Reklama

Reklama

Nicholas Von Orton (Michael Douglas) má na konte 600 miliónov dolárov, patrí mu administratívna budova v centre San Francisca a prekrásny zámok za mestom. Má peniaze, kam sa pozrie, a kam sa pozrie, tam vidí peniaze. Aj tak však pri sledovaní ekonomického spravodajstva večeria sám. Manželka s dieťaťom ho opustila už pred rokmi, nemá ani dobrých priateľov. Osobná kríza sa prehĺbi v deň jeho 48. narodenín – v rovnakom veku totiž jeho otec spáchal samovraždu. Ako jediné východisko zo slepej uličky sa javí prekvapenie od brata. Conrad (Sean Penn) daruje Nicholasovi k narodeninám výnimočný darček, ktorým je vstupný kupón do tajuplnej Hry. Tá nemá žiadne pravidlá, prihláška však sľubuje zážitok, ktorý mu zmení život. Nicholas napokon prihlášku vyplní, ale o hre sa aj tak nič nedozvie. Po podpise zmluvy sa však začne krútiť spočiatku nenápadný kolotoč, ktorý však hrozí zničením jeho kariéry, bohatstva, postavenia, slobody a nakoniec i života... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 415)

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Baví mě, když si se mnou tvůrce filmu hraje, zvláště, když mu jeho hru nejsem schopný prokouknout. Je to pak napínavé a já jsem nucen soustředit se pouze na tento jeden jediný vjem a všechny okolní podněty pro mne pozbývají na důležitosti. Jistě ještě mnohem a mnohem více zúčastněně prožíval i Nicholas Van Orten to, když si jeho bratr najal progresivní entertainmentovou společnost, která pro něho připravila jeho ,,hru". O tom ovšem, stejně jako Nicholas Van Orten, ani já jako divák nemám zpočátku ani v průběhu filmu žádné tušení a se zatajeným dechem sleduji, co všechno mu osidla tohoto sugestivního thrilleru připravila. A jako divák zvláště oceňuji, že závěr filmu mi v rámci rozuzlení přinese hned několik logických a věrohodných konců a já je Davidu Fincherovi všechny naivně zbaštím... Dokonalé a zábavné. A tak to má být:-) Podobné filmy: Obvyklí podezřelí, Interview, Klub rváčů, Nerovná partie ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Typický Fincher. Scénář je do detailu propracovaný, sálá z něj stupňující se napětí a v tomto případě i zvyšující se úzkost o osud hlavního hrdiny, který hraje vlastně proti všem. Ponurá výprava, vynikající Douglas a množství brilantních režijních vychytávek, tím vším se může Hra pochlubit a to všechno pracuje v tak šlapající symbióze, že je radost se na to dívat. Velkým otazníkem je podle mě jen závěr, který je určitě dobře natočený, Fincherovi do té jeho mozaiky jistě skvěle zapadal a dokázal mě i docela dost šokovat, ale já jsem prostě tak jednoduché vysvětlení tak velké zápletky nečekal, takže nakonec o fous stupeň dolů. ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Já teda nevim, celý dějový koncept je naprosto uhozený a i když se film snaží o velice ponurou, depresivní atmosféru, tak já se furt gebil jak to Douglas kupuje. Třeba v nemocnici se najednou zhasne a stovka lidí zdrhne během sekundy, nebo taxikář zamkne dveře, začne se šíleně nepříčetně gebit pak vyskočí z auta a pošle Douglase přímo do vody. A když se ke konci Michael Douglas probral v Mexiku a jel se zkrachovalym ksichtem domů autobusem tak jsem smíchy fakt nemoh. Kdyby tohle někdo udělal jako komedii s Luis DeFunesem nebo Jimem Carreyem, tak by to byl film století. ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

To proč u mě Hra neazfungovala je prosté. Příběh je příliš daleko za hranicí uvěřitelnosti, než jsem ochoten akceptovat. Fincher napínat umí. V tomto ohledu je v současné době jeden z nejlepších, ale film Hra má nastavená taková pravidla, na které jednoduše nemůže můj mozek přistoupit. A tak ony dramatické scény vyzní na prázdno. Takhle nějak diváky pohupoval Hitchcock, jenže ten uměl silnou koncentraci nereálna naředit špetkou nadhledu a tak vznikl ten správný mix. Hra je moc vážná na to, aby ji člověk bral s nadhledem. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoiler. Toto sa deje, keď sa Gordon Gekko večer vráti domov z burzy. To bol ale hlúpy scenár! Čosi také by muselo stáť najmenej milión pambiliónov dolárov. Nemôžem sa však púšťať do debaty o tom prečo, lebo by som drasticky spoileroval. OK, jeden za všetky: čo by sa stalo, ak by na konci skočil o tri metre ďalej? To predsa nemali ako ovplyvniť. Chápem, že na začiatku robil extrémne detailné testy, na základe ktorých určite mohli vedieť, ako sa zachová v niektorých vyhrotených situáciách. Ale toto už bolo vážne sci-fi. Okrem toho mi to pripomínalo kópiu Kingovej poviedky Nekuřáci,a.s. Našťastie, Hra má aj plusy. A je ich toľko, až som chvíľu uvažoval o 4*. Lenže scenár je fakt mizéria, takže 3*. Plusy: diabolsky sústredený Douglas, fajn herci v epizódnych rolách, ktorí si to skutočne užívajú (Deborah Kara Unger, James Rebhorn, Peter Donat, Armin Mueller-Stahl a Sean Penn ako hrdinov brat, pôvodný scenár pracoval so sestrou, mala ju hrať Jodie Foster, spoluprácu s ktorou si režisér vyskúšal až v Úkryte) a klasicky namakanú Fincherovu vizuálnu stránku s niekoľkými skvelými scénami (moderátor v televízii, bábka, utopený zaživa). Spočiatku je to úžasný film s geniálne hustou atmosférou (flashbacky alebo orgazmicky nasnímané San Francisco, čo je obzvlášť vtipné, ak si spomenieme, aký seriál kedysi Douglasa preslávil), možno príliš temný a ponurý už aj na môj vkus (a to už je vážne čo povedať), ale v pohode za 4*. Bohužiaľ, v druhej polovici vinou absurdného scenára neskutočne zhlúpne a stáva sa prehliadkou wtf (hlavne keď si film pozriete druhý raz). Diváci boli v kinách v podobných rozpakoch: nebolo to zlé, ale ani dobré, takže snímka s rozpočtom 50 miliónov na celom svete zarobila 109. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (47)

  • Natáčanie začalo na mieste v San Franciscu napriek tlaku štúdia na natáčanie v Los Angeles, ktoré bolo lacnejšie. Fincher tiež uvažoval o natáčaní filmu v Chicagu a Seattli, ale Chicago nemalo v blízkosti žiadne sídla a Seattle nemal adekvátny finančný obvod. Scenár bol prepísaný tak, aby sa odohrával v San Franciscu, pričom Fincheovi sa páčila tá „atmosféra Wall Street“ vo finančnej štvrti. Táto časť mesta však bola veľmi rušná a bolo ťažké sa v nej pohybovať. Produkcia natáčala preto cez víkendy. (Arsenal83)
  • Když Nicholas (Michael Douglas) odjíždí z hotelu, kamera zabírá palubní budíky jeho BMW. Automobil se pohybuje, ale ručička tachometru je na nule, otáčkoměr na minimu (motor je nastartovaný) a svítí upozornění na otevřené dveře. (Pyron)
  • Pre vizuálny vzhľad Nicholasovho (Michael Douglas) bohatého životného štýlu chceli Fincher a kameraman filmu Harris Savides vytvoriť „bohatý a pätolizačský“ dojem, pričom čerpali inšpiráciu z filmov ako Krstný otec (1972), ktoré obsahovali vizuálne príťažlivé miesta so zlovestným podtónom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama