Reklama

Reklama

Bohovia a hrdinovia antických mýtov

(seriál)
  • Česko Bohové a hrdinové antických mýtů
Česko / Slovensko, 2010, 3 h 41 min (Minutáž: 17 min)

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Seriál si klade za cieľ zábavnou formou zoznámiť divákov všetkých vekových kategórií so základným okruhom antických mýtov a s vedecko-historickým vysvetlením mytologických udalostí. Súčasťou bude aj predstavenie všetkých najvýznamnejších diel antiky, ktoré sa na spracovávaný okruh mýtov viažu. Seriál je súhrnom mytológie, dejín a umenia antického Grécka. Stavba každého dielu je podobná: Na úvod predstavenie jednej z povestí mýtu animovaná sekvencia – nás zavedie na konkrétne miesto, kde sa konkrétna mytologická udalosť odohrala. Až potom sa dostane ku slovu dokumentárne spracovanie, kde spolu s historikmi objavíme hranicu mýtov a historickej skutočnosti. Je to rovnaký princíp, akým H. Schliemann objavil Tróju a Mykény. Kombinácia jednoduchého animovaného triku s dokumentárnou rekonštrukciou osloví detského aj dospelého diváka.
Apollón, Jupiter, Mars, Zeus, Afrodita,……..mená, ktoré sa stali súčasťou slovníka snáď všetkých civilizovaných národov sveta. Poznáme ich už niekoľko tisícročí. Cyklus sa hravou i vzdelávacou formou vracia k počiatkom antickej mytológie a pozýva nás na miesta, kde sa bohovia cítili doma... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (6)

honz 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobrý seriál, vizuálně přitažlivé zpracování řady informací z oblasti antické mytologie, i s ohledem na geografii. ()

Bohemák 

všetky recenzie používateľa

Vidím, že hodnocení není zatím nic moc, ale já si moc nedokážu představit, jak tuhle tématiku pojmout nějak lépe. Je to stručné, pořad přináší hodně informací, poměrně současné záběry... Jak tyhle pořady ve stylu TVŠ dělat lépe? ()

Reklama

Mikino00 

všetky recenzie používateľa

Opravdu jen pro lidi, kteří neví o historii Řecka oabsolutně nic. Natočeno americkým stylem, pomalé tempo a opakování. Jakákoliv internetová stránka vám poví více, navíc autoři hodně zjednodušují a stává se to tak zavádějícím. ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama