Reklama

Reklama

Už celé stáročia sú obyvatelia malebnej, ale odľahlej horskej dedinky Daggerhorn nútení pravidelne každý mesiac prinášať krvavú obetu vlkolakovi, ktorý počas každého splnu terorizuje okolie ich domovov – radšej mu totiž obetujú niektoré zo zvierat, akoby mal pripraviť o život niekoho z nich. Lenže keď na oblohu vypláva krvavý mesiac, netvor nečakane poruší ich nepísanú dohodu a za obeť si vyberie staršiu sestru krásnej Valerie (Amanda Seyfried). Valerie sa práve dozvedela, že ju jej rodičia prisľúbili za manželku zámožnému Henrymu (Max Irons) z dobrej rodiny. Ibaže Valerie je už od detstva zaľúbená do chudobného drevorubača Petra (Shiloh Fernandez). Mladí zaľúbenci sa rozhodnú nevzdať sa svojej zakázanej lásky a plánujú spoločný útek – ktorý im však nanešťastie prekazí už spomínaný krvavý vlčí útok. Dedinčania sa chcú netvorovi pomstiť a navždy sa ho zbaviť, a tak požiadajú o pomoc legendárneho lovca vlkov a vlkolakov pátra Solomona (Gary Oldman) – chcú, aby beštiu zabil! Lenže Solomonova prítomnosť nepokoje v dedine neutíši, ale naopak ich ešte viac vystupňuje, pretože všetkých vydesí tvrdením, že vlk, ktorého sa tak obávajú, sa počas dňa mení na človeka a pohybuje sa medzi nimi nepoznaný, pretože s najväčšou pravdepodobnosťou je jedným z nich! (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (671)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Rozprávku o Červenej karkulke pozná snáď každý. Pochybujem, že je tu uživateľ, ktorý by sa ešte nestretol s týmto detským poučným príbehom. Režisérka Catherine Hardwicke a scénarista David Leslie Johnson sa pokusili túto klasiku zmodernizovať, zdramatizovať a zromantizovať. Zo začiatku ma to oslovilo peknou výpravou a náznakom strašidelnej atmosféry, ale postupom času moja pozornosť opadla do takej miery, že som mal čo robiť, aby som to dopozeral až do konca. * ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Červená Karkulka trochu inak je minimálne na papieri zaujímavý námet ale v realite to dopadlo horšie. Čo totiž nekazí scenár bez problémov ničí Catherine Hardwicke bezkrvnou réžiou v dialógových a v akčných scénach. Ako tak za to pritom stoja akurát len úvodne minúty do príchodu Garyho Oldmana a skvelo obsadená Amanda Seyfried. S výnimkou toho ide len o silne neatmosferickú prechádzku nevyužitým potenciálom, v ktorej najviac zamrzí práve účasť Garyho Oldmana. Len Amanda samotná skrátka dobrý film nespraví. ()

Reklama

Hakha 

všetky recenzie používateľa

Když Catherine Hardwicke nedostala zelenou k natočení pokračování Twilightu, tak si natočila svoji vlastní verzi s červeným hábitem a bez upírů a dopadlo to téměř podobně, jak její slavný bratříček. Během filmu jsem smutně přemýšlel nad tím, jak by to asi tak vypadalo, kdyby se otěže chopil zručnější režisér, který mohl natočil napínavě pochmurnou podívanou při hledání vlkodlaka... tak se jen nezajímavě řeší milostný trojúhelník a na hutnou atmosféru nebo na zajímavou akci se zapomíná. Dřevěné herecké výkony a prázdné dialogy snad nepřekvapí nikoho. Ale i přes všechny zápory jsem rád, že se nejednalo o tak bolestnou podívanou jak jsem očekával, ale víc jak 2 hvězdičky si nezaslouží… ()

LihO 

všetky recenzie používateľa

Ak čakáte rozprávku bratov Grimmovcov o červenej Karkulke, tak vás sklamem, uvidíte mix filmov The Village a Underworld :D. Zmierený s tým, že jediná spoločná vec s touto rozprávkou bude názov, som to pozeral už od začiatku a musím povedať, že som to celé zožral aj s navijakom. Scenár bol až na pár psycho úletov celkom prijateľný, celková atmosféra filmu napínavá, soundtrack na úrovni. Tiež sa mi páčil aj strih, "krajinkové" zábery a efekty, ktoré prekvapivo pôsobili celkom prirodzene. Čakal som, že to bude ďaleko horšie, ale kľudne by som si to pozrel znova. ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Ani krásná tvář Amandy Seifried, ani dobrá temná hudba, ani povedené exteriéry a ani pár povedených lekavých scén nestačí, aby přebily prázdný scénář. Je to pohádka-detektivka - kamera vám nabízí nejrůznější podněty, podle kterých si můžete ze sekundy na sekundu vybírat, kdo je podle vás vlkodlakem. A to je zjednodušeně hlavní dějová linie, na jejímž pozadí je nenásilně naznačený romantický příběh zasazený do thrillerového prostředí. 50% ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (15)

  • Podle traileru se tento příběh odehrává ve 14. století. V samotném filmu se však datum neobjeví. (PVi)
  • Amanda Seyfried (Valerie) si na jednom večierku prežila jednu zlú skúsenosť so Shiloh Fernandezom (Peter), preto herečku musela presviedčať Catherine Hardwicke, aby mu dala ešte jednu šancu. (misterz)
  • Do role Heryho tvůrci před akvizicí Maxe Ironse uvažovali nad obsazením Sama Claflina. Absolvoval dokonce i zkoušky před kamerou ve společnosti Amandy Seyfried. (Conspi)

Súvisiace novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (viac)

Reklama

Reklama