Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojica naivných mladíkov z východného Nemecka sa po páde Berlínskeho múru vydáva na road trip po Amerike. Keď sa konečne otvorí možnosť vycestovať do zahraničia, vyberú sa rovno do San Francisca, kam pred desiatimi rokmi údajne utiekol otec jedného z nich. Nanešťastie im však peniaze stačia iba na letenku do New Yorku a po tom, čo na pasovej kontrole vyhlásia, že nie sú nacisti ale komunisti, musia sa podrobiť nepríjemnej osobnej prehliadke. Aby toho nebolo málo, so svojimi päťdesiatimi piatimi dolármi sa dostanú akurát tak po New Jersey, odkiaľ im nezostáva nič iné, len pokračovať stopom, napríklad s vyšinutým Darrylom do jeho rodiska v Tennessee. Na svojej púti stretávajú rôznych extravagantných ľudí, ktorí sa im aj napriek jazykovým nedostatkom snažia pomôcť uskutočniť ich sen a cestovať naprieč Amerikou. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (99)

playboxguest 

všetky recenzie používateľa

Povedená road movie dramedy, na níž mi nesedlo snad jen to, že by amíci byli ve všech případech až tak pohostinní a přátelští, že díky nim byla pro kluky cesta do San Franciska skoro procházka růžovou zahradou. Nejedna scénka se ale povedla, hlavní hrdinové byli sympaťáci, záběry na míjenou krajinu lahodily oku a film mě rozhodně bavil víc, než dle mého přeceňovaný Lenin. A Ondine to fakt seklo :-) 70% ()

owwidius 

všetky recenzie používateľa

Po paradnom zaciatku nakoniec trochu sklamanie. Rozmyslam co z toho filmu si pamatam, ale stale je to len ten zaciatok. Vtipnych scen tam zopar bolo, ale nic vynimocne z toho. A ten dramaticky rozmer sa ma nejak vobec nedotkol - az sa divim, bo jak citam dalsie komenty ludi dole, zopar ludi to tusim celkom nadchlo. Asi fakt zalezi, treba skusit pozriet... [#4/2012, rip] ()

Reklama

Stanley619 

všetky recenzie používateľa

Nenechte se zas tak lehce zmást a nalákat filmem. Přece jenom jet s pár doláčema v kapse do Ameriky je asi ta největší debilovina, kterou můžete udělat. No, dejme tomu, že v tom lepším případě vás jenom zmlátí a okradou bezdomovci ohřívající se u zapálenýho sudu. Ale jinak v poho, po dlouhý době něco koukatelnýho z Německa. 62% ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

No ja si nemôžem pomôcť a musím ísť na maximálnych 5. Tento film je presne taký, aký som chcel aby bol. Ľahučko natočený, veľmi jemne vtipmi nadávkovaný (scéna s posteľou ma dostala tak, že som musel film na chvíľu stopnúť pre záchvat smiechu, ostatne scény sú síce menej vtipné, ale nie sú trápne, čo je malý zázrak) a záver je krásna perlička za veľmi slušných scenárom a úplne posledná scénka je len dôkazom že to tu niekto s výborným filmom myslel dobre :). S kľudným svedomím dávam Friendship! na rovnakú úroveň ako podobný Little Miss Sunshine. 9/10 ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film mi doporučil kamarád v práci a vzhledem k tomu, že samotný námět byl opravdu zajímavý, jsem se rozhodl na film podívat i já. Němci dříve byli považováni za jedny z nejhorších filmových tvůrců v Evropě. Podle mě to všechno ale bylo jenom vzhledem k samotné neznalosti těch dobrých filmů. Sice jsem viděl špatné německé filmy, ale už jsem viděl celou řadu těch dobrých a Vždy připraven! je určitě jedním z nich. Je teda pravda, že ze začátku to nahodilo opravdu vysokou laťku, která se místy snižovala, místy držela štaci a místy se suprově zvedala. To určitě ve chvíli, kdy tvůrci točili překrásná místa Ameriky a nebo když se klukům na své pouti za San Franciscem stalo něco, co stálo za to si u tohodle filmu zapamatovat. Vlastně to je fakt hodně příjemný film, kde ti dva kluci doslova přirostou k srdci. Zajímavý je určitě jejich jednání na západní svět, tedy jednání, který si já jako sametový dítě nedokážu vůbec představit. Příjemnou roadmovie utne až samotný závěr, u kterého jsem si na tvrdo uvědomil, že ta doba a otevření hranic nepřinášelo jenom pozitivní… ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (1)

  • Titulná melódia filmu je v skutočnosti štátna hymna bývalej NDR "Auferstanden aus Ruinen" - autorom textu je Johannes R. Becher, autorom hudby Hanns Eisler. Vzhľadom na to, že sa v texte hovorí o zjednotení Nemecka, od ktorého NDR neskôr upustila, spievala sa hymna ku koncu existencie NDR často bez textu. (andykanadan)

Reklama

Reklama