil, že Bay je nesmírně schopný a talentovaný člověk, ale že s Transformery promrhal deset let svého života, ale dnes jsem si to uvědomil – on ty roboty miluje víc než lidi, proto k té trilogii tak přilnul. Dát život kovu znamená většinou výstražný apel proti umělé inteligenci, nebo nějaký zastaralý lament proti přetechnizovanosti světa, ovšem u Baye je to jen nejzazší… misantropie. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia fantastická dialničná akcia, ktorá sa stáva najspoľahlivejším režisérovym trademarkom. Mariňáci, efektne lietajúci po vzore hongkongského letu Temného rytera, a finálne akčné inferno v Chicagu sú čírým akčným potešením. Tentoraz na Baya aj nezvykle prehľadným. Zvyšok stopáže, teda minimálne polovica filmu, je však nevtipná, nudná a miestami až otravná ako nikdy predtým. Malkovichova postava jedna velká príšernosť, a sledovať, ako zo seba robia idiotov tiež Frances McDormand a John Turturro, je už za limitom stráviteľnosti. A Patricka Dempseyho a Rosie H.-W. vyhrabali v ktorej televíznej mini-produkcii? Megan, we miss U. Miesto v pekle za to, že tretím Transformerom dávam rovnaké hodnotie ako Trierovej Melancholii, mam isté. Čo narobím. Michael Bay je talentovaný komerčný žralok, zapredaný US armáde, US vláde i bezohľadným korporáciám, a súčasne stelesňuje trblietavý lesk a technickú neprekonateľnosť hollywoodských možností. Zoberte mu kameru, a nebudeme mať koho nenávidieť i obdivovať zároveň. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Bay Ničitel je zpátky.. a když už to vypadá, že toho zdemoloval dost, přijde s další porcí ještě efektnější destruktivní zábavy. Což o to, na oko to možná lahodné je, ale po pár desítkách minut se vše začíná tak nějak zajídat (ostatně jako u dvou předešlých dílů). Sam a jeho nová kost už měli být tak třicetkrát na maděru, ale vždycky se znovu zvednou, maskéři je jen trochu zapráší, umažou a rozcuchají jim vlasy a jedeme dál.. a samozřejmě nezapomeneme kašlat na příběh, který opět nestihnul zmoudřet. Chci zpět Baye, který demoluje a nechává auta vybuchovat po desítkách, ale přeci jenom v trochu dospělejším a nesamoúčelném balení!! ()

Galéria (161)

Zaujímavosti (77)

  • Pohled do zpětného zrcátka v 67. minutě odhaluje samolepku na zrcátku s nápisem "Objects in mirror are closer than they appear." Stejný nápis na zpětném zrcátku, s obdobným vtipem, je možné vidět i ve filmu Jurský park (1993). (Terva)
  • Keď priletia Autoboti na mesiac, tak je tam celý lunárny modul ale v skutočnosti na mesiaci ostala iba spodná časť modulu. Vrchná časť sa vracia s astronautmi na obežnú dráhu mesiaca. (Lorax)

Súvisiace novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (viac)

Indiana Jones se obejde bez syna

Indiana Jones se obejde bez syna

05.09.2017

V Království křišťálové lebky jsme zjistili, že je Mutt Williams s tváří Shii Labeoufa synem Indiana Jonese. Pak ale dal Shia na vědomí, že s filmem nebyl úplně spokojený, a když se navezl i do… (viac)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (viac)

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (viac)

Reklama

Reklama